joi, 18 octombrie 2007

Un judecator slobod la gura, sfatuitor al lui Basescu

In peisajul blogosferei romanesti iese in evidenta blogul unui judecator, intitulat Jude in Romanica
http://judeinromanica.blogspot.com/, care este este extrem de critic cu ministrul Justitiei. Despre el am mai scris. Identitatea judecatorului este invaluita in mister. Azi, magistratul blogger critica persoanele propuse de CSM sa analizeze la Cotroceni cererile de achetare a ministrilor facute de DNA:


"5 pentru Cotroceni

Corpul magistratilor e divizat. De fapt, casta magistratilor nici nu exista. Sunt niste oaze de putere. Palide oaze de putere judecatoreasca. In ciuda protestelor majoritatii magistratilor la tendinta de subordonare politica, vreo 15 s-au inscris totusi in cursa pentru Comisia de la Cotroceni. Din astia, distinsii CSM-isti aleg 5, desi acum vreo doua zile presedintele CSM declara ca existenta acelei Comisii e neconstitutionala.
Cine sunt cei 5?Dupa profilul lor – sefi, fosti procurori, penalisti, a-i spune ca i-au desemnat procurorii din CSM si nu intreg organism, unde majoritatea sunt totusi, judecatori.

Gheorghe Diaconu, judecator la Curtea de Apel Pitesti. Diaconu este vicepresedinte la CA Pitesti, din aug 2006. E penalist. A lucrat director in MJ pe vremea lui Stanoiu, la Inspectia Judiciara. Pornea controale contra magistratilor la sesizarea directa a SIPA. Toate informatiile despre magistrati treceau pe la el.

Nicoleta Camelia Grigorescu, de 2 ani judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Inainte a fost procuror la Parchetul General. Sotul e procuror la Parchetul General. Fiul e avocat. E penalista. In rest, un `no name` la CAB. Ba nu, am uitat: a prezidat completul care a dispus eliberarea prefectului de Iasi, Prisacaru, arestat anul trecut pentru coruptie... Ulterior, lotul Prisacaru a primit achitare.

Mihai Pop Cerneanu, de la Tribunalul Maramures. Cerneanu e fost procuror. E sef din nastere. A candidat pentru CSM si in toamna lui 2004, si in in 2006, dar a picat de fiecare data. A pornit represalii contra celor care nu l-au votat. E penalist. Si seful Tribunalului Maramures, la al doilea mandat acum, din mai 2006.

Liviu Herghelegiu, de curand judecator, la Curtea de Apel Galati. Fost procuror cu functie de conducere. Acum e seful sectiei penale a Curtii. Apreciat drept `milataros` – actioneaza la comanda altora. Cel putin administrativ.

Floarea Grosu In 2003 era vice la Tribu, unde a sapat-o pe Andreea Ciuca, presedinta de atunci, trimitand plangeri la Stanoiu. Dupa arestarea lui Ciuca, i-a luat locul la conducere, propusa de Stanoiu. Dupa nici 3 luni, ajunge presedinte la Curte, de unde a fost revocat Dionisie Cordos, care `scapase` colectivul din mana (judecatorii au protestat pentru arestarea lui Ciuca si contra noii sefe). In cele din urma Cordos a a castigat in justitie dreptul de a-si relua locul, ocupat de Grosu. Ea a formulat insa recurs, nesolutionat inca. CSM a evitat sa se pronunte cu privire la `cine e presedinte la CA Tg.Mures`. In iunie anul asta ei i-a incetat mandatul. In toamna lui 2004 a candidat pentru CSM si a fost respinsa. In 2005 a incercat la sa ajunga la ICCJ, dar CSM a respins-o. E penalista.

Ce trebuie sa faca Basescu?

In locul lui, as respinge propunerile venite de la CSM. Numai independenti si impartiali, cum vrea Chiuariu, nu pot fi acesti oameni. Iar daca le-as accepta, nu as tine cont sub nici o forma de actele si propunerile intocmite de ei."

Veniţi cu pareri...