duminică, 9 septembrie 2007

Lucrări de modernizare pe strada Obor din Beclean


Primăria oraşului Beclean îşi continuă paşii în direcţia materializării programului de asfaltare al străzilor din localitate. Pe listă se află 23 de străzi, pe care administraţia publică locală intenţionează să le modernizeze în perioada imediat următoare.
Lucrările pregătitoare au început, de altfel, încă din primăvara acestui an, când pe străzile unde a fost necesar, au fost realizate traversări subterane de conducte, în vederea viitoarei extinderi a reţelei de canalizare, au fost amenajate şanţuri de colectare şi de scurgere ale apelor pluviale şi reziduale.
În continuare, a fost finalizat proiectul tehnic de asfaltare al tuturor celor 23 de străzi, în prezent Primăria din Beclean fiind pregătită pentru următoarea etapă din acest program de anvergură.
Potrivit primarului Nicolae Moldovan, majoritatea străzilor ce urmează să fie asfaltate vor intra în lucru în toamna acestui an, iar restul în primăvara anului viitor. Pe fiecare stradă proiectul prevede realizarea unei căi de rulare asfaltate, cu lăţime de cel puţin cinci metri, în funcţie de lăţimea totală a străzii. Asfaltarea va fi realizată în condiţii tehnice moderne, cu un strat de fundaţie din piatră spartă, cu grosimea de 12 cm., peste care vor fi turnate două straturi de îmbrăcăminte asfaltică, cu o grosime totală de 8 cm. Proiectul tehnic prevede şi o anumită înclinaţie a căii de rulare, pentru a asigura scurgerea apelor pluviale înspre şanţurile de colectare. După finalizarea lucrărilor de asfaltare, pe fiecare stradă vor fi realizate marcaje rutiere specifice şi vor fi instalate semne de circulaţie rutieră (şase semne de circulaţie pe fiecare stradă). Prin realizarea acestui vast şi ambiţios program de asfaltare, administraţia locală beclenară urmăreşte modernizarea infrastructurii rutiere urbane şi aducerea circulaţiei din oraş la standarde modene, finalizarea acestui program urmând să aducă o îmbunătăţire majoră a vieţii comunităţii locale beclenare.
Prima stradă intrată în lucru este strada Obor, deoarece aici sunt necesare lucrări mai ample, strada fiind chiar în zona centrală a oraşului. Acţiunea de modernizare a acestei străzi a demarat la începutul lunii august, cu partea de proiect care prevede realizarea unui trotuar şi a unui scuar pavat, care vor da un aspect modern acestei străzi centrale din Beclean. La această oră, trotuarul este realizat pe aproape toată lungimea prevazută, şi se execută lucrările pregătitoare în vederea amenajării scuarului. După finalizarea părţii de pavaj, strada Obor va intra în programul de asfaltare derulat de către administraţia locală beclenară, urmând să capete un aspect complet nou şi modern, corespunzător pentru un oraş european.
Primăria oraşului Beclean,
Purtător de cuvânt,
Caius Diugan

Niciun comentariu: