miercuri, 7 noiembrie 2007

Iehovista moarta pentru ca a refuzat o transfuzie

Am citit in "Ziua" un text bulversant, din care extrag esenta pentru voi:

"O femeie din Anglia, membra a organizatiei Martorii lui Iehova, a murit din cauza principiilor religioase, pentru ca a refuzat o transfuzie de sange de care avea nevoie dupa ce a nascut gemeni, relateaza Sky News. Emma Gough, in varsta de 22 de ani, din orasul Telford, a murit la scurt timp dupa ce a nascut gemeni, pentru ca a completat, la spital, un formular in care cerea sa nu i se faca transfuzie de sange."

Nu s-a sinucis refuzand transfuzia? Da, zic eu. Ce fel de crestina a fost astfel?

Mircea Geoana si-a redeschis ochii

Am crezut că a adormit pe net. Mă refer la blogul său. După o lungă pauză, mai scrie câte ceva http://mirceageoana.blogspot.com/2007/11/raspunsuri-pentru-voi.html

Nicolae Pleşiţă şi cinci foşti diplomaţi români, acuzaţi de acte de terorism

Miercuri, 7 noiembrie 2007, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o sesizare penală privind fapte de terorism săvârşite de către generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă, respectiv de către cinci foşti diplomaţi ai Ambasadei Republicii Socialiste România la Bonn (Dan Mihoc, Constantin Ciobanu, Ion Constantin, Ioan Lupu şi Ion Grecu).

Faptele în legătură cu care IICCR a redactat sesizarea penală, săvârşite în principal prin acte teroriste, sunt de o gravitate cu totul deosebită, umărind lichidarea fizică a unora dintre opozanţii regimului comunist precum şi să provoace teamă şi panică în rândul celorlalţi contestatari sau potenţiali contestatari ai acestui regim. Faptele săvârşite constau în infracţiunile de: omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav, lipsirea de libertate în mod ilegal, vătămare corporală gravă, abuz în serviciu, nerespectarea regimului materiilor explozive, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni etc.
Materialul probator anexat în susţinerea sesizării penale constă în documente de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Central Intelligence Agency (CIA), STASI (fosta Securitate comunistă est-germană), AVH (Securitatea comunistă ungară), adrese oficiale, mărturii din diferite surse, articole de presă etc şi se referă la plasarea (înlesnirea plasării), în luna februarie 1981, a unor dispozitive explozive în coletele expediate către trei cunoscuţi contestatari ai regimului comunist (Paul Goma, Nicolae Penescu şi Şerban Orescu) cu intenţia de a cauza moartea sau vătămarea corporală gravă a acestora precum şi participarea la alte atentate, atacuri cu gaze ori la răpirea şi asasinarea unor persoane.
Această sesizare penală este a patra sesizare depusă de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România, după demersul împotriva ofiţerilor de Securitate care au racolat minori (decembrie 2006), cel împotriva a 210 comandanţi de penitenciare acuzaţi de genocid (mai 2007) şi cel împotriva colonelului de Securitate Gheorghe Enoiu, acuzat de crime împotriva umanităţii (august 2007).
Potrivit Hotărârii de Guvern 1724 din 21 decembrie 2005, IICCR este abilitat să efectueze investigaţii cu privire la crimele, abuzurile şi încălcările drepturilor omului pe întreaga durată a regimului comunist şi să sesizeze organele în drept. IICCR solicită tragerea la răspundere penală a făptuitorilor, în temeiul prevederilor Codului Penal şi corespunzător gravităţii faptelor.

Corneliu Vadim Tudor, numit să discute cu parlamentarii italieni

Cum comentaţi ? Este o opţiune fericită pentru detensionarea situaţiei?

Sorin Ovidiu Vantu, la sex oral

Pentru curiosi http://www.click.ro/Vedete/sex-oral-cu-sorin-ovidiu-vantu