luni, 14 ianuarie 2008

Mapa profesională a lui Traian Băsescu

Si Traian Basescu a fost dat afara de la Anvers in urma unor grave nereguli profesionale.

Presedintele Traian Basescu isi motiveaza refuzul de a semna numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei printr-o sanctiune primita de aceasta in 1987 in urma instrumentarii gresite a unui dosar penal.
Daca Traian Basescu si-ar fi aplicat siesi criteriile de profesionalism pe care i le pretinde Noricai Nicolai, ar fi trebuit sa refuze si in 1991 si in 1996 numirea sa in functia de ministru al Transporturilor.
In mai 1989, Traian Basescu a fost dat afara din functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers in urma descoperirii faptului ca a semnat incorect facturile pentru repararea unei nave. La fel ca Norica Nicolai, Traian Basescu a contestat sanctiunea profesionala. Comisia Ministerului Transporturilor a mentinut insa decizia, in plus sanctionindu-l si cu reducerea retributiei cu 20%.
Pe de alta parte, cita vreme toate dosarele sale sint ascunse, Traian Basescu este ultima persoana din Romania care are dreptul sa vorbeasca despre dosarele altora:
- conform CNSAS, dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 (procesul verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979 se afla in posesia CNSAS);
- conform lui Dorin Dobrincu, directorul general al Arhivelor Nationale, dosarul de cadre al lui Traian Basescu (obligatoriu pentru orice fost membru PCR) a disparut;
conform lui Traian Basescu insusi, dosarul sau profesional de la Navrom nu mai e de gasit.
14 ianuarie 2008
Mugur Ciuvica
presedintele GIP
Gip publica Memoriul inaintat de Traian Basescu in urma schimbarii sale de la Anvers, Ordinul de constituire a Comisiei de ancheta si raportul acestei Comisii. Documentele se gasesc la adresa:
http://grupul.ro/files/Basescu_Anvers/

Mai sufletist sau mai golănaş?

Cînd se întîlnesc femeile au obiceiul de a diseca comportamentul contradictoriu şi de neînţeles al bărbaţilor. Şi o fac şi la telefon, şi pe messenger, şi la serviciu... Se dau diagnostice, se trag concluzii, se psihanalizează comportamentul masculilor: "Dragă, are în mod evident probleme emoţionale", "E obosit si stresat", "Nu ştie ce vrea", "E mitocan", "Al meu ar fi bun dacă nu ar bea", "Mama lui l-a învăţat aşa", "Îl intimidez", "Nu-i mai plac", "Are pe o fufă", "Nu mai facem sex", "Nu mai avem subiecte de discutat", etc... Nu zic că nu au dreptate... Există bărbaţi care nu îşi acceptă condiţia de mascul şi se cred cu totul altceva... Eu cred că bărbaţii nu sunt de fapt deloc complicaţi, deşi le place să credem asta despre ei. Pe de altă parte nu cred că exista mesaje confuze din partea lor. Uite, de exemplu, cînd un bărbat se poartă cu tine complicat încearcă de fapt să îţi arate ceva ce nu-ţi va spune niciodată în mod direct: că nu te vrea... E mai simplu decît pare: dacă promite că sună şi nu sună nu te vrea, dacă este adeptul escapadelor în grup şi evită să iasă doar cu tine, atunci sigur nu te vrea, dacă are drept scuză că n-a venit la întîlnire faptul că s-a culcat accidental cu fosta nevasta pentru a vedea dacă se mai iubesc, este evident că nu te vrea, daca îţi spune de la început să nu poate fi fidel... nu te vrea, daca ţipă la tine şi e agresiv, iar nu te vrea, dacă nu vrea să te atingă şi să-ţi simtă trupul vibrînd... nu te vrea. Iar dacă un bărbat nu te cere de nevastă.... ce dovadă mai vrei? Este adevărul indecent despre bărbaţi... O fostă colegă, "posesoarea" unui puşti de 5 ani, mă întreba acum ceva timp dacă ar trebui să-l facă mai sufletist sau mai golănaş... Şi am întrebat-o: tu cum ai vrea să fie bărbatul tău? N-ai vrea să-i ducă iubitei flori? Sau vrei să-l înveţi să-şi arunce chiloţii pe televizor? Mai bine arată-i cum trebuie să aibă răbdare la cumpărături şi cum să iubească... Doar nu vrei să-l vezi făcînd istericale, aruncîndu-şi şapca în faţa cabinei de probă din Tomis Mall... Am avut un unchi la Bucureşti care nu a avut copii. Cred că nici nu-i trebuia. El era copilul mătuşii mele: "Iliucă, vezi să nu pui iar ciorbă pe cămaşă sau pe pantaloni. Abia i-am spălat!", "Eee, pun... Ăăăă... Lasă că îţi iau maşină nouă de spălat, Mărioaro!", şi se uita fîstîcit spre burtica lui pe care trona deja o pată de grăsime...
Cred că o femeie şi-ar dori un "Orfeu" care să treacă şi prin Infern din dragoste pentru ea. Şi, zic eu, răsplata ar fi pe măsură: iubire veşnică!
secret_bliss