miercuri, 17 decembrie 2008

Lenutza, cea cu hutza-hutza


Taman acum mi-am dat seama de ce au murit oameni în decembrie 1989. Ca ea să ajungă ministrul Turismului.

Tariceanu: “Condamnarea la saracie a Romaniei”

Am citit programul de guvernare dat publicităţii ieri de coaliţia de stânga PD-L-PSD.
Este mai rău decât mă temeam.
În primul rând: adio cota unică! Nu poţi avea cotă unică dacă pe românii care muncesc şi câştigă mai mult îi impozitezi mai mult, iar pe cei care câştigă mai puţin îi impozitezi mai puţin.
Programul PD-L-PSD consfinţeşte reîntoarcerea la cota de impozitare progresivă. Consecinţele: încurajarea evaziunii fiscale, descurajarea muncii, descurajarea firmelor care vor să investească în România.
Prin acest program ne întoarcem în trecut, la instabilitate economică şi sărăcie. Îmi este greu să înţeleg de ce politicienii din PD-L şi PSD insistă să repete aceleaşi erori, aceleaşi măsuri de stânga care şi-au dovedit eşecul în trecut.
Programul PD-L PSD conţine multe promisiuni de natură socială, dar nu are măsuri pentru stimularea economiei. Programul nu are măsuri economice realiste, nu are măsuri pentru IMM-uri, nu are măsuri pentru ca România să continue să atragă investiţii străine.
Mai mult, în faţa crizei economice mondiale, programul este plin de promisiuni salariale şi nunumai, care nu ar putea fi realizate nici într-un context economic mult mai favorabil.
Românii trebuie să îi întrebe pe cei de la PD-L şi PSD: “De unde bani?”.
Vă spun eu: din creşterea impozitelor şi taxelor pentru firme şi pentru românii care muncesc mai mult. Problema este că, în contextul crizei economice mondiale, prosperitatea României şi bunăstarea românilor depinde de capacitatea economiei de a continua să crească. Or, sufocate de taxe şi impozite, multe firme care au deja probleme vor da faliment. Acest program îndreaptă România spre şomaj, instabilitate şi sărăcie. Spre asta ne îndreptăm cu acest program de stânga, iresponsabil.
Fac un apel la PD-L-PSD să refacă acest program care este o condamnare la sărăcie a României. România are nevoie de un program anti-criză, de un program cu măsuri care să asigure continuarea creşterii economice, nu un program care va duce la înmormântarea economiei.
Călin Popescu Tăriceanu, pe blogul său

Adevaratul chip al Cleopatrei

Vă cade greu văzând imaginea? Dacă vă consolează, mărturisesc că şi eu am fost dezamăgit.

Gabriel Liiceanu si "pula" ipocrita

Un text interesant, lângă care nu ştiu dacă e de râs sau de întristare http://www.catavencu.ro/liiceanu_are_o_problema_cu_pula-5079.html . Decideţi voi.