miercuri, 30 iulie 2008

Hai la fumat virtual!

O instalatie a artistului Rafael Rozendaal http://www.burningcigarette.com/

Shit chinezesc servit ziaristilor. Parerea mea

Internetul o să fie cenzurat pe timpul JO din China. Ziare.com transmite: “In timpul Jocurilor Olimpice, noi vom furniza un acces la Internet suficient pentru jurnalisti', a declarat Sun Weide, purtator de cuvant al comitetului de organizare a Olimpiadei de vara.
Dar el a confirmat ca jurnalistii nu vor avea acces la pagini sau site-uri continand informatii asupra miscarii spirituale Falungong, care este interzisa in China.
El a adaugat de asemenea ca si alte site-uri nu vor fi accesibile presei, fara sa precizeze care.
AP noteaza ca aceasta blocare a site-urilor va face dificila pentru jurnalisti obtinerea de informatii, in particular asupra unor subiecte politice si in legatura cu drepturile omului care nu sunt pe placul guvernului.”
Cum va reactiona breasla? Nu ma refer doar la ziaristii români acreditati in China. Eu as scrie zilnic si despre cenzura. Comunistii sunt foarte sensibili cand le arati adevarata fata. Este un moment prielnic.

Basescu-Tariceanu: dragoste curveasca?

Omul de la Cotroceni este de nerecunoscut in ultimele zile. Prin toate actiunile lui parca apara guvernul, ceea ce este iesit din comun. Are de gand Basescu sa reinnoade alianta cu liberalii, gasindu-si fraierii? O sa inghita galusca Tariceanu?