vineri, 4 ianuarie 2008

Este vinovat criminalul sau poliţistul care l-a prins?

O poveste:
După o crimă, în final, poliţiştii prind criminalul. Se întâmplă ca după condamnare să moară criminalul. Cică de inimă rea, poate a fost şi cardiac, după spusele unora afectat că lumea a aflat de oribila sa faptă.

Altă poveste:
Fostul deputat Petru Dugulescu, pastor baptist, Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte, a murit recent. În decembrie s-a descoperit că a fost un colaborator al Securităţii. Am postat atunci
http://realiatealuipetria.blogspot.com/2007/12/dosarul-de-informator-si-agent-al.html. Azi un anonim a lăsat comentariul: “Se pare ca scoaterea la iveala a dosarului de informator l-a ucis pe pastorul Petru Dugulescu. Aseara, 03,01.2008, la ora 20.30, pastorul a decedat in urma unui atac cerebral. Supararea sa a a fost sporita de aparitia povestii intr-un saptamanal din Timisoara. Dumnezeu Sa-l ierte!"
Afirmaţia că moartea fostului deputat a fost provocată şi de dezvăluirea trecutului său este propagată pe diverse bloguri acum.
AMOS NEWS a transmis tot azi: “La mijlocul lunii decembrie, pe blogurile românesti a apărut informatia că Dugulescu, pastorul care frecventa chiar şi Casa Alba, a fost colaborator al Securităţii. Informaţia a fost preluată de un săptămânal din Timişoara, iar articolul a apărut în 31 decembrie 2007. Dugulescu nu a negat această colaborare şi a spus că a fost o victimă a sistemului. Surse apropiate famililei pastorului au spus că articolul l-ar fi întristat şi i-ar fi agravat starea sănătăţii.”
Două poveşti şi aceeaşi întrebare: cine este de vină?
Alexandru PETRIA

Evaziunea fiscală a popii cu crucea

Aţi primit chitanţă de la preotul care a venit cu crucea în casele voastre? Faceţi calcule şi aproximaţi cam câţi bani bagă în buzunar preotul din parohia dumneavoastră dacă nu dă chitanţe. Merge de-o maşină? Mdaaa...