marți, 8 iulie 2008

Scrisoare deschisa adresata Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Subscriu si va invit sa subscrieti

In dezbaterile din urmatoarele zile, Sfantul Sinod va hotari asupra liniei pe care va pasi in continuare Biserica Ortodoxa Romana si, implicit, asupra invataturii pe care o vor primi enoriasii sai de la pastorii lor de acum inainte.
Cuvantul lui Isus Hristos a adus in lume iubirea de aproape, iubirea universala, singura realitate de sorginte divina de care suntem datori sa ascultam cu totii.
Orice om care promoveaza iubirea de aproape este un crestin adevarat.
Universalitatea iubirii este adevaratul mesaj crestin, iar diferitele moduri de manifestare a preamaririi divinitatii nu sunt mai mult decat rodul actiunii omenesti.
Iubirea universala subordoneaza orice diferenta omeneasca.

Orice gest care pune inainte fratietatea si apropierea este un gest crestinesc, care, departe de a trebui condamnat, trebuie onorat si urmat.
Privim aceste momente cu increderea in intelepciunea celor ce compun Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care nu vor permite fortelor intunecate ale urii, vrajmasiei si dezbinarii sa intervina in spiritul de iubire cresina si de fratietate care a domnit de sute de ani in Banat, spirit care, cu ajutorul lui Dumnezeu, va dainui si de acum inainte si va cuprinde intreaga Romanie.
Ceea ce are de decis inaltul for eclesiastic va fi hotarator pentru viitorul crestin al tarii noastre, pe care il dorim cu totii a se desfasura in pace si buna intelegere.
In acest an al primului secol al mileniului al treilea, ceea ce are cu adevarat insemnatate este echilibrul si intelegerea. Credinta si religia trebuie deopotriva sa uneasca oamenii, nu sa ii dezbine.
Rugam pe Dumnezeu sa lumineze adunarea ierarhilor Bisericii Ortodoxe Romane, inspre o linistire a acelor spirite vremelnic tulburate si inspre recunoasterea si cinstirea adevaratilor purtatori ai mesajului crestin.
Societatea Timisoara