sâmbătă, 10 martie 2007

Când va fi condamnat ticălosul Ion Iliescu?

"Preşedintele Iliescu informează pe prim-adjunctul ministrului MApN că pe sediul Poliţiei Capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci mişcarea este o rebeliune legionară."

Implicarea lui Iliescu în prima mineriadă este demonstrată de Jurnalul Armatei II, Garnizoana Bucureşti, din 13-15 iunie 1990


Public extrase din acest act oficial al armatei:
"La data de 13 iunie 1990 s-a dat ordin pentru evacuarea persoanelor aflate în Piaţa Universităţii. S-au prevăzut 120 de cadre şi militari în termen de la Batalionul 265 Poliţia Militară. Aceştia au fost angajaţi în acţiunea respectivă pentru blocarea ieşirilor staţiilor de metrou începând cu 13.06.1990, între orele 04.00-06.00. După orele 08.00, efectivele au fost diminuate treptat, iar la orele 16.00 s-au retras complet.

Ora 15.45: Preşedintele României a cerut telefonic gen. mr. Şchiopu Nicolae care îl inlocuia pe şeful Statului Major să intervină cu 2 detaşamente de militari din unităţile MApN în sprijinul trupelor Ministerului de Interne existente în Piaţa Universităţii. Şchiopu Nicolae a propus preşedintelui ca MApN să nu intervină în Piaţa Universităţii şi să întărească paza la Guvern şi Televiziune. Propunerea a fost aprobată.

Ora 16.00: Ministrul de Interne Chiţac a solicitat telefonic la Marele Stat Major ca ministrul MApN să intervină cu trupe în Piaţa Universităţii. Gen. mr. Şchiopu Nicolae i-a comunicat că preşedintele ţării a dispus ca Armata să întărească paza la Palatul Victoriei şi Televiziune.

Ora 16.15: Şchiopu Nicolae a transmis hotărârea preşedintelui ţării de a trimite pentru întărirea pazei câte 150 de militari la Palatul Victoriei şi Televiziune, precum şi 13 TAB-uri. De asemenea, a transmis comandantului Comandamentului Infanteriei şi Tancuri, gen. col. Iulian Topliceanu, ca să trimită câte un detaşament de 400 de militari din B.98 Instrucţie Pază Aeroportuară la Palatul Victoriei şi Televiziune pentru a întări paza acestora.

Ora 16.20: Preşedintele ţării a cerut ca Armata să întărească apărarea la celelalte obiective de stat.

Ora 16.30: Contraamiralul Dumitrescu de la MI (care a comunicat că sediul Poliţiei este incendiat) gen. mr. Şchiopu Nicolae a transmis comandanţilor A. I. şi trupelor de transmisiune ordinul prim-adjunctului ministrului Apărării Naţionale şi şef al MSTM de a interveni la Poliţia Capitalei cu câte un detaşament alcătuit din 50 de militari.

Ora 17.20: Prim-adjunctul MApN şi şef al Marelui Stat Major cautând să intre în legatură cu conducerea Ministerului de Interne a obţinut legatura telefonică cu prim-adjunctul ministrului de Interne, şef al IGP, gen. mr. Corneliu Diamandescu, care a făcut afirmaţia că nu cunoaşte situaţia şi acţiunile ce le desfasoară trupele MI, că este hotărât să-si dea demisia.

Ora 17.25: Prim-adjunctul ministrului Apărării Naţionale a ordonat să alarmeze unităţile militare din Bucureşti şi Mihai Bravu; regimentele mecanizate din Slobozia şi Ploieşti şi regimentele de paraşutişti din Caracal şi Boteni.

Ora 17.35: Se primeşte ordinul preşedintelui să se folosească gazele lacrimogene în zona sediului Ministerului de Interne. Se transmite ordinul CTCh.

Ora 19.20: Comandantul A. I. raportează că 8 TAB-uri au plecat către sediul MI pentru deblocarea acestuia. Comandantul Trupelor Chimice a primit ordin să conducă personal întrebuinţarea substanţelor lacrimogene la sediul MI şi Poliţiei Capitale. În acest sens, are aprobarea preşedintelui Iliescu.

