joi, 11 octombrie 2007

Sfaturi sexuale pentru miresele de altădată

Din Codurile si Procedurile despre Relatii Intime si Personale ale Statutului Marital intru Marea Sanctitate Spirituala a acestei Binecuvantate Comuniuni si intru Gloria lui Dumnezeu,
de Ruth Smythers, mult iubita sotie a Reverendului L.D. Smythers, Pastor al Bisericii Metodiste din Arcadia, Confederatia Regionala de Est

Publicata in anul Domnului 1894, Ziarul Ghid de Spiritualitate

Pentru gingasa tanara femeie care a beneficiat de o buna educatie in Legile Domnului, ziua nuntii este, in mod ironic, atat cea mai fericita cat si cea mai terifianta zi din viata ei. Pe de o parte este nunta in sine, in care mireasa este atractia centrala intr-o frumoasa si inspirata ceremonie, simbolizand triumful ei in a-si asigura un barbat care sa ii indeplineasca toate nevoile pentru tot restul vietii.
Pe de alta parte este noaptea nuntii, in cursul careia mireasa trebuie sa platesca tributul, ca sa spunem asa, infruntand pentru prima oara teribila experienta a sexului. In acest punct, dragi cititoare, lasati-ma sa exprim un adevar socant. Exista cateva tinere femei care asteapta noaptea nuntii cu placere si curiozitate! Feriti-va de o asemenea atitudine! Un sot egoist si senzual ar putea usor sa profite de o astfel de mireasa. Trebuie sa nu uitati niciodata une dintre cele mai importante reguli ale Bisericii in ceea ce priveste Casatoria: DARUIESTE PUTIN, DARUIESTE RAR, SI MAI PRESUS DE ORICE, DARUIESTE CU ZGARCENIE. Altfel, ceea ce ar fi o casatorie normala s-ar transforma intr-o orgie a destrabalarii sexuale.
Pe de alta parte, teroarea miresei nu trebuie sa fie extrema. Desi sexul este in cel mai bun caz revoltator si, in cel mai rau caz, dureros, trebuie indurat si asa a fost de la inceputurile timpului, deoarece este compensat de construirea unei relatii monogame si de copiii rezultati din aceasta.
Este inutil, in majoritatea cazurilor, ca mireasa sa incerce sa refuze o initiativa sexuala din partea mirelui. In timp ce barbatul ideal s-ar apropia de sotia sa doar la cererea acesteia si doar in scopul procrearii, asemenea nobilitate si lipsa de egoism nu poate fi asteptata din partea barbatilor obisnuiti. Majoritatea barbatilor va cere sa i se ofere sex aproape in fiecare zi. Mireasa inteleapta va permite maxim doua scurte experiente sexuale saptamanal, in timpul primelor luni de dupa casatorie. Apoi, odata cu trecerea vremii, va trebui sa faca orice efort pentru a reduce aceasta frecventa. Sa te prefaci ca esti bolnava, somnolenta, durerile de cap sunt printre cele mai bune prietene ale nevestei in aceasta problema. Argumentele, certurile, mustruluielile si cicalelile s-au dovedit de asemenea a fi foarte eficiente, daca sunt folosite seara tarziu, cam cu o ora inainte de momentul in care sotul ar putea incepe procesul de seductie. Sotiile istete sunt mereu in alerta, cautand noi si din ce in ce mai bune metode de a refuza si descuraja pornirile amoroase ale sotului. O sotie buna trebuie sa ajunga sa reduca contactele sexuale la unul pe saptamana inainte de incheierea primului an de casatorie si la unul pe luna pana la sfaritul celui de-al cincilea an.
Pana la a zecea aniversare, multe sotii au reusit sa incheie perioada de a purta in pantece copii si au atins cel mai inalt tel, acela de a stopa definitiv contactele sexuale cu sotul lor. Dupa atat timp petrecut alaturi de sot, deja poate sa se bazeze pe dragostea copiilor si pe presiunile sociale pentru a-l tine acasa.
Precum trebuie sa fie mereu atenta sa tina cat mai jos posibil nivelul contactelor sexuale, mireasa inteleapta va fi cel putin la fel de atenta si cu limitarea modului si gradului de desfasurare a actului sexual. Majoritatea barbatilor are de la natura o inclinatie spre perversiune, iar daca li se ofera cea mai mica sansa va vor angaja intr-o mare varietate de practici mai mult decat revoltatoare. Aceste practici includ printre altele: practicarea actului normal in pozitii anormale, atingerea corpului femeii cu buzele si limba, oferirea corpului lor gol pentru a fi explorat cu buzele sau limba de catre sotie. Nuditatea, discutiile despre sex, citirea unor povestiri despre sex, admirarea unor fotografii sau desene cu sugestii sexuale fac parte din obiceiurile adoptate rapid de barbati daca sotiile le permit. O mireasa inteleapta isi va face un tel din a nu ii permite niciodata sotului sa ii vada corpul descoperit si din a nu il lasa nici pe el sa se descopere in fata ei. Sexul, atunci cand nu poate fi prevenit, va fi practicat doar in intuneric total. Multe femei au gasit util sa doarma imbracate noaptea: ele purtand camasi lungi din bumbac, iar ei pijamale. Acestea trebuiesc imbracate in camere separate si nu trebuiesc indepartate in timpul actului sexual. Astfel, doar o minima parte din piele este expusa.
Odata ce si-a pus camasa si a stins toate luminile din camera, mireasa trebuie sa se intinda tacuta in pat si sa astepte sosirea mirelui. Cand acesta intra in odaie, bajbaind prin intuneric, femeia nu trebuie sa scoata niciun sunet pentru a-l ghida in directia ei, deoarece ar putea fi considerat un semn de incurajare. Trebuie sa il lase sa se chinuie si sa spere ca se va impiedica si se va rani usor, bun pretext pentru a-i refuza accesul la favorurile ei sexuale. In momentul in care sotul ajunge langa ea, mireasa trebuie sa stea perfect nemiscata. Miscarea corpului ar putea fi interpretata ca excitatie sexuala de catre sotul optimist. Daca incearca sa o sarute pe buze, sotia trebuie sa intoarca usor capul, astfel incat sarutul sa fie pe obraz. Daca incearca sa ii sarute palmele, va trebui sa stranga pumnii. Daca incearca sa ii ridice camasa si sa o sarute in orice alt loc, ea trebuie sa isi traga rapid camasa la loc, sa sara din pat si sa pretinda ca trebuie sa mearga urgent la toaleta. Aceste actiuni ii vor tempera dorinta de a o saruta in locuri interzise.
Daca sotul incearca sa isi seduca sotia cu discutii lascive, aceasta isi va aminti instant o intrebare triviala, non-sexuala, pe care sa i-o adreseze. Imediat ce el raspunde, mireasa trebuie sa continue aceasta discutie, indiferent cat de frivola poate parea in acel moment. Intr-un final, sotul va intelege ca daca doreste sa intretina raporturi sexuale cu femeia sa, acestea vor trebui desfasurate fara alte inflorituri amoroase. Nevasta inteleapta ii va permite sotului sa ii ridice camasa nu mai sus de talie, in timp ce el isi va desface doar partea din afata a pijamalei, pentru realizarea conectarii. In timp ce el pufaie si gafaie, ea va ramane perfect tacuta sau va purta comversatii plictisitoare despre treburile casnice. Mai presus de orice, sotia va ramane perfect nemiscata si, sub niciun motiv, nu va ofta sau geme in timpul actului sexual. Imediat ce sotul a incheiat treaba, sotia va incepe sa se planga de diferite probleme ce vor trebui rezolvate de catre sot. Multi barbati simt o placere sexuala majora in a se relaxa dupa comuniunea cu femeia lor, astfel incat sotia trebuie sa se asigure ca nu ii ofera nicio secunda de pace in aceasta perioada, de care el sa se poata bucura. Altfel, barbatul ar putea fi incurajat sa incerce din nou in curand.
Un factor pentru care mireasa trebuie sa fie recunoscatoare este faptul ca familia sotului, scoala, biserica si cadrul social au lucrat impreuna de-a lungul vietii acestuia pentru a insamanta in el un profund sentiment de vinovatie si rusine in ceea ce priveste sentimentele sale sexuale. Femeia inteleapta va profita de acest avantaj si isi va urmari telul sau de a limita initial aceste porniri barbatesti, iar apoi de a anihila total dorintele sotului de a se exprima sexual.
(Sursa: forever.ro)

Dezamăgire...

Andrei Andreicut, Pimen, Iustin Marchis, IPS Teodosie... Ma uit la inaltele si cinstitele fete bisericesti care se perinda pe ecranul televizorului justificandu-si, care mai de care, lucrarea infaptuita intru Domnul... impreuna cu Securitatea. Din punctul meu de vedere, preotii sunt poate singura categorie sociala unde colaborarea cu Securitatea e de neinteles si de neiertat. Pot sa inteleg, desi nu aprob, anumite compromisuri. Pot sa inteleg, desi nu aprob, ca o tipa care a terminat dreptul cu 10 refuza sa se duca undeva la tara si de aici compromisul. Pot sa inteleg, desi nu aprob, o gramada de situatii... Biserica insa este singura institutie divino-umana din societatea omeneasca. Singurul angajament pe care il poate avea un preot este juramantul de credinta fata de Biserica. Preotul nu poate sluji decat pe Dumnezeu Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh. In acest caz, nu mai e de discutat daca a facut politie politica sau nu. Simpla semnatura pusa pe un angajament, si mai ales pe unul secret, cu o institutie a statului, si mai ales cu una militarizata, ii anuleaza calitatea de preot. Angajandu-se sa nu marturiseasca nimanui aceasta legatura, el savarseste cu voie pacatul minciunii. Sufletul lui nu mai e curat ca lacrima, nu mai poate apartine lui Hristos. Cum mai poate fi numit parinte si cel mai umil popa de tara care a facut asta, darmite un episcop sau un mitropolit? Cum mai poate el sa predice credinciosilor si sa primeasca spovedaniile lor? Nu poti sa slujesti si lui Dumnezeu, si lui Mamona, spune Sfanta Scriptura. Dar oare datoria sfanta a preotilor nu era sa tina aprinsa flacara Bisericii nevazute a lui Hristos? Sa apere de brutalitatea atee grauntele de Dumnezeu din fiecare? Sa lupte pe viata si pe moarte cu Diavolul, nu sa se faca frate cu el ca sa treaca tot felul de punti? La vremuri grele, Biserica trebuie sa dea unei tari oameni pe masura. Si din pacate, preotii s-au tolanit cu multumire pe langa scaunul puterii lumesti. Le-a placut dintotdeauna sa se amestece cu conducerea statului, sa faca politica, sa se aleaga cu profit. Nu stiu daca au fost amenintati si siliti de Securitate sa colaboreze, banuiesc totusi ca au semnat pentru ca asa i-a indemnat constiinta. Nu doresc raspopiri in serie pe teritoriul Romaniei. Nu cred ca e nevoie ca preotii-turnatori sa fie huiduiti sau blestemati. Se poate insa merge cu adevarat inainte fara recunoastere si fara cainta? Poate ca nu ar fi rau daca Biserica ar avea taria sa rosteasca peste tara un "Doamne, Dumnezeul meu, iarta-ma..." si sa vina, dezbracata de vesmintele stralucitoare. (Sursa-http://ro.netlog.com/secret_bliss/blog/blogid=362370 )

"O trădare revoltătoare a intereselor educaţionale ale elevilor"

SCRISOARE CĂTRE MINISTRUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI, CRISTIAN ADOMNIŢEI

Teoria evoluţionistă şi abordările filosofice asupra religiei au fost eliminate din programa şcolilor publice româneşti
Domnule Ministru,

La sesizarea unor profesori am constatat ceea ce la o primă vedere părea de neconceput. Elevilor din România le este refuzat accesul la informaţii şi cunoştinţe esenţiale pe care sistemul de învăţământ public este obligat să le asigure, în caz contrar fiind afectat accesul lor la cultură, drept prevăzut de art 33 din Constituţie şi de Legea învăţământului.
Astfel, teoria evoluţiei speciilor şi a omului nu mai figurează nici în programa pentru bacalaureat, nici în programa curentă de biologie, fiind eliminate lecţiile de prezentare a acesteia. Nu numai programa postată pe site-ul www.edu.ro (clasele V – XII) confirmă acest lucru, dar şi manualele de biologie pe care le-am investigat şi care nu menţionează tema evoluţiei speciilor şi a omului ca temă sau lecţie distinctă.
De asemenea, este reprobabilă şi eliminarea temei „Dumnezeu” din programa şi manualele de Filosofie de clasa a XII-a, prin Ordinul ministrului educaţiei si cercetării nr. 5959 / 22.12.2006. În anii trecuţi, această temă figura în programa şi manualele de Filosofie de clasa a XII-a, elevii având ocazia să studieze atât diferite concepţii filosofice de inspiraţie religioasă precum cele ale lui Pascal sau Toma d’Aquino, cât şi perspective critice la adresa religiei, de genul celor formulate de filosofi precum Voltaire, Camus, Epicur sau Nietzsche.
Astăzi însă, elevii sunt privaţi, în învăţământul public din România, de orice fel de cunoştinţe şi abordări filosofice asupra unei teme de maxim interes pentru viziunea asupra lumii a fiecăruia dintre noi cum este tema „Dumnezeu”. Astfel că singura perspectivă asupra acestei teme este cea asimilată de elevi în cei 12 ani de religie predată în şcolile publice în mod confesional.
Domnule Ministru, această stare de lucruri trebuie remediată neîntârziat întrucât reprezintă o totală abdicare a învăţământului românesc de la misiunea şi raţiunile sale fundamentale şi o trădare revoltătoare a intereselor educaţionale ale elevilor din România.
Vă cerem, domnule ministru, să dispuneţi de urgenţă reintroducerea, la materia Biologie, a unui capitol sau a unor lecţii privind teoria evoluţiei speciilor şi a omului în programa unuia dintre anii de liceu, în cel de-al doilea trimestru al acestui an şcolar, 2007/2008. De asemenea, vă cerem să reintroduceţi tema „Dumnezeu” în programa de Filosofie pentru clasa a XII-a, urmând ca aceasta să fie studiată încă din trimestrul al doilea al acestui an şcolar. Ambele teme, dată fiind importanţa lor pentru cele două discipline, vor trebui să figureze şi în programa de bacalaureat pentru vara lui 2008.
În caz contrar, domnule Ministru, vom uza de toate căile legale pentru îndreptarea acestei situaţii şi vom semnala instituţiilor europene această extrem de gravă derivă a învăţământului românesc.
De asemenea, vom organiza o acţiune de protest miercuri, 24 octombrie a.c., ora 16.30, în Piaţa Universităţii (pe platoul din faţa Teatrului Naţional), unde „Elevii şi studenţii vor fi întemniţaţi în Catedrala Bântuirii Neamului”.
Pentru organizarea acţiunii de protest avem nevoie de voluntari! Dacă doriţi să vă implicaţi în organizarea evenimentului trimiteţi un e-mail la libertatea_de_constiinta@yahoo.com
Contact:
Emil Moise - Preşedintele Consiliului Director - 0747.034.431, emfilia@yahoo.com
Remus Cernea - Director executiv - 0727.583.594, tualegi.eu@gmail.com

Mă bucur că mai sunt Oameni sau cum a fost ajutată o feţiţă să ajungă la un concurs internaţional de şah

Radu Gonciar a postat ieri pe blogul său:

