sâmbătă, 27 decembrie 2008

Scandal intre adventistii romani din Madrid

Comunicat Biserica Torrejon Sion


Având cunoştinţă că pe Forumul Intercer, sub masca falsului nume, au fost postate ştiri în care a fost folosit numele Bisericii Torrejon si în care a fost denigrat pastorul comunităţii, Remus Soare, desi nu ne face plăcere, ne simţim obligaţi să oferim câteva explicaţii pentru a clarifica, pentru cititorii bine-intentionaţi, sursa acelor calomnii scabroase care nu au nici un fel de legatură cu realitatea, sursa nefiind pentru noi atât de anonimă cum este pentru dumneavoastră. Vă avertizăm că urmează să citiţi lucuri extrem de neplăcute dar totodata vă înştiinţăm că ele reprezintă un mic procent din gravitatea faptelor anumitor persoane, cele mai oribile dintre ele păstrându-le în memoria dureroasă a ceea ce au însemnat şedinţele nesfărşite de comitet. Nu vom folosi nume pentru că un dorin a ne transforma noi în “răzbunători ai sângelui” cuiva, dar un putem pastra tăcere în faţa unor fapte mârşave care sunt poate fără precedent în historia bisericii.

În urmă cu jumătate de an au fost pusi sub disciplina bisericii membrii unei familii care s-au facut vinovati de: multiplicarea banilor la Xerox si punerea lor in plicuri la nunti, abuz domestic, calomnie, nesupunere faţă de autoritatea bisericii si minciună cu bună ştiinţă. Unul din copii (o fata de 21 ani), reusind sa se smulgă de sub teroarea acestei familii si să fugă intr-o altă ţară, a depus la politie denunţie împotriva părinţilor, susţinând ca a fost abuzată si recunoscând falsificarea banilor de către mama si fratele mai mare, fapt adeverit public de consilierul juridic al fetei. A fost ameninţată cu moartea de catre fratele ei dacă va spune ceva din cele întâmplate, ne-a marturisit persoana care i-a acordat consiliere spirituală. Acest tânăr a abuzat de sotie ( pe care o prezinta pe forum ca pe o victimă a unui abuz imaginar), după cum rezultă din certificatul de “maltrato” emis de asistentul social al primăriei. Realităţile sunt de o cruzime greu de imaginat.

Necerând consimţământul fostei lui sotii de a oferi detalii, nu dorim să relatăm aspecte legate de calitaţile de soţ ale acestui individ. Nemaiputând îndura situaţia în cadrul familiei, tânăra s-a intors la părinţi. Deşi ea a fost dispusă să primească sprijinul comitetului bisericii si al Uniunii pentru refacerea căsniciei, el nu a acceptat si a intentat divort in Romania, fara a face nimănui cunoscut lucrul acesta. Motivele divorţului, conform citaţiei in instanţă a “pârâtei”, deşi neadevărate si neserioase, nu au legatură cu acuzaţiile aduse pastorului pe acest forum. Chiar dacă a recunoscut că nu are nici o îndoială asupra loialităţii sotiei ( nu la fel stând lucrurile şi în ceea ce o priveşte pe ea) afirmând doar ca nu o mai iubeste, a folosit acuzaţia de nebunie în dreptul ei pentru a încerca să obţină permisiunea divorţului. Această acuzaţie neavând nici un fel de relevanţă, imediat dupa divorţ, dorind să se recăsătoreasca, a inventat un nou scenariu pentru a se răzbuna si pentru a pretinde dreptul de recăsătorire. Astfel a apărut povestea adulterului, care nu s-a produs decât în imaginaţia acelui om. Acuzatiile sale s-au dovedit simple fantezii menite să denigreze pe cel a carui singură vină in toată această telenovela este de a fi avut curajul să ia masuri intr-un astfel de caz.

Comunitatea (una din cele mai mari biserici de romani din lume, care a crescut cu 250 de membri în ultimii doi ani de când este păstorită de Remus Soare) a votat în unanimitate excluderea acelui tânăr, în adunarea administrativă condusă de preşedintele Uniunii Spaniole. Propunerea comitetului de cenzură in dreptul mamei sale a fost respinsă de adunarea administrativă si inlocuită cu excluderea, propunere care a fost votată in majoritate covârşitoare.

Membrii familiei au ameninţat verbal şi in scris că vor face orice să il distrugă pe pastor. Există o scrisoare in care se menţionează ca se vor exprima prin televiziune, Internet, ca vor acuza în instanţă si la forurile de conducere ale bisericii. In afară de internet, toate celelalte căi fuseseră săvârşite. De aceea credem că ştim cine se ascunde in spatele numelui fals postat pe Forum.

Integritatea, profesionalismul, si viaţa de familie a pastorului nostru sunt fără reproş si constituie un model pentru membrii comunităţii noastre, calomniile emise pe forum fiind acţiunile răzbunătoare ale unui spirit străin de spiritul lui Hristos.
Regretăm relatarea acestei situatii si ne pare rău că fapte de o asemenea factură s-au produs in mijlocul comunităţii noastre. Am fost nevoiti să vă facem cunoascut faptele acestea pentru a şti şi dumneavoastră ce se ascunde in spatele unor nume false care postează pe forum si a vă ruga să fiti precauti in a da crezare ştirilor de un anume fel.

Cei care nu simt nici o mustrare in a copia bani la xerox, a abuza sau a ameninţa cu moartea, cu atât mai puţin se simt mustraţi când denaturează în scris adevărul. Mai ales atunci cand este vorba să arunce cu noroi in autoritatea bisericii, cea care le-a demascat nelegiuirile. Avem convingerea că cititorii bine intentionati au inteles. Rugăm ca această scrisoare sa nu fie postată mai mult de o saptamana pe Forum, scopul ei fiind unul de a clarifica in mintea cititorilor curenţi anumite aspecte care acum nu mai au de a face cu actualitatea paginii, şi nu de a aduce un supliment de mizerie pe o pagină deja prea incarcată de ruşine. Dorim ca Dumnezeu sa vindece tot ce poate fi vindecat în urma acestui incident!
Comitetul Comunitatii Torrejon - Sion

In apararea Mariei Basescu

Sotia presedintelui traieste o adevarata drama, cred, fiind umilita in fata intregii tari. Ultima isprava a insului de la Cotroceni a fost petrecerea Crăciunului împreună cu soţia, fiica, dar şi cu… Elena Udrea. Cum catalogati gestul? Ma mira tacerea femeilor din presa si blogosfera.