joi, 13 septembrie 2007

Colegiul CNSAS a dat o decizie de poliţie politică în cazul lui Andrei Andreicuţ, episcop de Alba

Cazul lui Andrei Andreicuţ a fost singurul discutat şi votat în şedinţa de joi, potrivit declaraţiei făcute de Mircea Dinescu la ieşirea din institut.
Surse din CNSAS au declarat, pentru MEDIAFAX, că numele conspirativ al lui Andrei Andreicuţ era "Ionică".
"Sunt încă alţi opt ierarhi cu probleme mari în dosar, ierarhi importanţi, în legătură cu care urmează să ne pronunţăm, însă s-a decis să amânăm luarea unor verdicte şi să îi mai invităm o dată la audiere", a spus Dinescu.
Acesta a precizat că printre cei opt ierarhi intraţi în vizorul CNSAS nu se află noul patriarh Daniel, numele său apărând doar pe lista titularilor de dosare arse în 23 decembrie 1989.
"Aia e o altă listă, la care lucrăm separat", a spus Dinescu.
Potrivit lui Dinescu, nici numele lui Bartolomeu Anania nu este între cele opt, în cazul acestuia Colegiul hotărând că, pentru mai multe lămuriri, "trebuie înfiinţată o comisie specială, împreună cu experţi de la SIE, care să ne ajute să desluşim cum stau de fapt lucrurile în cazul său".
Dinescu s-a arătat nemulţumit de verdictul dat în cazul lui Andrei Andreicuţ, susţinând că acesta "a fost forţat să colaboreze cu securitatea", după ce a fost prins, pe când era un tânăre preot, încercând "să pună o pilă pentru cineva ca să intre la Seminarul Teologic".
Mircea Dinescu s-a arătat nemulţumit şi de decizia luată de Colegiu conform căreia mai mulţi înalţi ierarhi citaţi anterior pentru a fi audiaţi de CNSAS vor fi din nou invitaţi pentru a da detalii înainte de a se lua o decizie.

Niciun comentariu: