sâmbătă, 13 octombrie 2007

TAROM, cu servilism, la picioarele lui Emil Boc. Nesimţirea ia altitudine

Emil Boc - Democratu’ lu’ peşte

Am trăit-o şi pe asta! Am fost dată jos din avion pentru a-i face loc… taman cui? Domnului Boc!Cum mi-a reuşit? Am vrut să merg la Iaşi. Şi, ca tot omul, ştiind că trebuie să plec, acum două săptămâni mi-am făcut rezervare la cursa Tarom. Astăzi, deşi era vineri seara, cu târg de maşini şi a şaptea schimbare de borduri, am reuşit să ajung la aeroport cu 2 ore înainte.Dar ce folos? Am ajuns la timp pentru a afla că nu mai am loc în avion. Funcţionarul Tarom, foarte amabil şi cu zâmbetul pe buze, dar uşor rupt de realitate, mi-a soptit : “Ştiţi, trebuie să meargă domnul Boc urgent la Iaşi. Tocmai a telefonat. Dar v-am făcut o favoare. În câteva minute decolează un avion spre Bacău.”Iniţial, am rămas fără replică. Apoi m-am enervat. Şi am vrut să-l întreb: “Sigur nu vreţi să mă trimiteţi la Cluj cu biletul lui Boc?” Uitându-mă însă la el, am realizat că omul vorbea serios.
Boc pusese ochii pe scaunul meu! Eh... nu e o noutate. Aşa sunt cei de la PD. Cum văd un scaun de liberal, cum îl vor ei...Trec peste momentele absurde gen “Dar eu n-am treabă la Bacău. Ci la Iaşi”.... Mi-am adus aminte dintr-o dată că “într-adevăr am treabă la Bacău” în momentul în care cei de la Tarom au început să se intereseze pe cine altcineva puteau da jos. La cât erau de hotărâţi să-i facă loc lui Boc în avion, păreau gata să despartă şi un copil de mama lui...... Aşa am pornit spre Poarta 1. Pentru a merge... la Bacău. Cum ar veni, întârziasem... Avionul pleca cu o oră mai devreme decât cel de Iaşi. O voce nerăbdătoare mă invita în continuu la îmbarcare.
Dar aventura abia începea. Aveam în faţă o barieră de netrecut… O mare de prostie. Şi de nesimţire. Cei care erau pitici în faţă Înalţimii Sale Boc, deveneau uriaşi în faţa unui om obişnuit... Dar asta e cu totul o altă poveste. Am să v-o spun mâine…

LATER EDIT: La Iaşi am ajuns după 12 noaptea. Prima veste a fost că locul de lângă Cristian Rădulescu a rămas liber. Boc n-a avut nici măcar bunul simţ de a se urca în avion. Mâine povestea se va repeta cu siguranţă. Altcineva va fi dat jos din avion. Înalţimea sa Boc va trebui să ajungă URGENT la Iaşi! Şi astfel nesimţirea va lovi din nou...
(Diana Tuşa, pe blogul ei)

În ciorapi să ne mirosim (că lupta-i mai dreaptă!) sau Năstase şi Guşă se duelează cu blogurile

"Nu ma deranjeaza ca spala rufele murdare ale serviciilor"

