marți, 25 septembrie 2007

Poveste cu rege si cioban / Hagi si Iaurtagiu’


Cand legendele au lacrimi in ochi fiind trimise la pascut de un prezent cu bata in mana se pare ca avem probleme existentiale. Daca simbolurile noastre sunt spurcate de jiji becali dam drumu’ la o manea si dansam in ritm de Smarandescu. Sau Zmarandescu. Omul care ne-a oferit fericirea de a canta noaptea pe strazi din postura invingatorilor "en titre" este trimis ravas in placinta cu praz a finului sau.
Gheorghe Hagi este fara voia lui Regele Lear. Nu are tara, pentru ca un cioban infatuat i-a furat regatul Steaua. Becali s-a simtit mic. Iaurtagiul echipei Steaua, cel care le ducea laptele inchegat baietilor ca sa se bage in seama. Pentru ca in 87 asa a intrat in templul din Ghencea. Biserica fotbalului romanesc cu zeii Lacatus, Boloni, Bumbescu, Stoica. Cu dumnezeul Valetin Ceausescu. Cel care nu s-a amestecat niciodata in treaba lui Jenei sau a lui Iordanescu.
Fecali atenteaza la simbolurile nationale pentru ca in mintea lui capra animal sau pozitie se viseaza pastorul neamului romanesc. Candva a spus ca ,,Desteapta-te romane’’ este prea lent in comparatie cu Imnul Frantei. Marseillaise i-a bucurat se pare oreionul facut intre oile din Pipera. Gigi Becali se vrea Dumnezeu. Numai ca el nu va putea sa inscrie niciodata cu Argentina. Si nu va avea parte de gloria lui Hagi. .
Gheorghe Hagi este unul din marile simboluri ale Romaniei. Una din minunile noastre eterne si sacre. Gica marca la Monte Carlo iar Romania era pe buzele tuturor exact in anul cand Fecali se stergea pe bot de iaurt.

Acum Fecali este apostolul neamului. Adulat de manelisti si pupat in cur de lichele cu scoala.

Gica Hagi inscrie in meciul de la Los Angeles impotriva Columbiei, favorita altui rege, Pele, si asa americanii au aflat de Romania, in sfarsit.

Regele scoate lumea in strada dupa meciul cu Argentina. Fecali defineste sistemul politic.

Diferenta dintre un cioban si un rege este ca regele transforma lana Mioritei in aur iar ciobanul rade …
Steaua a redus la tacere o lume. De ce nu ar putea sa reduca la tacere un cioban.?
(Text super de pe nasii.ro)

Mămica Salma Hayek

La 41 de ani, frumoasa Salma Hayek a născut o fetiţă. Este primul ei copil.
Cei obişnuiţi cu blogul meu o să se întrebe de ce dau o asemenea veste? Simplu, fiindcă este una dintre actriţele mele preferate! Vizitaţi site-ul actriţei
http://salmahayekonline.com/