miercuri, 26 septembrie 2007

Ce-i asta? O nouă diversiune? Spuneţi-vă părerea… Tăriceanu trădător în favoarea Ungariei? Asociaţia Civic Media îl acuză pe premier

Textul Civic Media:

"Tariceanu acuzat de complicitate cu un spion ungur si tradare in favoarea Ungariei

Written by Administrator
Sep 24, 2007 at 02:58 PM
Rudas Erno, fostul şef al rezidenţei de spionaj a Ungariei în România, este partener de afaceri cu primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu, în firma H-D Clasic Motorcycles SRL, informeaza “Interesul Public” intr-o noua investigatie de exceptie. Premierul roman a instrainat Ungariei bunurile Fundatiei Gojdu - estimate la circa patru miliarde de euro - printr-o Ordonanta de Guvern ilegala si anticonstitutionala, in ciuda protestelor Academiei Romane si a Bisericii Ortodoxe Romane. Civic Media i-a intocmit dosarul public mai jos.
Deşi trecutul lui Rudas Erno, fost consilier politic, ministru consilier şi, după 1990, ambasador al Ungariei la Bucureşti, a fost dezvăluit într-o lucrare apărută anul trecut pe piaţa românească, premierul României şi-a continuat afacerea. Specialiştii în contraspionaj afirmă că Rudas Erno, sub acoperirea afacerilor derulate în România, şi-a păstrat profesia de spion. Un alt partener de afaceri al lui Rudas este Verestoy Attila, vicepreşedintele Comisiei parlamentare comune de control al SRI. Cei doi au interese comune în societatea care editează cotidianul de limbă maghiară „Kronika“ Ungurul Rudas Erno a derulat afaceri şi cu partenerii lui Sorin Schmuel Beraru, cercetat în mai multe dosare penale, unul dintre acestea fiind „afacerea CICO".
Dezvăluirile noastre privind existenţa unor agenţi de influenţă în Guvernul României, sau în imediata apropiere a primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu n-au fost însoţite, până azi, de vreo reacţie oficială din partea celor vizaţi. Tăcerea suspectă de la Palatul Victoria, dublată de convingerea că slujim exclusiv interesul public şi naţional, ne determină să continuăm. Aceasta deoarece ne interesează tot ceea ce poate influenţa negativ, condiţiona sau deturna decizia premierului României. Ca urmare a demersului iniţiat de noi, una dintre întrebările rămase fără răspuns a vizat motivele care l-au determinat pe primul-ministru Tăriceanu să-l promoveze pe Marius Oprea în funcţia de consilier de stat pe probleme de securitate naţională, şi să-l menţină ulterior în funcţia de consilier de stat, în pofida informaţiilor furnizate de serviciile de informaţii.
Cum am arătat deja, acelaşi premier l-a numit în Consiliul „Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România“, printr-o decizie de Guvern, pe Dennis Deletant, istoric englez suspectat a fi agent al MI6, recrutat în urmă cu mai mulţi ani de către colonelul profesor Eric Ditmar Tappe de la Intelligence Service. Totodata, agentura din jurul lui Deletant era urmarita de Unitatea Speciala a DSS de monitorizare a agentilor sovietici in Romania UM 0110 – nota ACM. Deşi iniţial l-am suspectat de inocenţă pe primul ministru, investigaţiile ulterioare ne-au condus la ideea că este vorba de cu totul altceva: de complicitate, afirma Interesul Public.
Calin Popescu Tariceanu a trecut dupa ultima sa casatorie la catolicism, fara a oferi vreo explicatie publica. Actiunile sale, pe care Civic Media le prezenta mai jos, trebuie corelate si cu decizia scandaloasa de a instraina bunurile Fundatiei Gojdu catre Ungaria, printr-o Ordonanta de Urgenta ilegala si anti-constitutionala emisa in urma Sedintei comune a Guvernelor roman si ungar, desfasurata in 2005 la Bucuresti. Ordonanta a fost contestata de societatea civila responsabila, de Academia Romana, Biserica Ortodoxa Romana, administrator al averii lui Emanoil Gojdu si de beneficiarii testamentari, tinerii ortodocsi romani.
Pentru Călin Popescu Tăriceanu, interesele naţionale sunt pe un plan îndepărtat al preferinţelor sale. Este ceea ce vom demonstra mai jos, transmite Interesul Public preluat de Civic Media, fara a se uita faptul ca politica Budapestei a facut de multe ori arc peste Romania pentru a se uni cu cea a Moscovei."
(De pe Civicmedia.ro)

De citit şi http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=461&Itemid=1

O bombă nouă- se afirmă că documentele explozive prezentate de Ciuvică sunt nişte falsuri http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-26&id=227097