joi, 24 iulie 2008

Sanctificarea unui criminal


Via Lumeacredintei.info: “Partidul Comunist din Rusia va propune Sinodului condus de Patriarhul Alexei al II lea canonizarea lui Stalin. Acest lucru se va intampla daca acesta va castiga locul intai in topul celor mai de seama rusi, top realizat de televiziunea de stat. Actualmente el ocupa locul al doilea dupa tarul Nicolae al II lea. Sergei Malinkovich, liderul Partidului Comunist responsabil cu propunerea de canonizare a lui Stalin, a afirmat ca poporul " l-a iertat pe acesta de inevitabilele erori si tragedii ale acelei perioade revolutionare. Stalin a devenit adevaratul lider national al Rusiei. El a transformat o tara inapoiata intr-un gigant industrial."

La o asemenea aberatie n-ar trebui sa reactioneze patriarhii din celelalte state? Desigur ca si P.F. Daniel.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Si de ce va mira? Stefan Cel Mare e departe de sfantul care ni se prezinta ca a fost. Desi nu poate fi vorba de o comparatie intre cei doi conducatori, totusi, sa nu uitam ca pentru rusi Stalin a fost cel care a facut din Uniunea Sovietica o putere mondiala (ce conteaza ca a omorat milioane de tarani prin infometare...).

Anonim spunea...

Pai nu vad la ce sa reactioneze. 2 bolsevici 101% indopati cu vodka au vomitat si ei o idee. Acu' sti vorba cu "Nebunul care arunca o piatra si 100 de intelepti se reped sa o caute" Da-i in ma-sa de ametiti.

Anonim spunea...

Ar fi ca o reintoarcere la origini
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_communism

Anonim spunea...

Petria voastra... ramanem fara gaze daca ciripeste careva ceva!

Realitatea lui Petria spunea...

Fără biogaz?

marius spunea...

de acord cu moschul. doi betivi propun o ineptie..Si la noi se gasesc din astia ca ar putea sa il propuna pe Ceasca...

Anonim spunea...

Daca Germania castiga razboiul si-l belea pe Stalin?!
Cine era, azi, "sanctificat"?!
Istoria e perversa si ipocrita. Si, noi, la fel!
Scuze, nu Istoria, doar cei care o "scriu"!
ruxi