duminică, 9 septembrie 2007

Continuă asfaltarea drumului Beclean– Figa


După cum am mai scris deja, la sfârşitul lunii iulie au demarat lucrările de asfaltare la drumul ce leagă oraşul Beclean de cartierul aparţinător Figa. De atunci, într-o lună de zile, muncitorii si utilajele L.D.P.-punctul de lucru Beclean au reuşit,deşi vremea a fost caniculară în majoritatea timpului, să asfalteze aproape un kilometru de drum. Lucrările au fost complexe,deoarece prima porţiune asfaltată este partea cu serpentine a drumului.A fost înlăturată vegetaţia de pe margine, a fost nivelat drumul cu autogrederul, a fost necesară pregatirea fundaţiei din balast tasat, iar abia apoi au fost turnate cele două straturi de îmbrăcăminte asfaltică. În aceste zile lucrările continuă în zonă, pe un nou tronson de un kilometru, care va duce drumul asfaltat până la intrarea în zona viitorului complex balnear.Pe noul tronson, drumarii beclenari au amenajat şi un podeţ de beton, iar acum execută lucrările pregătitoare în vederea turnării asfaltului. Modernizarea drumului Beclean – Figa este un proiect amplu, ce are ca scop imbunatatirea infrastructurii rutiere locale, fapt ce va crea conditii suplimentare de dezvoltare economica in aceasta parte a judetului, cu atit mai mult, cu cit in apropiere va fi construit complexul balnear Figa Bai, ce va exploata resursele de ape sarate si namol sapropelic din zona. Tot aici, in zona Podirei, urmeaza sa fie ridicat si noul cartier rezidential al orasului Beclean, astfel ca sunt intrunite toate conditiile ca drumul sa aiba o mare eficienta economica in viitorul apropiat.
Potrivit primarului Nicolae Moldovan, drumul va fi modernizat in conformitate cu cele mai ridicate standarde, astfel incat sa asigure cele mai bune conditii de circulatie rutiera intre Beclean, noul cartier rezidential, complexul balnear si cartierul Figa
Asfaltarea drumului Beclean – Figa a fost una dintre prioritatile aflate pe agenda de lucru a conducerii primariei din Beclean, care a depus toate eforturile pentru ca acest proiect sa poata fi materializat intr-o perioada cat mai scurta de timp, iar executivul beclenar a reusit si de aceasta data sa invinga toate dificultatile, obtinind finantarea necesara pentru a indeplini acest obiectiv asteptat de multa vreme, mai ales de catre comunitatea locala din cartierul Figa.
Primaria orasului Beclean,
Purtator de cuvant,
Caius Diugan

Niciun comentariu: