miercuri, 16 ianuarie 2008

Penticostalii colaboratori ai Securităţii

Intrebare pe adresa Comitetului Executiv (CEPEX) al Cultului Penticostal, in preziua Sedintei Extraordinare a Consiului Bisericesc al Cultului Penticostal din Romania, lansată de Rev. Ioan S. Pop, Religious Rights ObserverFounder of THE FRIENDS Of U.S.A. - ROMANIA:

Oare cind se va dori cunoasterea adevarului si cind se va scrie Editia Penticostala a cartii-document 'PIGMEII si URIASII Penticostali' ?

Aparitia, anul trecut, a cartii PIGMEI SI URIASI - o colectie-restituire de documente din Arhivele CNSAS, Arhivele Nationale ale Romaniei, Arhivele Departamentului Cultelor si ale Uniunii Baptiste din Romania, a fost meritul fostului presedinte al Uniunii Baptiste din Romania - Pastor dr. Paul Negrut -, al istoricului baptist Daniel Mitrofan si a Directorului Arhivelor Nationale ale Romaniei, Prof. dr. Dorin Dobrincu.
Indignarea si furia, dar si frica liderilor si pastorilor baptisti deconspirati ca unelte murdare ale Securitatii Comuniste si ca agenti de influenta, pe plan national si international, ai dictatorului comunist-ateu Nicoale Ceasescu, a rabufnit cu ocazia Congresului Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania, de anul trecut, dar si din luarile de pozitie ale satrapilor prof. dr. Ioan Bunaciu Sr., Mihai Husanu si ale multor altora.
Iata ca ieri si fostul colaborator al conducerii Securitatii si Departementului Cultelor, prof. dr. Iosif Ton, s-a simtit obligat sa inceapa sa-si rescrie Autobiografia, gasind, in extenso, si ceva pagini intunecate, recente, voit uitate. Puteti citi acest CUVINT EXPLICATIV al fratelui Iosif Ton, postat ieri pe blogul CENTRULUI DE ISTORIE SI APOLOGETICA:
http://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/2008/01/15/cuvant-explicativ-fr-ton/
Tot o explicatie si scuza a incercat si fratele Petre Dugulescu sa lase posteritatii - si o puteti citi ami jos, publicata pe site-ul publicatiei prietenului sau din Chicago, Steven Bonica, fost banatean la origine.
Personal, l-am admirat pe fratele Petre Dugulescu si i-am luat, impreuna cu mai multi ziaristi straini si romani mai multe interviuri.
Ba chiar, la rugamintea insistenta a dansului, exprimata cu ocazia a doua intilniri publice si private avute la Detroit, MI, si Atlanta, Georgia, SUA, in luna Ianaarie 1997, chiar am depus toate diligentele - ca vice-presedinte si fondator al Asociatiei de Prietenie Romania - S.U.A., pentru ca deputatului PNT-CD sa-i fie oferita inalta demnitate de ambasador al Romaniei la Washington DC-USA, atit in 1997 cit si in 2005.
Desi, deputatul Petre Dugulescu avea sa compromita in 1999 si 2000 Proiectul meu si al conducerii PNTCD de formare in SUA, sub auspiciile Partidului Republican si al Regent University, VA, a unui grup strategic de tineri politicieni specializati in strategii electorale si guvernamentale. Astfel, desi domnii Victor Ciorbea, Emil Constantinescu si alti lideri ai PNTCD imi dadusera mandatul de a coordona acest Proiect, si desi Presedintele Regent University, Dr. Pat Robertson, dispusese cancelarului admiterea la specializare a acestui grup de tineri politicieni ai PNT-CD, (din care doi erau tineri penticostali din Timisoara), totusi, la interventia si opozitia expresa a deputatului Petre Dugulescu, actiunea a fost blocata si ulterior respinsa, Dugulescu motivind ca am ales prea multi tineri de confesiune ortodoxa si greco-catolica din Romania !?
In schimb, Petre Dugulescu le-a trimis in SUA la masterat si studii doctorale pe fiicele sale si o numeroasa clientela, 44 de tineri, o mare parte din ei, adica 37, incalcind in final contractul si angajamentul de a se intoarce in Romania si de a implementa aici cunostintele si expertiza dobindite in SUA.
Rev. Ioan S. Pop, Religious Rights Observer
Founder of THE FRIENDS Of U.S.A. - ROMANIA
RESTITUIRI - de Petru Dugulescu
http://www.romaniantribune.net/a566_DEMOCRATIE_sau_PERSECUTIE.aspx
Marturisesc ca acest capitol nu era planificat sa faca parte din structura acestei carti, daca, cu cateva zile in urma nu mi-ar fi cazut in mana o carte lansata la Cluj, cu ocazia ultimului Congres al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania. Titlul acestei carti este Pigmei si uriasi.
Cartea a a fost publicata sub obladuirea si indrumarea conducerii executive a Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste si semnata de Daniel Mitrofan.
Continutul si duhul in care a fost scrisa acesta carte, m-a obligat sa ma gandesc la un capitan de vas care, atunci cand ii vine timpul sa ancoreze la mal si sa predea comanda unui alt capitan, el face gauri in corpul vasului ca acesta sa se scufunde. Cu alte cuvinte: „ Dupa mine potopul!" In cea mai mare parte, aceasta carte nu are un mesaj coerent, ci contine o lista lunga cu numele (pe alocuri si pozele) „pastorilor pigmei" (trecuti la Domnul sau in viata) si documentele xeroxate din arhivele fostei Securitati.
Aceste documente au fost obtinute de la CNSAS (Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii), pe baza legilor in vigoare, la cererea scrisa a conducerii Cultului Baptist din Romania.
Este adevarat ca, pe plan national, problema deconspirarii preotilor si pastorilor care au colaborat cu Securitatea ca „ politie politica", este o problema reala care trebuie solutionata. Aceasta lege s-a discutat in Parlamentul Romaniei in timpul celui de-al doilea mandat al meu. Si am luat atunci atitudine de la Tribuna Parlamentului si mi-am unit glasul cu al celor care au spus ca slujitorii cultelor care se fac vinovati de aceasta colaborare sa fie deconspirati si „sa se pocaiasca".
Ma asteptam, insa ca, atunci cand acest lucru se va intampla, sa o facem nu ca acei din lume pe care noi ii numim „fiii intunericului", ci in duhul adevarului si al dragostei lui Isus Hristos.
Opinia publica din Romania este scarbita de modul cum politicienii folosesc aceste dosare pentru santaj si discreditare. Ma gandeam ca intre noi nu va fi asa. Acest lucru, insa, a fost atat de vizibil cu ocazia ultimului Congres! Pe aceasta lunga, neagra si nefericita lista a „pastorilor pigmei " se afla si numele meu si niste pagini extrase din dosarul meu personal de la fosta Securitate la care deja m-am referit in capitolul „Un alt accident misterios".
Ma intreb acum cu durere daca cei ce au avut acces la dosarul meu complet (pentru ca eu nu am avut decat foarte recent), nu au gasit acolo, in corespondenta operativa a Securitatii, cu titlul „Strict secret" si ordinul pentru eliminarea mea fizica, sub codul „Misiunea Schiopu", din octombrie 1977, la Bucium-Orlea, langa Hateg? Oare nu au dat cumva si peste o hartie care se referea la „Misiunea Autobuzul" din 30 septembrie 1985? Oare chiar nu au gasit nimic despre incercarea de rapire a persoanei mele pe soseaua dintre Lugoj si Caransebes, intr-o parcare de la granita judetelor Timis si Caras? In masina cu mine se aflau atunci sotia mea si prietenii nostri Costel si Mia Oglice de la Percept Ministries din America, care tineau in secret studii biblice la Timisoara si la Hateg.
Si nu pot sa nu ma intreb cum de nu au dat peste rapoartele Securitatii care se refereau la refuzul autoritatilor de atunci de a „permite" Uniunii Baptiste sa-mi aprobe transferul legal, pe baza alegerii adunarii generale a bisericii, in martie 1981, la Biserica Baptista nr. 2 din Oradea, iar in decembrie 1985, la Biserica Baptista nr. 1 din Timisoara.
E cu neputinta ca distinsii mei colegi din fosta conducere a Uniunii Baptiste sa nu fi dat si peste ordinul de expulzare a familiei mele din Timisoara, din august 1986, pentru ca functionam fara aprobarea Uniunii Baptiste si a Departamentului Cultelor.
Sotia mea, copiii mei, mana mea dreapta care acum este stramba pentru ca a fost rupta in doua la acel accident de autobuz si sute de frati si surori din biserica sunt martorii acestor experiente dure din viata mea de pastor.
Daca fratii mei de la Uniunea Baptista si autorul cartii Pigmei si uriasi au primit dosarul meu complet de la CNSAS si daca au avut aceste informatii, de ce nu le-au publicat si pe acestea? Mai ales ca, aceasta carte poarta si un al doilea titlu: „Pagini din istoria persecutiei baptistilor din Romania".
De ce au ales tenedentios doar acele file care se refera la perioada de inceput a sjujirii mele la Hateg si la „recrutarea mea ca informator", cautand sa induca aceasta idee in mintea cititorilor? Noi stim ca un text scos din context inseamna un pretext. Eu imi pun aceasta intrebare si le-o adresez si dansilor, daca au primit intregul dosar, pentru ca eu am incercat sa-l citesc dar mi s-a dat doar o mica parte din el in 2003.
In timpul celor opt ani in care am avut onoarea sa fiu primul parlamentar baptist, dar si misionar in Parlamentul Romaniei, nu m-am folosit de pozitia si de legitimatia pe care le avem ca sa ma duc la SRI si sa-mi vad propriul dosar. La inceputul anului 2001 cand nu mai eram in Parlament, mi-am facut cerere ca un cetatean obisniut si, dupa un an si jumatate, am primit raspuns si am fost programat la sediul CNSAS din Bucuresti spre a-mi studia dosarul. Dupa cei 15 ani de slujire ca pastor baptist sub regimul ateu si cel totalitar comunist, dosarul meu continea doar 86 de file, iar din toamna anului 1982, in dosarul meu nu mai apare nici o fila, nici o notita macar. Aceasta data coincide cu „Memoriul celor 66 de pastori baptisti" adresat in august 1982 lui Nicolae Ceausescu via Congresul SUA, Vocea Americii, Europa Libera si Ambasada SUA de la Bucuresti.
Am redactat acest memoriu in Muntii Retezat, impreuna cu colegul si prietenul meu, pastorul Iosif Stefanuti de la Braila si bravii luptatori pentru Hristos din vremea aceea, pastorii Branzei Vasile si Geabou Pascu. Fratele Popa Ilie, diaconul bisericii din Hunedoara ne „slujea la mese". Pe acel memoriu, care in 7 puncte cerea respectarea drepturilor constitutionale ale bisericilor baptiste din Romania, si-au pus semnatura 66 de pastori din tara.
Petre DUGULESCU

"Femeia e cel mai prost animal, si trebuie tratat ca atare”

O grindina de rautati mi-au ciuruit inima si, din prostie sau mindrie, n-am deschis umbrela la timp. Azi am citit pe Netlog ca barbatii cred ca "femeia e cel mai prost animal, si trebuie tratat ca atare". Stiti ce mi-a venit prima data sa fac? Sa-l bag la origini pe domnul cu pricina si sa nu mai iasa niciodata. Dar m-as fi injosit... Si nici nu e stilul meu. Vreti sa punem in balanta femeia si barbatul? Facem prinsoare ca balanta va sta in echilibru? Am vazut barbati care scriu despre sex insa totul se reduce, in opinia lor, la sex oral, barbati care prefera masturbarea in locul unei partide de sex cu femeile, am vazut barbati care se dau mari si tari ca penis ca al lor nu mai are nimeni, dar daca ii provoci risti sa ai parte de o ejaculare precoce... Am descoperit o multitudine de barbati care habar nu au ce inseamna de fapt o relatie sexuala potrivita... Cei mai multi nu stiu ca femeile prefera minute bune de preludiu. Barbatii prefera doar citeva secunde. Ei cred ca drumul cu masina pina la casa ei face parte din preludiu! Ca sa nu mai spun ca postludiul e... tigara! Am descoperit pe Netlog barbati care urasc femeia "pentru ca plange fals doar pentru a-si atinge obiectivul", pentru ca "vrea doar cu becul stins ca a doua zi sa traiasca cu impresia ca pe intuneric nu s-a intamplat nimic"; pentru ca "ea cere tot dar eu sa nu cer nimic"; "pentru ca nu are chef sa iasa in oras decat daca vii cu masina"; pentru ca "rade fortat si fals deseori"; pentru ca "niciodata nu respecta reteta atunci cand face mancare avand impresia ca face ceva bun"; pentru ca "intotdeauna asteapta recunostinta desi nu o ofera decat la inceputul unei relatii de prietenie"; pentru ca "mereu face promisiuni frumoase de care nu se tine"; pentru ca "are impresia ca un sarut rezolva problema"; pentru ca "schimba mereu subiectul atunci cand discutia e mai importanta"; pentru ca "in cazul in care greseste au ca lait motiv o relatie de lunga durata"; pentru ca "tot intarzie desi i se mai ofera cateva minute"; pentru ca "mereu se impaca cu fostul desi il descrie ca pe ultima taratura"; pentru ca "cea mai buna prietena devine cel mai bun subiect de barfa si invers"; pentru ca "intreaba daca e grasa si se supara daca i se spune da"; pentru ca "nu e atenta la detalii, cu toate ca acestea fac diferenta dintre noi toti".... Cioran spunea ca dorintele neîmplinite sunt sursa dramatismului interior. Doamnelor, cum raspundem?
Recunosc ca am descoperit aici si barbati cu care poti discuta absolut orice fara sa te simti in vreun fel, barbati care au si neuroni si stiu ca exista si preludiu si postludiu si nu fac tapaj din asta, barbati care nu simt nevoia sa jigneasca, ci mai degraba te fac sa te simti unica... Barbati carora nu le e rusine sa se strecoare, cu palpatiile mintii printre jupele buzelor, si le urmareasca, intuitiv, desfranarea parului si mladierea degetelor, si subtilitatile de ciorap. Barbati carora le place cind femeia se-aduna ghemotoc in bratele barbatului... cand devin pudice in dosul obrazului, si felul dichisit in care-si poarta posetele, sau cum isi potrivesc cupele sutienelor neadecvate... Pe vremea bunicilor era suficienta "diplomatia" de a lasa barbatul sa aiba ultimul cuvant si setul de macrameuri pregatite in dulap ca sa-si poata atinge principalul scop, acela de a deveni sotie. Femeile erau vazute ca fiind inferioare barbatilor, si nu se bucrau de afectiunea lor. Biserica le invata ca trebuie sa fie ascultatoare si supuse tatilor si barbatilor lor. Intre timp, prioritatile s-au schimbat... Si asta probabil ca e de neacceptat... Eu nu vreau sa accept ideea ca toti barbatii sunt "porci" pentru ca asta ar insemna ca si eu sunt "scroafa" si nici nu voi da cu telecomanda de covor ca sa-i fac pe toti barbatii din lumea asta sa inteleaga ca este trist unii fara altii... Insa recunosc ca in filmele memoriei proprii, iubitii ne vor adora la infinit, amantii vor divorta pentru noi iar prietenele cele mai bune nu ne vor sufla niciodata barbatii... Sfatul meu e sa lasati orgoliile si eticheta si "curatati-va" interiorul pina straluceste. Doar indemnul mobilizator vindeca sigur, iar boceala si acceptarea mizeriei sufletesti duce la instalarea definitiva a "microbilor"...
Faptul ca poezia asta e scrisa de un barbat, ma face sa vad lucrurile in roz in momentul asta:
"pentru ca ai pasul ciudat si surasul orizontal,
pentru ca sanii tai stau intr-o pozitie irezistibila
iti trimit acest obuz de dragoste
mazgalit cu caligrafia mea ilizibila.
Pentru ca nu-mi dovedesti ca existi decat in plamanii mei
inviata de respiratia mea neartificiala
iti sigilez ochii si gura cu stampila sarutului meu,
femeie fatala!
pentru ca te-am pandit inaltandu-te, naruindu-te,
pentru ca am arat prin biserici dupa duhul tau sfant
jur pe psaltirea... indragostitilor
pe icoana maicii... sanilor tai
sa-ti fiu enorias si-n mormant !"
Sa fiti iubiti cei ce meritati!
Secret_bliss