joi, 20 martie 2008

Niste oameni cu care nu doresc sa am de-a face

Ignoranti care se dau in stamba
CITITI SI INJURATI:


„Teoria evolutiei trebuie sa ramana in afara scolilor

Scrisoare adresata de Alianta Familiilor din Romania domnului David Pollock, presedintele Federatiei Umaniste Europene, in urma interventiei acestei asociatii in chestiunea predarii teoriei evolutiei in scolile din Romania.
Stimate domnule Pollock,

Alianta Familiilor din România („AFR”) răspunde scrisorii dvs. din 9 martie 2008 adresată Ministerului Educatiei, Cercetării si Tineretului („Ministerul”). Nu suntem de acord cu afirmatiile dvs. si, prin această scrisoare, solicităm Ministerului să le respingă. Afirmatiile si recomandările dvs. sunt nefaste pentru România, pentru Europa si pentru întreaga lume.

AFR este o organizatie civică, care reprezintă peste 650.000 de cetăteni români. În marea lor majoritate, acestia sunt părinti care cunosc experienta regimului totalitar din România, regim care, trebuie să stiti, era întemeiat ideologic pe evolutionism, darwinism si ateism. Astfel, găsim că este nu numai ironic, dar si respingător faptul că Federatia Umanistă Europeană („EHF”) si afiliatii săi să recomande să le predăm copiilor nostri chiar acea ideologie care ne-a privat pe noi de libertătile si drepturile omului, ducând la distrugere o tară întreagă.

Desigur, întelegem de ce organizatia dvs. ar promova o ideologie care pentru noi s-a dovedit distrugătoare si este respinsă. Cei care vă urmează nu au cunoscut mâna comunismului sau totalitarismului si de aceea se pot angaja asa usor în sofisme intelectuale. Sofistii din Occident, în special din Anglia, s-au bucurat întotdeauna de libertatea academică creată în mare măsură, în mod ironic, prin pluralismul religios născut în Europa în urma Reformei protestante. Ei se bucură acum de aceste avantaje si fac greseală de a sustine o ideologie care îi exclude pe altii. Poporul român nu a avut însă acest noroc. Ideologia evolutionismului, pe care o îmbrătisează EHF, a fost responsabilă în tara noastră de atrocităti de nedescris. Un amplu studiu realizat recent în România a arătat că în anii comunismului au fost ucisi de către regimul totalitar ateist între 700.000 si 900.000 de oameni nevinovati. În contrast, nu avem cunostintă despre numărul românilor ucisi, în istoria recentă, în numele credintei crestine. De aceea, suntem uimiti de pledarea pe care o faceti în favoarea evolutionismului.

Ceea ce deranjează în scrisoarea dvs. nu este doar lipsa de respect fată de poporul român, dată fiind teribila lor experientă nu foarte îndepărtată. Dumneavoastră subminati si drepturile noastre părintesti. În România, noi credem că unele lucruri sunt corecte si unele lucruri sunt gresite si, ca părinti, avem obligatia, pe baza credintei si a experientelor noastre, să promovăm si să ne învătăm copiii ce este bine si constructiv si să respingem ce este gresit si distructiv. De asemenea, credem că anumite doctrine, cum ar fi evolutionismul, nu sunt bune pentru copii si adolescenti, si am ales să spunem NU. Avem acest drept iar EHF nu are dreptul să ne spună altfel. România este încă un stat suveran. De asemenea, românii ar putea cu usurintă să indice si chiar să ridiculizeze evolutiile bizare din alte state, cum ar fi Marea Britanie, unde actualmente se adoptă legi prin care copiii nu mai pot vorbi la scoală despre „mami” si „tati”. Din respect pentru restul lumii, nu facem aceasta. Ar fi nefiresc pentru AFR, de pildă, să trimită o notă de protest Ministerului britanic al Educatiei, solicitând să nu se adopte legi care le interzic copiilor să-si mentioneze părintii la scoală ca „mami” si „tati”.

Sperăm că nu presupuneti că românii ar fi înapoiati dacă resping predarea evolutionismului în scoli si licee. Actiunea noastră se bazează pe dreptul nostru colectiv de a proteja mintile tinere. Ca adulti, studentii pot citi si studia ce doresc. Îi pot citi liber pe Freud, Nietzsche si Voltaire. Nu dorim însă îndoctrinarea copiilor nostri cu teorii distructive, acum când intelectul lor nu este complet dezvoltat. Cum ar putea întelege niste copii si niste adolescenti teoria evolutiei, când 99,99% dintre adulti nu o înteleg? Desigur, la baza predării evolutionismului unor minti tinere există un obiectiv ultim – îndoctrinarea. Am avut parte de asa ceva si noi, vreme de 45 de ani, în perioada comunistă, si nu vrem ca si copiii nostri să aibă parte de asemenea experiente nefericite. Ateismul si ateizarea fortată a societătii au constituit obiective de căpătâi ale comunismului. Astfel, este util să reamintim că EHF nu este prima structură care militează sustinut pentru îndoctrinarea cu ateism. Internationala Ateistă („Liga Ateilor Militanti”), sponsorizată la nivel international de Rusia lui Stalin, făcea acelasi lucru si încă inspiră anumite organizatii din ziua de azi.

