vineri, 6 iunie 2008

Fumati, beti si f….. Secretul longevitatii

Cel mai batran barbat al Europei, britanicul Henry Allingham, care a implinit 112 ani, sustine ca longevitatea sa se datoreaza "tigarilor, whisky-ului si femeilor foarte, foarte libertine". Nascut pe 6 iunie 1896, acum locuieste intr-un azil pentru veteranii de razboi din Sussex, aflat in sudul Marii Britanii.

Ana Lesko indesandu-si un minor intre picioare la Barlad

OZN in Romania? Altceva?

Doctorul Oprescu se joacă bine cu buldogul

Ancient Structure On The Moon Filmed By Armstrong, 1969

UFO buildings on the Moon...

UFO footage by Nasa

New Nasa footage of UFOs

Copii versus parinti

Ocupat cu politica si alte cele, am tot omis sa scriu despre o situatie care poate sa genereze multe conflicte in viitor. Pe care o consider anormala. Va dau un citat de pe Ziare.com si sunt curios ce ziceti:

"Parintii care nu vor sa tina cont de parerea copiilor in ceea ce priveste alegerea profilului liceului sau a formei de educatie pot ajunge in instanta.
Legea privind promovarea si respectarea drepturilor copilului prevede ca un copil care a implinit varsta de 14 ani "poate cere incuviintarea instantei judecatoresti de a-si schimba felul invataturii si al pregatirii profesionale" atunci cand nu este in acord cu ce vor parintii pentru el, anunta Cotidianul.
Potrivit aceluiasi act, parintii "au cu prioritate dreptul de a alege felul educatiei care urmeaza sa fie data copiilor lor", insa ii amendeaza pe cei care isi impun in mod abuziv deciziile privind educatia.
"Nu stiu sa existe precedent judiciar in acest sens, deocamdata nu este o situatie foarte raspandita. Alineatul a fost introdus preventiv, pentru a asigura respectarea dreptului la opinie si la participare al copilului", a declarat pentru Cotidianul Gabriela Tonk, subsecretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC).
Acest drept poate fi exercitat de cei care au implinit varsta de 14 ani in baza Codului civil, care prevede ca de la aceasta varsta un copil are dreptul de a lua singur anumite decizii in ceea ce-l priveste, au mai spus cei de la ANPDC.
Astfel, daca un elev nu este de acord cu forma de invatamant sau cu profilul educational alese de parinti si nu ajunge la un compromis in acest sens, acesta poate merge la judecatorul de serviciu, unde depune o cerere.
Mai departe, judecatorul directioneaza cererea de modificare a formei de invatamant depuse de copil catre completele de minori, iar procesul va fi judecat cu celeritate, potrivit informatiilor ANPDC."

Intalnire la Beclean

ÎNTÂLNIREA EPARHIALĂ A COPIILOR – EDIŢIA A II-A

Peste 700 de copii cu vârste cuprinse între 6–12 ani din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla, vor participa, sâmbătă, 7 iunie a.c., la cea de-a II-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Copiilor. Acţiunea este organizată de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei de Cluj-Gherla şi Asociaţia Tineretului Român Unit - ASTRU Cluj. Tema întâlnirii este „Isus ne iubeşte pe fiecare", iar motto-ul: "Lăsaţi copiii să vină la mine…"(Lc 18,16).
Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din oraşul Beclean găzduieşte Întâlnirea copiilor din acest an. Cei mici sunt invitaţi să aprofundeze trăirea creştină şi cunoaşterea lui Hristos prin diferite activităţi propuse: rugăciune, cântece, jocuri. Totodată ei vor avea ocazia să se împrietenească cu alţi copii implicaţi în viaţa Bisericii şi să petreacă o zi în prezenţa Episcopului Eparhial, fiind astfel încurajaţi să ia parte activ la viaţa Bisericii.
În dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 iunie, după ora 9.00, este programată primirea grupurilor de copii împreună cu păstorii lor la centrul de primire al participanţilor, după care, va avea loc un program de animaţie şi pregătire pentru celebrarea liturgică.
Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla va fi primit de către pr. protopop Felician Neagoş, pr. Alin Cândea, responsabil cu pastoraţia tinerilor în Protopopiat şi de către comunitatea locală, la Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel". Vor fi prezenţi şi alţi preoţi din parohiile protopopiatului Beclean.
Sfânta Liturghie Arhierească va fi celebrată începând cu ora 11.00. Corul de copii "Allegria" dirijat de Cristina Patraşcu, va oferi răspunsurile liturgice şi va interpreta Imnul Întâlnirii copiilor – "Isus iubeşte pe fiecare".
Programul va continua cu salutul parohiilor prezente, înmânarea Icoanei copiilor protopopiatului care va găzdui Întâlnirea Eparhială a Copiilor în anul 2009, şi un mini concert. După prânz, va avea loc aprofundarea temei Întâlnirii copiilor prin desene pe asfalt, iar în încheierea programului, copii se vor bucura de jocuri, strand, dansuri şi tombolă.
Prima ediţie a Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla a fost organizată în data de 9 iunie 2007, la sediul Episcopiei greco-catolice din Cluj-Napoca şi a fost un succes. Au participat 456 de copii din 41 de parohii şi 3 şcoli clujene, 30 de preoti, 35 de responsabili laici, programul fiind însufleţit cu ajutorul a 40 animatori.
Copiii, prin inocenţa şi bucuria lor, menţin vie speranţa întregii Biserici şi a societăţii în care trăim. În Documentele Pontificale este subliniată importanţa rolului copiilor în viaţa Bisericii: „ Copiii au fost şi sunt mereu în atenţia Bisericii, aceştia sunt consideraţi ca o adevărată comoară. După cum citim în Evanghelii, copiii sunt ţinta iubirii lui Cristos. «Şi la vârsta copilăriei sunt deschise posibilităţi operative preţioase atât pentru edificarea Bisericii, cât şi pentru umanizarea societăţii»" (Christifideles Laici 47).
Codruţa Fernea,
Preşedinte ASTRU Cluj
Viorica Sabo, redactor
Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla