joi, 13 septembrie 2007

Comisie la Cotroceni pentru Adrian Năstase


Întrunirea comisiei speciale instituite pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiei de către membrii Guvernului


Preşedintele României, Traian Băsescu, a decis, în baza Legii nr. 115/1999 privind răspunderea ministerială, întrunirea comisiei speciale instituite pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiei de către membrii Guvernului.
Decizia de întrunire a comisiei a fost luată ca urmare a solicitării Procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la începerea urmăririi penale faţă de Adrian Năstase, fost prim-ministru al României în perioada 2000-2004.
Legea nr. 115/1999 în art. 16 alin. 5 prevede că pe baza analizei sesizării, a probelor depuse în susţinerea acesteia, a declaraţiilor şi a probelor invocate de membrul Guvernului faţă de care se solicita urmărirea penală, comisia specială va prezenta Preşedintelui României un raport cu propuneri privind urmărirea penală sau clasarea sesizării.
Totodată, conform art. 16 alin. 6, Preşedintele României va hotărî asupra raportului prezentat de comisia specială, urmând ca decizia să fie comunicată presei.
Ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procedura specială prevăzută pentru începerea urmăririi penale faţă de membrii Guvernului în activitate, se aplică şi foştilor membri ai Guvernului.
Curtea Constituţională a stabilit în acest sens că ,,…exceptarea foştilor membri ai Guvernului, prin art. 23 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 115/1999, republicată, de la procedura specială, derogatorie, prevăzută pentru membrii Guvernului, potrivit unui criteriu aleatoriu, stabilit în funcţie de momentul declanşării procedurii în timpul mandatului sau după încetarea acestuia, constituie o încălcare a principiului egalităţii de tratament consacrat de art. 16 alin. (1) din Constituţie...’’
Comisia este formată din Ştefan Deaconu, Marius Iosif, Laura Ştefan, Ştefan Iancu şi Gabriel Niţă.
Prima reuniune a Comisiei va avea loc în data de 17 septembrie a.c., ora 10.00 la Palatul Cotroceni.
Departamentul de Comunicare
Ce se va întâmpla cu acest nou dosar al lui Năstase? Ziceţi...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vînare de vînt cu sita între şacali. Bombo n-o să ajungă la răcoare. Îl tracasează ca să-l termine politic de tot. Nu-l plîng. Aşa proceda şi el. S-a întors roata.

Realitatea lui Petria spunea...

Dar speranţa moare ultima, nu?