duminică, 16 decembrie 2007

Adrian Nastase a cunoscut si o pasarica

O chestie haioasa http://ciococioco.wordpress.com/2007/12/11/portret-de-blogger-cu-rama-si-guler-%e2%80%93-adrian-nastase/

O panglică albă, o panglică neagră ca protest. Scrisoare deschisă a unor revoluţionari

"Acum 18 ani, câţiva români fără Dumnezeu au ordonat masacrarea fraţilor lor: peste 1100 au fost ucişi şi peste 3300 au fost răniţi. Din cele 1104 crime înfăptuite acum 18 ani, doar 162 au fost comise din ordinul lui Ceauşescu. Odată cu arestarea acestuia, masacrul se oprise. În acceaşi zi de 22 Decembrie 1989 puterea a fost preluată de grupul condus de fostul preşedinte al României, d-l Ion Iliescu, cercetat de procurori pentru crime. În seara zilei de 22 Decembrie 1989, mulţimea neînarmată şi paşnică din Piaţa Revoluţiei a scandat “Fără comunişti!” şi “Jos comunismul!”. Masacrul a fost reluat şi amplificat de şase ori: începând de atunci, 942 de oameni au fost ucişi şi mii de oameni au fost răniţi.
În decembrie 1989, Frontul Salvării Naţionale condus de Ion Iliescu şi Claudiu Iordache – “revoluţionarul” timişorean care şi-a trădat fraţii, i-au numit miniştri tocmai pe cei care au dirijat măcelărirea timişorenilor: generalii Chiţac şi Stănculescu? În noul guvern al FSN, criminalul Chiţac a fost numit Ministru de Interne iar criminalul Stănculescu a fost numit Ministrul Apărării Naţionale. Aceasta a fost culmea neruşinării şi cinismului grupului uzurpator condus de d-l Ion Iliescu care se pretinde “simbol” al revoluţiei!
Este de necrezut că în ţara noastră a avut loc un masacru uriaş – la Timişoara, Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov şi în alte oraşe, în timp ce în celelalte foste ţări comuniste din Europa nu s-a înregistrat nici o victimă. Este revoltător că de 18 ani încoace, vinovaţii nejudecaţi ai acestui masacru infestează cele mai înalte instituţii ale statului, dându-ne, culmea cinismului, chiar lecţii de morală.
Conform art.21 din Constituţie, victimele celor peste 1100 de crime din decembrie 1989, miile de răniţi şi urmaşii eroilor revoluţiei “au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”. 18 ani nu este un termen rezonabil, ci o batjocură faţă de eroii noştri şi faţă de noi înşine.
România de astăzi este profund imorală tocmai pentru că este clădită pe fratricidul nepedepsit reprezentat de cele peste 1100 de crime. De 18 ani păcătuim în neadevăr şi injustiţie. România nu va putea clădi nimic bun pe crime, minciuni şi nedreptăţi. Incredibilul masacru a putut fi acoperit doar prin coruperea instituţiilor statului şi a clasei politice. Nu vom scăpa de marea corupţie, nu vom reforma clasa politică şi justiţia decât după ce vom cunoaşte adevărul despre masacrul din decembrie 1989 care a deturnat revoluţia anticomunistă, şi despre fratricidul din iunie 1990 comis împotriva societăţii civile, a partidelor istorice şi a presei independente. Cunoaşterea acestui adevăr este unica şansă a României. Societatea românească de astăzi, inclusiv viitorul vot uninominal, trebuie să poată distinge între criminali şi oameni cinstiţi.
Aşa cum ne-aţi îndemnat, pe durata manifestărilor dedicate revoluţiei anticomuniste şi comemorării masacrului care a deturnat-o, vom purta pe braţ o panglică neagră, în memoria celor ucişi în Decembrie 1989, şi una albă, expresie a protestului faţă de tergiversarea judecării autorilor celor peste 1100 de crime comise acum 18 ani.
Toţi cei care împărtăşesc tristeţea şi revolta timişorenilor, precum şi a noastră, a tuturor, sunt îndemnaţi să facă acelaşi gest.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe martirii masacraţi la ordinul celor fără Dumnezeu!
15 Decembrie 2007
Cu solidaritate,

Sorin Ilieşiu – Alianţa Civică
Teodor Mărieş – Asociaţia 21 Decembrie 1989
Liviu Antonesei – Fundaţia Culturală Timpul, Iaşi
Antonie Popescu – Seniorii Ligii Studenţilor, 1990
Nicu Bănuţoiu – Asociaţia Adevăr şi Dreptate
George Costin – Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989"