joi, 12 iunie 2008

Impotriva cenzurii pe internet la Chisinau

Guvernarea comunista incearca sa instaureze cenzura pe internet! Dupa ce au solicitat ca UNIMEDIA sa le ofere adresele IP ale vizitatorilor, Procuratura a sechestrat calculatoarele unor tineri, care se presupune ca ar fi publicat comentarii critice la adresa comunistilor. Tinerii risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare! Si asta se intampla chiar a doua zi de la declaratiile presedintelui Voronin despre libertatea presei si libertatea de exprimare. Gata, ajunge! Veniti, sambata, 14 iunie, incepand cu orele 10.00, in Scuarul Arcului de Triumf din centrul capitalei sa ne cerem drepturile! Ne vom solidariza cu tinerii intimidati de catre Procuratura si vom solicita guvernarii sa asigure respectarea libertatii de exprimare in Republica Moldova.
In cadrul manifestatiei pasnice de protest sunt invitati sa participe tinerii cu atitudine civica, jurnalisti, lideri de opinie, reprezentantii organizatilor neguvernamentale, ai partidelor politice etc.
Evenimentul este initiat de catre portalul de stiri UNIMEDIA si este autorizat de catre primaria mun. Chisinau. Pana in acest moment si-au confirmat participarea mai multe partide politice de orientare democratica, jurnalisti si grupuri de tineri cu atitudine civica.
Amintim ca pe parcursul zilei de azi s-a solidarizat organizatiile neguvernamentale de media si reprezentantii partidelor politice de orientare democratica.
Acum ramane ca utilizatorii internet sa dea lovitura! Pentru asta trebuie sa ne organizam. In acest sens, UNIMEDIA face apel la bloggeri sa plaseze pe blogurile lor cate un anunt, in care sa invite vizitatorii sa se solidarizeze si sa participe la manifestatia pasnica de protest de sambata, 14 iunie, incepand cu orele 10.00.
La adresa http://www.unimedia.md/mobilizarea gasiti cateva bannere, care pot fi preluate de orice persoana interesata. In acelas timp, solicitam ca sa ne expediati la adresa info[at]unimedia.md si alte imagini de mobilizare, care vor fi publicate si vor putea fi preluate de catre bloggeri. La actiune!
(Sursa: Curaj.net)

… frigorifice

Lucian Mândruţă la "Observatorul" din astă seară- "Se poartă sicriele frigorifice". Totuşi, eu ţin să port doar haine.

Microbul fotbalului

Dezastru la Biserica Evanghelica din Bistrita

Fără comentarii.

O nemernicie gasita pe net

Traian Basescu licuricind