duminică, 7 decembrie 2008

Scrisoare deschisa. Apel pentru alianta postelectorala a PNL cu PD-L adresata liderilor liberali

Catre D-l Calin Popescu Tariceanu,

Presedintele Partidului National Liberal



Prezenta scrisoare este transmisa prin intermediul domnilor Marius Oprea si Stejarel Olaru,

consilieri ai d-lui Calin Popescu Tariceanu - Presedintele Partidului National Liberal



Stimate Domnule Calin Popescu Tariceanu, Presedintele Partidului National Liberal



In memoria sutelor de mii de membri PNL care au fost victime ale crimelor comunismului, va cerem sa nu descalificati Partidul National Liberal punandu-l la remorca succesorilor partidului comunist (PSD+PC), responsabil al unui regim ilegitim si criminal condamnat prin: Rezolutia nr. 1481 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (ianuarie 2006), Concluziile Raportului final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania (decembrie 2006), Actul condamnarii regimului comunist din Romania ca ilegitim si criminal de catre Presedintele Romaniei, in baza Raportului final, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei (decembrie 2006), Declaratia de la Praga din 3 iunie 2008 privind constiinta morala europeana si comunismul.

In numele idealurilor Partidului National Liberal, va cerem sa nu blocati - prin pretentii deliberat exagerate - sansa unei guvernari de dreapta, respectiv sansa decomunizarii Romaniei.

Avand in vedere ca PD-L si PNL se declara partide de dreapta, de orientare liberala,
consideram fireasca si obligatorie alianta postelectorala a acestora in vederea formarii unei majoritati parlamentare de dreapta si a unei guvernari de dreapta.

Pe de alta parte, PD-L si PNL au format in 2004 Alianta Dreptate si Adevar care a condus majoritatea parlamentara si care a format guvernul acum patru ani. Alianta Dreptate si Adevar a ramas datoare electoratului fata de promisiunile facute si refacute in recenta campanie electorala. Acum, in 2008, aproape doua treimi din electorat a votat din nou dreapta (incluzand si UDMR).


Consideram ca o majoritate parlamentara de “stanga-dreapta” si o guvernare de “stanga-dreapta” ar insemna un non-sens, un act politic derizoriu, ilogic si imoral, o tradare condamnabila posibila doar in numele unor interese oligarhice transpartinice si transdoctrinare.

Domnule presedintele al PNL, o alianta postelectorala a PNL cu partidele succesoare ale PCR (PSD+PC) ar reprezenta o sfidare extrem de grava a vointei cetatenilor Romaniei exprimata clar la 30 noiembrie.

Subliniem ca reformarea societatii romanesti este posibila numai prin decomunizarea reala si totala. Aceasta e posibila numai printr-o guvernare de dreapta sustinuta de o majoritate parlamentara de dreapta. Sansa de astazi a poporului roman este ca aproape doua treimi din Parlament sunt ale dreptei. O situatie atat de favorabila dreptei nu a mai existat in Romania postcomunista. Partidele de dreapta, PNL, PD-L si UDMR, trebuie sa dea dovada de responsabilitate, moralitate si patriotism.

Reamintim ca poporul roman a indurat cel mai cumplit regim comunist din Europa, recunoscut ca atare de intreaga comunitate internationala. Dintre statele europene, Romania a avut cel mai mare numar de detinuti politici raportat la numarul populatiei (intre 500.000 si 2.000.000) si cea mai infricosatoare politie politica - Securitatea.

Dintre toate fostele tari comuniste din Europa, doar in Romania s-au inregistat victime la caderea comunismului. Nu au fost doar cateva victime, ci a fost un masacru urias - peste 1200 de morti si peste 4800 de raniti – vinovatii nefiind judecati pana in prezent. Reforma morala nu a fost posibila din cauza nejudecarii masacrului din timpul revolutiei anticomuniste, precum si a fratricidului din iunie 1990 impotriva manifestantilor anticomunisti, a societatii civile, a partidelor istorice si a presei independente. Succesorii PCR s-au facut vinovati de complicitate morala cu autorii masacrului din decembrie 1989 si a fratricidului din iunie 1990, comise pentru a reprima si a deturna caracterul anticomunist al revolutiei incepute in decembrie 1989. Acum, cand Romania este membra a NATO si UE, acum, cand aproape doua treimi din Parlament sunt reprezentate de partide de dreapta, aceasta revolutie trebuie terminata si se cuvine sa devina “de catifea”.

