miercuri, 5 decembrie 2007

Imbecilitate la teza cu subiect unic la matematică- clasa a VII-a

Fiica mea a dat azi teza unică la matematică; în ce clasă este- deduceţi din titlu. Ceea ce m-a frapat este că examenul (teza are un rol hotărâtor pentru admiterea la liceu) a început la ora 12. Ce criterii au cântărit pentru alegerea orei, habar n-am. Dar sigur că este o imbecilitate să pui examenul la o oră când copiii încep să fie obosiţi. Poate citeşte cineva din Ministerul Educaţiei postarea…

PS. Îi rog pe colegii bloggeri să preia/disece/ comenteze într-o formă sau alta subiectul. Nu este corect să sufere elevii din cauza imbecilităţii unor conţopişti.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Este o bataie de joc ce s-a intamplat. Si eu am un baiat in clasa a 7-a si copiii au fost obositi la ora 12. Ce sa dai examen la 12... Copiii sunt pe post de cobai. Experimenteaza tot felul de idei pe spinarea lor.

Anonim spunea...

Aceste lucruri sunt foarte mărunte. Bătaia de joc este că de decenii şcoala românească nu mai este pentru cei ce învaţă ci pentru profesori. Ministerul trebuie să se lupte cu sindicatele din învăţământ dar nu există nici un sindicat al şcolarilor, elevilor, studenţilor care să le pună probleme. Aşa că profesorii fac legea cum le este lor mai bine. Din păcate puţin dintre profesori sunt şi pedagogi.

Anonim spunea...

Ideal ar fi fost sa se dea teza undeva spre ora 9 sau cel mai tarziu 10,pentru ca teza sa se incheie pana la ora 12.
Nici macar tezele la olimpiadele scolare nu se sustineau la ore asa tarzii.