sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Apel către bloggeri: ajutaţi un bătrân scriitor

Din "România literară", numărul din 18 ianuarie, datorită lui Mircea Mihăieş, am aflat cu tristeţe că poetul şi traducătorul de excepţie Romulus Vulpescu îşi trăieşte bătrâneţea într-o sărăcie lucie. Relaţii despre scriitor http://ro.wikipedia.org/wiki/Romulus_Vulpescu .
În anii ’90, am publicat un text în revista de mai sus în care-l acuzam pe Vulpescu pentru luările sale de poziţie extremiste, pentru legăturile sale cu PRM şi cu Corneliu Vadim Tudor. Şi atunci, şi acum am scris cu inima strânsă pentru că inegalabilul traducător al lui Villon mi-a marcat memorabil anii adolescenţei cu versurile francezului.
N-am avut prilejul să-l cunosc pe omul Vulpescu. Cei ce-l ştiu spun că are un caracter imposibil. Ca să nu zic infect, ca şi opţiunea lui politică. Dar să încercăm să vedem doar scriitorul aflat într-o situaţie umilitoare, omul năpădit de necazuri, nu caracterul.
Îi rog pe cititorii rândurilor să scrie despre Vulpescu. Poate o să se găsească cineva cu bani care să-i aline zilele.
Alexandru PETRIA

7 comentarii:

Anonim spunea...

Trist. Batranetea. Saracia. Insingurarea

anca spunea...

da "tribunul"(sau nebunu!) de ce nu il ajuta? ce natie sintem de ne lasam oamenii de valoare sa ajunga in astfel de situatii?

Anonim spunea...

Anca, ce sa zic?!

anca spunea...

revin cu un alt comentariu. daca sint adevarate informatiile este ingrozitor.indiferent de simpatiile lui politice ramine OMUL de cultura romulus vulpescu. am vazut-o si pe sotia lui (ileana vulpescu)in urma cu ceva vreme,arata f.rau cred ca si ea are ceva boala. pacat,pacat,pacat!

Anonim spunea...

Sunt adevarate. Din pacate.

anca spunea...

trist,jenant(pentru societate)revoltator!

Anonim spunea...

E dincolo de cuvinte.