duminică, 21 septembrie 2008

Adam si Eva au fost maimute?

Am găsit pe Catholica.ro:

Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură a afirmat că teoria evoluţionistă "nu este incompatibilă" cu învăţătura Bisericii Catolice, insistând că teoria schimbării biologice de-a lungul timpului nu a fost niciodată condamnată de Biserică. Arhiepiscopul Gianfranco Ravasi a făcut această observaţie la prezentarea conferinţei interdisciplinare ce va marca 150 de ani de la lucrarea "Originea speciilor" al lui Charles Darwin. Conferinţa, ce doreşte să promoveze dialogul între oamenii de ştiinţă şi teologi, e programată să aibă loc în Roma în martie 2009.
"Teoria evoluţionistă nu este incompatibilă a priori cu învăţătura Bisericii Catolice, cu mesajul Bibliei şi al teologiei, şi de fapt oficial nu a fost niciodată condamnată", a spus Arhiepiscopul Ravasi. El a spus că teologii, filosofii şi oamenii de ştiinţă de la conferinţa de anul viitor nu vor căuta neapărat să ajungă la o înţelegere, ci mai degrabă speră să confirme "posibilitatea dialogului şi dorinţa comună de interpretare a realităţii, chiar şi din puncte diferite de vedere". Prelatul a mai spus: "Trebuie să încetăm să mai gândim istoria ca un tribunal mereu în sesiune şi să ne concentrăm mai mult pe stabilirea unui dialog franc şi eficient între cele două puncte de vedere ce privesc aceeaşi realitate, a omului şi lumii sale."
În timp ce selecţia naturală ar putea fi admisă ca posibilă cauză a dezvoltării biologice, învăţătura Bisericii Catolice pune accentul pe rolul lui Dumnezeu în creaţie. În ciuda speculaţiilor presei seculare (inclusiv din România), Vaticanul nu a dat nici înapoi şi nici nu a anunţat ceva nou. Totul ţine de interpretarea care se dă teoriei darwiniste. Să nu uităm că acum un an Papa Benedict al XVI-lea critica una dintre falsele interpretări ale teoriei evoluţioniste, interpretare conform căreia universul este "rezultatul unei evoluţii aleatoare şi deci, în cele din urmă, a ceva iraţional".

Cam nepriceput în ale teologiei, dar împins de logica raţionamentelor, stau strâmb şi întreb de-a dreptul: aşa, Adam şi Eva au fost maimuţe?

Elena Udrea este tiganca?

Mădălin Voicu zice că este. Ea neagă. Este?

21 septembrie. Legionarii au dăunat grav Romaniei


Date despre această zi de pe Colectzi.ro:
1939: Premierul Armand Cãlinescu, mana dreapta a lui Carol al II-lea, , este impuscat de cãtre un grup de legionari condusi de avocatul Miti Dumitrescu.

1940: Prin decret regal, România este proclamatã "stat national-legionar"(generalul Ion Antonescu devine "conducatorul statului" si Horia Sima(foto) este numit "vicepresedinte al Consiliului de ministri").
Şi când te gândeşti că şi acum sunt mulţi care-i simpatizează…

Mircea, porno-star?


Ana + Mircea= love?
Ana- victima colaterala?