Adrian Năstase: “(…)noul “judecator moral” al clasei politice romanesti. Cel care a dorit sa o innobileze aducand-o la Bucuresti pe Laura Andresan. Cel care a tradat, temeinic, in doua randuri echipele in care a lucrat. Cozmin Gusa. Intr-o declaratie recenta, vorbea despre "Adrian Nastase - cel care, in majoritatea timpului petrecut la Palatul Victoria, nu s-a ocupat decat de afaceri pentru care plateste astazi". Este mincinoasa si jignitoare aceasta afirmatie. In primul rand, nu prea are de unde sa stie ce faceam eu la Palatul Victoria pentru ca el nu a venit acolo decat de vreo 3-4 ori. In al doilea rand, sunt sute sau mii de oameni cu care m-am intalnit la guvern timp de patru ani si care pot vorbi despre temele discutate. In plus, programul meu era aproape public. Incepea la ora 8 si se incheia cel mai adesea la miezul noptii. In timpul asta, din pacate, la partid, Cozmin Gusa se ocupa de diverse suete si de asociatii ale "tinerilor oameni de afaceri" sau de vanatori prin teritoriu. Asta a fost motivul pentru care a pierdut increderea celor mai multi colegi din conducere. Un partid mare avea nevoie de un adevarat secretar general, nu de un organizator de intrigi. De cineva care sa munceasca. De gargara se ocupau multi altii.
Poate isi mai aduce aminte cine mi l-a prezentat, daca nu, o sa-i reamintesc eu. Nu ma deranjeaza ca spala rufele murdare ale serviciilor, "spargand" diferite informatii pe piata. E problema lui. Cred insa ca dovedeste, inca o data, ca nu este capabil sa faca politica in echipa si ca joaca la plezneala, pentru o ora pe sticla. E trist ca din noua generatie de politicieni, unii sunt niste lupisori singuratici care joaca doar cum bate vantul."

"L-am sfatuit de bine si nu m-a ascultat"

Cozmin Guşă: “Adrian Nastase s-a enervat pentru o afirmatie de-a mea, conform careia s-ar fi ocupat mai mult de afaceri personale decat de politica cat timp a fost prim ministru, publicand in consecinta o serie de aberatii pe blogul personal. Ii raspund tot pe blog. Ii raspund pentru ca inca mai conteaza pentru mine faptul ca m-a introdus in viata politica romaneasca, direct la varf. Ii raspund pe blog si pentru a-i reaminti episodul armaghedonului Ciuvica, care s-a finalizat cu retinerea ultimului, cand l-am sfatuit de bine si nu m-a ascultat(apropo de cum se da o replica). Deci, in esenta:
- se vb de tradarile lui Cozmin Gusa; am plecat pt ca n-am mai vrut sa fac echipa cu niste oameni care, in frunte cu el, tradau de fapt Romania; vor fi analizate privatizarile perioadei Nastase la momentul oportun, si mi se va da dreptate.
- ma ocupam de Asoc pt Promovarea Tinerilor, etc; corect, era de notorietate, pana in momentul in care parte din tinerii din aociatie, pusi de Nastase, au desfiintat-o la comanda dintr-un motiv simplu: plecasem din PSD, si era singurul birou care-mi mai ramasese pt intalniri.( asta e un lucru pt care n-am sa-l iert)
- cine mi-a facut cunostinta cu AN? Dan Matei Agaton, cu ocazia unei deplasari la Chisinau in anul 2000, la care a mai participat printre altii si Serban Mihailescu; de fapt, Nastase prezuma ca ar putea da in vileag o intilnire de la finalul anului 2000, cand ne-am vazut in trei, cu generalul Iulian Vlad, pentru o discutie interesanta, unde atitudinea lui era cel putin deferenta la adresa generalului( Adriane, eu pot sa-mi asum cunostintele si prietenii pt ca nu fac afaceri cu ei pe banii statului!); relatia mea cu domnul Vlad este de notorietate, intentia de santaj, cica subtil, a lui AN, este penibila."

Un membru marcant al comunitatii baptiste si-a marturisit colaborarea cu securitatea


Dr. Iosif Ton, Portland,OR,USA-Presedinte de onoare al Romanian Missionary Society