Romania are nevoie ca de aer de reconstructia dreptei. Partidul National Liberal nu are voie sa blocheze aceasta sansa istorica.

O decizie de o asemenea importanta pentru viitorul societatii romanesti, precum alianta postelectorala a PNL, ar trebui luata in mod democratic, de un congres extraordinar sau de un substitut al acestuia. Evident, nu e posibila organizarea unui congres peste noapte, dar consideram ca alianta postelectorala a PNL trebuie decisa de vointa tuturor membrilor conducerii centrale si teritoriale a Partidul National Liberal, care poate fi exprimata, cat mai curand posibil, prin e-mail sau prin fax.



6 Decembrie 2008

Cu incredere,
Sorin Iliesiu

– membru al Partidului National Liberal (iunie 2001– oct. 2008), vicepresedinte al Aliantei Civice,
autorul apelurilor pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului

Accidentul lui Cornel Nistorescu

Aseara, ziaristul Cornel Nistorescu a lovit cu masina sa in Bucuresti doi tineri care se aflau pe o motocicleta. Se pare ca el a fost vinovat. Este ciudat ca presa a relatat cam in surdina incidentul. Excepţie- Simona Ionescu. Pe motociclism.ro am gasit declaratia unui martor ocular si fotografii: “Accidentul a avut loc datorita neacordarii de prioritate si intoarcere prin loc nepermis a unui bmw x5 cu nr. B 57 DUC, condus intradevar de omul de presa Cornel Nistorescu. Motocicleta era o Honda CBR 600 F 3 sau patru de culoare argintie cu nr. B 73 UGW. Pe motocicleta se aflau un baiat si avea ca pasagera o fata amandoi relativ tineri. Motocicleta se deplasa pe banda a doua, nu avea viteza si cred ca nu a observat bmw-ul deoarece era mascat de masinile din banda 3 care s-au speriat de manevra violenta de intoarcere peste scuarul trecerii de pietoni, soferul neschitand nici o urma de franare, a trecut peste banda 3 si a intrat in banda 2 peste motocicleta lovind-o in plin. Accidentul a fost oarecum frontal pe banda a doua si pasagerii au scapat cu viata tocmai datorita faptului ca nu au avut viteza. Asta au constatat si politistii deoarece motocicleta s-a opit pe banda 1 la doar 10 metri de locul impactului unde a ramas si motociclistul. Pasagera a zburat peste masina un pic mai departe la aprox. 20 de metri de loc. impactului. Suntem 4 martori care vom fi chemati pt. declaratii asa ca ziaristul nu prea are cum sa scape. Alcoolemia lui era zero, spun asta pt. ca am fost de fata cand a fost pus sa sufle in alcool test de catre politie. Multumesc celor 4 baieti, se stiu ei care pt. ca m-au ajutat sa ducem motorul cu o masina intr-un loc sigur. Motocicleta va fi evaluata de asigurator ca paguba totala. Am fost si la spital unde se pare ca baiatul are un deget rupt si ruptura de bazin, iar fata se afla in operatie cu probleme interne...splina rupta si suspecta de hemoragie interna. Erau stabili amandoi si asta este bine. timp de 20 de minute pana a venit salvarea si inca 40 minute cat au durat cercetarile Cornel Nistorescu nu s-a dat deloc jos din masina sa vada sau sa intrebe de starea tinerilor de pe motor.”

Update- A inceput si presa sa relateze mai serios treaba.

# Altceva: Patrasconiu de la “Cotidianul”, pe blogul lui:
“A propos, mi se pare ca liberalii si cei care, inclusiv mediatic, le poarta trena sint ingrijorati de re-crearea FSN-ului (PD-L plus PSD) doar pentru ca exista riscul ca ei sa nu ajunga primii sa faca echipa cu PSD. Cam penibil, nu?”
Cam idiotă sau perversă slugă, nu?