joi, 30 august 2007

Programe valoroase zburate din grila TVR1. Futu-le muma-n cur...

Aflu de pe blogul lui Ioan T. Morar o nouă măgărie de la televiziunea publică. Şi o dau mai departe (ştirea) ca înjurăturile la adresa conducerii instituţiei, plătite şi din banii telespectatorilor, să se înteţească.
Futu-le muma-n cur…
Numitul Biju, alias Morar a scris cu tristeţe:


"Lumea nu mai citeste, la TVR

La penultima mea convorbire cu Dana Deac, inainte de a intrerupe emisiunea Lumea citeste, chiar inainte de a pleca in Noua Caledonie, mi-a spus ca o vom relua neaparat din toamna, ca vrea sa faca din aceasta emisiune o emblema durabila a postului, ceva comparabil cu Teleenciclopedia, ca o vom promova prin tara etc. Astazi am vorbit la telefon cu ea si am aflat ca emisiunea nu va mai fi in grila de toamna. Nu a fost scoasa, pur si simplu nu a mai fost propusa de directorul TVR 1. Pentru ca presedintele TVR a cerut o grila cu talk-showuri politice. Nici Nocturne, cu Marina Constantinescu, nici Memorialul durerii, mi s-a spus, nu mai prind grila. Dar nu e nimic personal. S-ar putea ca in sezonul al doilea, adica din primavara, sa fie nevoie de o asemenea emisiune. Acum prioritatea sint emisiunile politice. Asta i se va servi poporului, pe banii lui, la postul public. Asadar, lumea nu mai citeste. Si asa, prea era interesat publicul, din nou, de carti. Ce sa caute o emisiune despre carti in grila?! Lectura e o chestie de optiune individuala. Eu voi mai citi. Si sper ca si voi! Citeste si da mai departe!"

Am ştanţat titlul ultraintelectual cu scârbă ca să priceapă politrucii mesajul.
Alexandru PETRIA

4 comentarii:

Oana Stoica Mujea spunea...

Eu tot spun ca suntem un popor de inculti. De ce s-ar dezice TVR-ul?

Realitatea lui Petria spunea...

Este o nemernicie. Erau nişte emisiuni extraordinare.

Oana Stoica Mujea spunea...

Desigur, dar de cand vinde cultura? Noi daca nu avem scandaluri nu ne simtim demni de-a ne uita la TV, asta e cruda realitate. Ceea ce ma intriga e faptul ca televiziunea publica chiar ar trebui sa vanda cultura. La italieni se intampla. Vai de generatia urmatoare.

Dromichaetes spunea...

fii bun si da-mi si mie linkul catre blogul lui Morar.