sâmbătă, 14 aprilie 2007

Salutări

Frumoase de altădată


Periculos, scandalos


Cică Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei pritoceşte un proiect de lege prin care amprenta oricărei convorbiri telefonice efectuate de pe un telefon mobil să fie păstrată un an de zile. Încă un risc al intruziunilor arbitrare în viaţa oamenilor…
Alexandru PETRIA

Cadou

Premierul şi preşedintele se duelează în comunicate

13.04.2007


COMUNICAT DE PRESĂ


Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu l-a asigurat astăzi pe Franco Frattini vicepreşedintele Comisiei Europene, Comisar european pentru spaţiul de libertate, securitate şi justiţie, că noua echipă guvernamentală va îndeplini angajamentele asumate în faţa partenerilor europeni. Premierul Tăriceanu a subliniat că Guvernul va urmări „fără nici o abatere obiectivele asumate în privinţa luptei împotriva corupţiei”.
„Domeniul justiţiei şi reformele în justiţie se află atât în atenţia Guvernului pe care îl conduc, cât şi a Comisiei Europene. L-am asigurat pe comisarul Franco Frattini că, după instalarea noului guvern, acţiunile pe care le-am convenit împreună cu Comisia Europeană vor fi duse la bun sfârşit, aşa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce am convenit cu Comisia Europeană în perioada 2005-2006”, a afirmat primul-ministru după întâlnirea cu comisarul european desfăşurată astăzi la Zagreb.
Premierul Tăriceanu a adăugat că a avut o discuţie cu comisarul european despre relaţia României cu Uniunea Europeană.
Şeful Executivului a menţionat că la sfârşitului anului trecut a fost stabilit un mecanism de cooperare şi verificare între România şi Comisia Europeană, care să monitorizeze şi să evalueze progresele pe care ţara noastră le face în continuare în domeniul justiţiei.
Primul-ministru a arătat că săptămâna viitoare va avea loc la Luxemburg reuniunea ministerială la nivelul miniştrilor de justiţie şi interne. Miniştrii de justiţie, respectiv de interne, Tudor Chiuariu şi Cristian David, se vor întâlni cu comisarul european Franco Frattini pentru a-i prezenta în detaliu obiectivele pe care le vor avea în perioada următoare, în cadrul angajamentelor pe care România şi le-a luat în raport cu Comisia Europeană, a precizat premierul Tăriceanu.
Şeful Executivului a arătat că a primit asigurări din partea comisarului european că relaţia bună de cooperare, de înţelegere, de parteneriat, care a existat şi până acum între Comisia Europeană şi Guvernul României, va funcţiona în continuare. „Am primit asigurări că relaţia de parteneriat va continua să funcţioneze şi că noii miniştri se vor bucura de toată încrederea firească pe care o merită o ţară parteneră în cadrul UE”, a precizat premierul Tăriceanu.
Primul-ministru a spus că a discutat cu comisarul Franco Frattini şi despre situaţia politică din România.


Biroul de presă
COMUNICAT DE PRESA
(13 aprilie 2007) Administraţia Prezidenţială constată cu o reală îngrijorare tendinţa evidentă a primului ministru Călin Popescu Tăriceanu de a exporta tensiunea politică internă în a cărei generare a avut un important rol personal.
Administraţia Prezidenţială consideră că încercarea premierului de discreditare a preşedintelui României, în contextul unei întâlniri, la Zagreb, cu domnul Franco Frattini, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar pentru justiţie, securitate şi libertate este o probă de iresponsabilitate politică.

Administraţia Prezidenţială apreciază că acest gest iresponsabil este unic în istoria postdecembristă a României şi provoacă prejudicii nemeritate ţării.

În ultima perioadă, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a renunţat la lupta politică internă şi s-a dedicat în exclusivitate binelui public. Îi reamintim acestuia doar câteva din recentele decizii contrare interesului public: amânarea nejustificată a datei pentru alegerile euro-parlamentare, ruperea alianţei politice în numele căreia a putut prelua funcţia pe care o deţine în prezent şi construirea netransparentă a unei noi majorităţi.
Departamentul de Comunicare Publica
13 Aprilie 2007