miercuri, 31 decembrie 2008

Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I cu ocazia Anului Nou 2009

Romani,

Tara noastra a incheiat cel de-al doilea an ca membru al Uniunii Europene. Apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana lucreaza in favoarea democratiei, libertatii si stabilitatii. Nu este, insa, de ajuns. Viata politica si alegerile anului 2008 arata cat de importanta este lucrarea neintrerupta a societatii, a oamenilor, pentru a mentine si a intari institutiile democratiei si libertatii. Sunt incredintat ca intelepciunea si vointa romanilor vor aduce echilibrul de care ducem lipsa.
Vine o vreme de incercari pentru lumea libera. Dezechilibre economice vor afecta democratiile lumii. Romania, nevindecata deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal si respectabil fara institutii solide, predictibile si servite cu loialitate. Viitorul Romaniei este in mana institutiilor, nu a oamenilor care le servesc.
In anul care incepe, va conta fiecare gest romanesc, pe arena politica si economica mondiala. Etica institutionala nu este optionala. Rostul Romaniei, in momentele viitoare de criza economica, va depinde de comportamentul celor care ii reprezinta interesele.
Sistemul institutional respectabil este cheia stabilitatii tarii. Pentru aceasta, Romania are nevoie sa-si daltuiasca o Constitutie care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor Statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru traditiile noastre. Este singura solutie pentru salvarea democratiei si a demnitatii noastre.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Mihai R

Cu cine isi va petrece Maria Basescu revelionul?

Via Lilick am intrat pe blogul Elenei Udrea, unde citit-am: ”Doamna Udrea va petrece revelionul la Poiana Brasov.” Scurt.
Şi Băsescu tot pe acolo.

Cu talent. Despre futut

Nu ma pot abtine sa nu va semnalez un scris cu talent, Sex-tête, ca despartire de 2008. Fara complexe, cu un limbaj pe sleau http://v2valmont.wordpress.com/. Nu umblati cu figuri ca nu va place.