"gens una sumus...
...suntem o familie, este deviza Federaţiei Internaţionale de Şah.
Nu este obiceiul meu să preiau ştiri fără să le comentez, totuşi fac o excepţie cu această ştire din Evenimentul de Botoşani. E vorba despre o fetiţă cu o inteligenţă ieşită din comun, în vârstă de numai 8 ani, elevă la şcoala unde lucrez. Ea este deja înscrisă la Campionatul European (e o inadvertenţă în articol) de Şah din Georgia, ce se va desfăşura între 12 şi 23 octombrie, dar nu are cu ce să meargă acolo! Poate există oameni care citesc asta şi vor să contribuie. E vorba de 100 de milioane de lei (vechi).
«Iarina Dumitras are doar opt ani. S-a calificat la Campionatul mondial de sah de la Batumi, in Georgia. Dar, pentru a participa la competitie, are nevoie de 100 de milioane de lei, pana pe data de 10 octombrie, bani necesari pentru transport si cazare. Colegii i-au sarit in ajutor, dar si reprezentantul unei firme, impresionat in urma articolului aparut in cotidianul nostru.
Miracolele se implinesc uneori, dar numai cu ajutorul oamenilor cu suflet mare! Mai sunt la dispozitie doua saptamani pentru a strange suma de o suta de milioane de lei, necesara deplasarii micutei vicecampioane a Romaniei la Campionatul Mondial de sah de la Batumi, Georgia. Pana in prezent, s-a strans jumatate de suma. Eforturile invatatoarei fetitei au fost rasplatite, cu ajutorul comitetului de parinti, in liceul unde invata Iarina lansandu-se o campanie de sprijinire materiala pentru strangerea de fonduri, la care deja s-au angajat parinti cu dare de mana sa contribuie cu sume in limita posibilitatilor financiare. „La nivelul clasei, avem promisiunea parintilor de a strange cinci milioane, iar cadrele profesorale au prezentat situatia fetitei si altor parinti, ai caror copii invata la alte clase. Cel mai mult s-a implicat matusa Iarinei, care a venit din Iasi cu o suma mare. Momentan s-au strans in jur de 40 de milioane si luptam pana in ultima clipa sa completam suma", a declarat Eugenia Mustata, invatatoarea Iarinei, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga" Botosani.
Oameni impresionati in urma articolului din ziar
Palatul Copiilor, pe de alta parte, a incheiat un contract de sponsorizare cu o societate comerciala din Botosani. „Administratorul firmei s-a hotarat sa sponsorizeze fetita cu zece milioane, in urma aparitiei articolului in ziar, fiindca a fost impresionat de situatia materiala a Iarinei si ambitia ei de a ajunge la cel mai important concurs pentru a castiga o noua medalie", declara Silvia Diaconu, profesoara cercului de sah de la Palatul Copiilor. Timpul se scurge, dar Iarina nu si-a pierdut speranta. Ea considera ca „oamenii din Botosani sunt generosi" si tocmai de aceea e hotarata sa castige, pentru a nu-i dezamagi pe cei care au sprijinit-o.
Bani pentru medicamentele bunicului
Pentru ca situatia materiala este mai deosebita, fetita si-a propus sa castige cat mai multe concursuri, iar banii nu-si doreste sa-i investeasca in scopuri personale, din contra, sa-i rasplateasca pe cei care au sustinut-o: „Iarina este un copil foarte sensibil, cu o inima mare. Din sumele pe care le-a castigat pana acum, a cumparat bomboane pentru colegi, dar si medicamente pentru bunicul ei. Este sociabila, iar rezultatele la scoala sunt impecabile si merita sa ajunga departe", declara Eugenia Musteata, invatatoarea fetitei.
Vis grandios, bani putini
Palatul Copiilor face un apel la inimile botosanenilor pentru a ajuta vicecampioana la sah si, totodata, mandria Botosaniului, contribuind cu sume minime, destinate transportului si cazarii. Asociatia Judeteana de Sah va incheia un contract de sponsorizare cu persoanele interesate si dispuse sa infaptuiasca un gest nobil. In schimb, vor primi chitante cu care se vor prezenta la Finante in vederea reducerii taxei de 16%, pe care o platesc la stat. Platile se pot efectua in doua moduri: direct, luand legatura cu Silvia Diaconu, profesoara Cercului de Sah al Palatului Copiilor, sau depunand banii in contul IBAN al Asociatiei Judetene de sah Botosani, deschis la BCR: RO56RNCB0041041201600001.»"

Apelul emis de Radu a fost recepţionat de mai mulţi bloggeri care până azi au strâns pentru fetiţă o sumă nu de lepădat. Un asemenea act de solidaritate şi mobilizare, mai rar. Să le dea Dumnezeu sănătate tuturor. Filmul acţiunii îl găsiţi mai jos
http://andreanum.wordpress.com/2007/10/10/un-premiu-pentru-bunicul-meu/#comments
http://andreanum.wordpress.com/2007/10/11/iti-tinem-pumnii-iarina/#comments