marți, 29 iulie 2008

Ce-o sa le dea Elena Udrea sinistratilor?


Blonda face un apel pe blogul ei la solidaritate cu sinistraţii. Ce credeţi că o le dea, dincolo de retorică? Printre altele, trebuie şi haine, după spusele lui Băsescu.

Fanaticii profetul Mohamed au iar treaba cu arta


Scriitorul turc Nedim Gürsel este în centrul unui scandal în tara lui datorita romanului "Les filles d'Allah", editat în Franta de Seuil. In 1981 el a fost condamnat de catre un tribunal militar pentru "ofensarea fortelor armate", în conformitate cu articolul 159 din Codul Penal, pentru romanul "O vara lunga la Istanbul. "Acum s-au depus plângeri împotriva lui, invocandu-se articolului 216 (alineatul 3) din Codul Penal care se refera la "incitare la ura" contra credintei. Pentru scrierea cartii, a petrecut mult timp studiind viata profetului Mohamed. Nedim Gürsel apara romanul sau, pe care-l considera "o încercare de a pune sub semnul întrebarii natura Islamului", nu o blasfemie. Este de mentionat ca "The Satanic Verses" de Salman Rushdie nu au fost traduse în turca.

P.S Sunt curios cine-o sa preia din presa aceasta stire in premiera. Lupta pentru libertatea cuvantului nu mai preocupa pe multi.

UPDATE: Mediafax şi Cotidianul au dezvoltat subiectul. Nu-i rău.

Care merita trasi in teapa?






Băsescu a devenit preşedinte şi datorită tragerilor în ţeapă în Piaţa Victoriei pe care le-a promis. Vă provoc să enumeraţi politicienii care merită traşi în ţeapă acum. Fotografiile alăturate indică opţiunea mea.