Ora 19.25: Preşedintele Iliescu informează pe prim-adjunctul ministrului MApN că pe sediul Poliţiei Capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci mişcarea este o rebeliune legionară.

Ora 19.50: Prim-adjunctul MApN, gen. Vasile Ionel, ordonă ca în toate unităţile alarmate să se pregătească muniţia pentru a fi distribuită la ordin.

Ora 23.43: A decolat elicopterul de la Otopeni spre locaţia Ministerului de Interne unde a lansat cele 2.200 de fiole lacrimogene.

Ora 23.50: Directorul ziarului «Adevărul» se interesează la şeful statului Marelui Stat Major care este situaţia la obiectivele atacate şi cum se interpretează acţiunea bandelor de huligani. Şeful MSTM i-a repetat aprecierile repetate de Iliescu, că aceasta este o incercare de rebeliune de tip legionar, că aceştia au asupra lor arme şi muniţie sustrasă din locaţia Poliţiei Capitalei.

Ora 02.45: Preşedintele Iliescu cere primului adjunct situaţia forţelor care au acţionat la MI. Se comunică că pentru despresurarea şi cucerirea locatiei MI au acţionat 360 militari (200 paraşutişti, 80 politişti militari şi 80 militari).

14.06.1990 - Ora 15.40: Doamna Doina Ionescu, secretarul Ministerului Economiei, informează că a primit un telefon de la un redactor de la «Romania liberă» că redacţia este asediată de mineri şi vor protecţia domnului general Ionel. S-a ordonat ca 50 de militari de la CApC să asigure protecţia redacţiei.

Ora 15.45: Generalului Geoană îi este raportat că a sosit un grup de mineri care scandează «Jos Băcanu!», iar unul a intrat în sediul redacţiei, ameninţându-l că dacă mai apare «România liberă» va da foc redacţiei.

Ora 16.00: Primul-adjunct al MApN a sosit de la Guvern şi a ordonat să se dea o dispoziţie referitoare la: se reaminteşte ordinul potrivit căruia militarii vor face uz de armă (arme de foc) numai în situaţiile în care se pătrunde în forţă în cadrul obiectivelor apărate sau când militarii sunt atacaţi cu arme de foc de către persoane străine; se va întări paza dispozitivelor de armament şi muniţie, în unităţi va exista subunitatea de intervenţie pentru aceste depozite, în eventualitatea atacării lor.”
Alexandru PETRIA


Nu suntem fraţii lui Băsescu

Nu ştiu ce le-a căşunat colegilor gazetari pe fratele lui Băsescu, Mircea Băsescu. El cumpără energie electrică ieftină prin Plusfood SRL şi o revinde scump la stat. Este o afacere cistită, normal.
Ce, noi nu putem s-o învârtim, nu avem un facturier, un chitanţier şi o ştampilă, suportul costisitor al tranzacţiei? Hai s-o încercăm… Ei, dar dacă n-o putem realiza, ori suntem proşti ori nu suntem fraţii preşedintelui Băsescu, crucişătorul anticorupţiei româneşti. Să ne consolăm că Dumnezeu în bunătatea Sa, la o ţară de proşti, ne-a fericit cu lideri inteligenţi.
Alexandru PETRIA

Ţiriac în topul reviste “Forbes”

În tenisul mondial Ion Ţiriac este o pagină de istorie glorioasă. Prin afaceri, a ajuns în topul revistei americane “Forbes”, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Respectele mele.
Cum viaţa este în tonuri deschise doar în poveşti, la minusuri, pentru întregirea tabloului omului Ţiriac bifez prietenia lui greţoasă cu Adrian Năstase, organizarea unor adevărate masacre ale mistreţilor de pe domeniul său de vânătoare şi cei doi arici dolofani ce-i rotunjesc buzunarele; este obişnuit să primească, să dea e un chin.
Răzuind umbrele de pe portret, Ion Ţiriac este de luat ca exemplu.
Alexandru PETRIA