Suntem de asemenea constineti că radicalismul ateismului lui Stalin este astăzi copiat în întreaga lume de către cei care promovează fervent evolutionismul. Cazul doctorului Guillermo Gonzalez din SUA, căruia recent i s-a refuzat titularizarea pe un post universitar pentru că promovează o alternativă la evolutie, este bine cunoscut în întreaga lume. Recentul film documentar „EXPELLED, No Intelligence Allowed,” dovedeste caracterul exclusivist si discriminatoriu al evolutionistilor. Desi religia a învătat ceva din trecutul ei tumultuos, evolutionistii nu au învătat nimic. Ei sunt noii inchizitori si călăi. În secolul douăzeci, evolutionistii au fost răspunzători de uciderea a peste 100 de milioane de oameni nevinovati, de la extrema stângă până la extrema dreaptă, din Rusia Sovietică până la Khmerii Rosii din Cambogia. La ce altceva ne putem astepta de la cei care predau si aderă la darwinismul social, la lupta de clasă, si care au făurit, ca o consecintă inevitabilă, o lipsă de respect pentru viata umană si pentru valoarea vietii? De aceea, orice comentariu este inutil în fata acelor miscări intelectuale care vor ca omenirea să repete trecutul ei recent.

Pe de altă parte, nu suntem convinsi că evolutionismul este o realitate verificabilă obiectiv, si nici măcar pe aproape. Nu vedem cum ar putea contribui la întelegerea corectă a vietii umane, după cum afirmati în scrisoarea dvs. Ajunge să citim lucrările fundamentale ale biologilor evolutionisti si ale psihologiei evolutioniste ca să ne treacă un fior. Cel puternic prevalează si îl distruge pe cel slab. Se deschide astfel o usă pentru avort, eugenie, eutanasie, supravietuirea celor mai înzestrati si rasism fătis. Comentariile lui James Wilson, de la sfârsitul anului trecut, au trădat – involuntar dar binevenit – secretul întunecat al darwinismului: etica evolutionistă si rasismul stiintific. În contrast, Biblia prezintă un sistem moral si etic imuabil, în care toti oamenii sunt egali indiferent de diferente, slăbiciuni sau capacităti fizice.

În ceea ce priveste afirmatia dvs. că evolutionismul ajută la întelegerea „promisiunii de creare a unor varietăti de alimente mai productive”, întelegem ce înseamnă, în termeni orwellieni. Cum ar putea respinge un om cu minte o asemenea minunată perspectivă? Da, evolutionismul se ocupă cu „crearea”, inclusiv cu „crearea” unei noi specii umane, asa-numitii „cyborgi” – o perspectivă înfricosătoare.

De asemenea, nu apreciem comentariul dvs. în care afirmati că cei care se opun evolutionismului sunt doar niste „grupuri religioase marginale [care] se bucură de enorme resurse financiare provenite de la sectele religioase fundamentaliste din SUA”. Nu este loc de sarcasm aici. Cu respect, vă atragem atentia că nu sunteti sinceri cu poporul român si nici cu restul lumii. Ar trebui să căutăm mult pentru a găsi astăzi o societate care să adere în masă la evolutionism. În schimb, peste 90% din populatia României are o credintă în Dumnezeu. Inutil să mai spunem că etichetându-ne drept „grupuri religioase marginale”, ne jigniti.

Ce să spunem despre Hotărârea din octombrie 2007 a Consiliului Europei, referitoare la creationism, pe care o invocati adesea în scrisoarea dvs.? Acea hotărâre a fost etichetată de multi editorialisti de la prestigioase publicatii internationale, drept „un cosmar”, „o glumă” si „ireală”. Pe 23 octombrie 2007, AFR a înaintat Consiliului Europei o notă de protest în care solicita retragerea acelei Hotărâri. Aceasta este una dintre cele mai nedemocratice si jignitoare documente redactate de Consiliu. Este nepotrivit si malefic pentru Consiliu să impună opiniile unei minorităti atee unor natiuni care nu dau prea multi bani pe evolutionism. Mai mult, Hotărârea nu este obligatorie pentru statele membre si nici nu produce efecte juridice. Este deci incorect din punct de vedere intelectual să faceti referire la ea. Sperăm că EHF nu a mentionat acea Hotărâre în scrisoare sa, sperând că românii sunt atât de jos pe scara intelectului, încât să nu observe că Hotărârea are picioare de lut.

În final, dvs. mentionati Recomandările de la Toledo privind predarea religiei, care sunt un non sequitur. De când poate o autoritate seculară să dicteze în domeniul predării religiei? Dacă evolutionistii cred în separarea dintre Biserică si Stat, atunci nu este treaba lor felul în care se predă religia. Afirmatia dvs. cum că un număr tot mai mare de juristi si educatori lucrează împreună pentru a stabili parametrii predării religiei, nu ne bucură. Drepturile părintilor sunt mai presus de teoretizarea lor abstractă. Probabil că si părintii ar trebui să se adune pentru a stabili normele pentru predarea evolutionismului.

În încheiere, am încrederea că în ciuda fermitătii acestei scrisori, am păstrat un ton decent, asa cum este necesar. Cu toate acestea, noi trebui să spunem NU predării evolutionismului unor minti tinere.
Cu stimă,
Avocat Petre CosteaPresedinte, Alianta Familiilor din România"