Iubitii mei,
In ultima vreme iar s-a incins la Masa Rotunda o discutie despre deconspirarea celor care au fost informatori ai securitatii. As vrea sa inchid acest subiect, dar vreau mai intai sa va impartasesc cateva ganduri.
Am trait toata perioada comunista ca tanar si ca om matur. Am cunoscut enorm de multe aspecte ale fenomenului informatorilor. Am avut prieteni intimi care au devenit informatori. Am fost eu insumi o vreme informator. Au fost pastori care mi-au marturisit ca au fost franti si au semnat angajament de informator.
Vreau sa va spun ca o destul de mare parte dintre pastorii de atunci au devenit informatori. Unii au fost franti, prin metode diabolice, sa o faca. Si franti fiind, au continuat sa predice si sa fie pastori. Unii au crezut ca dand neesentiale informatii vor putea sa faca o lucrare pe care n-ar mai putea-o face altfel si astfel au intrat intr-un fel de joc dublu.
Unii au platit cu viata pentru aceasta.
Altii au considerat colaborarea cu Securitatea drept mijloc de a ajunge in pozitii de conducere si au devenit colaboratori cu convingere. Unii au profitat de posibilitate si si-au turnat adversarii si... pe unii i-au nimicit.
Trebuie sa adaug ceva foarte important. Un tel al Securitatii era sa-i faca pe membrii din comitetele Bisericilor informatori. Cum erai ales in comitet, cum deveneai un obiectiv al securitatii. Erai santajat la serviciu, erai presat in multe feluri, pana te frangeau. Tot ce am spus despre pastori se aplica si la membri din comitete.
Fenomenul credinciosilor deveniti informatori este unul dintre cele mai oribile aspecte ale istoriei comuniste. Cei care nu ati trait acele vremuri, zguduiti-va de oroarea aceea, daca puteti, dar oricum bucurati-va ca voi nu aveti (acum) un aparat diabolic care sa lucreze asupra voastra cum au lucrat asupra inaintasilor vostri. Si mai ales, nu va grabiti sa-i judecati si sa-i condamnati. Poate mai degraba sa incercati sa aveti mila de noi toti care am trecut prin iadul acela!
La intrebarea voastra: "De ce nu vin acum sa marturiseasca?
De ce nu accepta sa se faca lumina in aceasta problema?"
Incerc sa va dau un raspuns din partea lor. Este groaznic de rusinos sa vii astazi sa recunosti: "Si eu m-am frant atunci. Si eu am colaborat cu Securitatea."
Este rusinos actul de a fi fost frant si de a fi colaborat. Dar mai groaznic este cand sar pe tine unii care n-au trecut pe acolo si care nu te au la inima si profita de situatie si iti zic: "Deci si tu ai fost un turnator! Si tu ti-ai vandut fratii! Si tu esti un Iuda!"
Cati (pastori) oare indraznesc sa se expuna unui asemenea oprobiu?! Cei mai multi spera ca situatia lor personala nu se va afla si astfel vor scapa de rusine. Sau ca vor muri inainte de publicarea dosarului lor. E mai bine sa stea numai la judecata lui Dumnezeu decat la judecata unor oameni rai si fara mila!
Spaima si groaza mea este alta. Cand, si daca (!) se vor publica deodata toate dosarele informatorilor care au fost slujitori ai Bisericilor (pastori, diaconi, membri in comitete,etc.) se va vedea ca fenomenul a fost mult mai masiv decat ne-am putut inchipui noi.
Pentru unii care nu inteleg cum s-a ajuns la acea monstruozitate socul va fi enorm. Unii s-ar putea sa-si piarda credinta. Unii se vor indeparta de Biserica.
Pentru aceasta situatie trebuie sa ne pregatim noi.
De dragul generatiei tinere, care n-a trecut prin iadul comunist, trebuie ca noi care am fost acolo sa vorbim, sa explicam, sa facem ca fenomenul sa fie inteles din toate punctele de vedere. Caci atunci voi, generatia fericita de a fi crescut in libertate, veti putea sa ne vedeti pe noi in adevarata lumina.
Iata un alt aspect al problemei.
Fiecare cetatean al Romaniei isi poate vedea dosarul (la CNSAS). Multi au fost deja si l-au vazut. Acoo, in propriul tau dosar, gasesti copii de pe notele informative date de diferiti informatori despre tine. Ele sunt semnate cu nume conspirativ. Dar majoritatea sunt de asa natura ca imediat poti recunoaste cine a scris acea nota informativa: pastorul tau, un membru din comitet, un prieten intim, sau, poate chiar sotul sau sotia!(oricum poti solicita pe loc CNSAS deconspirarea numelui informatorului care te-a 'turnat'.)
Cativa dintre cei care si-au vazut dosarul si-au facut copii xerox dupa aceste note informative. Unul dintre ei mi-a dat un teanc de asemenea note, care ma priveau si pe mine, scrise de apropiati ai mei. Socul acestei descoperiri este extrem de dureros.
Ce vreau sa spun, mai ales, cu aceasta este ca chiar daca cei care au fost informatori nu au curajul sa marturiseasca public ce au facut, prin citirea dosarelor personale multi dintre ei vor fi scosi in vileag. Chiar daca deconspirarea se va limita la fenomenul acesta, totusi ea se va face, si se va face masiv. Numai ca se va face mai treptat.
Cineva, preocupat de socul pe care il vor trai credinciosii cand vor vedea cati dintre conducatorii lor au fost informatori, mi-a sugerat sa adun mai multi pastori, diaconi si membri de comitet care au fost informatori si sa alcatuim impreuna un material - un fel de spovedanie colectiva, cuprinzand si metodele de frangere si de santaj - si astfel sa-i facem pe oameni sa inteleaga mai bine fenomenul si in loc sa condamne, sa aiba intelegere si mila, si...dragoste.
Propunerea a fost buna, dar nu stiu cum s-ar putea realiza practic.
Dincolo de toate acestea se ridica cateva intrebari teologice, sau, daca vreti, alt termen, de natura spirituala.
Mai intai, este pacatul de a fi devenit informator si de a fi slujit ca informator, un pacat care nu se iarta?
Al doilea, cand se iarta el? Numai cand este facuta o marturie(marturisire) publica?
Al treilea, poate fi facuta o reabilitare a unui asemenea om? Adica, daca, sa presupunem, pastorul vostru marturiseste duminica viitoare in Adunare ca si el a fost informator, il veti mai tine pastor?
Reformuland aceste intrebari, as zice: pana unde merge puterea de iertare a lui Dumnezeu si a Bisericii si pana unde merge puterea lui Dumnezeu si a Bisericii de reabilitare a unui om frant(compromis)?
In persecutia de pe la anul 250, multi conducatori de adunari(biserici) nu au rezistat la torturi si au semnat o lepadare de credinta. Dupa scurt timp, persecutia a incetat. Unii din cei care au semnat o lepadare de credinta au venit cu pocainta si au cerut iertare de la Biserica. Unele Biserici i-au iertat, ba chiar i-a repus in slujba. Altele au spus ca pentru asemenea oameni nu mai este iertare, sau este iertare numai pe patul de moarte, dar nicidecum nu e posibila o repunere in slujba.
Disputa aceasta a produs una dintre primele mari ruperi in sanul crestinismului prin miscarea donatista.
Problema, deci, nu este noua. Cum o vom rezolva noi?
Cu dragoste pentru toti,
Iosif Ton

Scandal in comunitatea penticostala. Acuzatii de adulter si coruptie

Va prezentam situatii aduse la cunostinta noastra ; Ierarhii Bisericii cautionati si colaborationisti cu infractorii si cu vechile structuri ale fostului Regim Comunist din Romania si Diaspora.
"Domnul mi-a zis: Fiul Omului, vezi ce fac in intuneric Batrinii Casei lui Izrael ? Intra si vezi uriciunile cele rele pe care le savirsesc ei aici!" Cartea Profetului Ezechel, Capit. 8:9,12
Pe linga vina si pacatul strigator la cer al colaborationismului vinovat si interesat al conducerilor succesive ale Cultului Penticostal din Romania cu regimurile atheist-comunisto-secursito-ceausiste, dezvaluri si adevaruri grave, de ultima ora, au scos la iveala promiscuitatea morala grava in care se scalda multi dintre liderii Cultului Penticostal din Romania si ai Romanian Church of God (USA).
1.) Astfel, crezind ca vor inchide cu "sapte lacate" adevarul si ca vor pastra o tacere si conspirare desavirsita, Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania din acel moment, adica: High Bishop Pavel Rivis Tipei, Bishop Romu Mocanu, Bishop Ioan N. Gurau, Bishop Marinel Mesaros si Bishop Mircea Demean au ascuns si tolerat - desi au constatat la fata locului o realitate ingrozitoare - respeciv pacatul de curvie si adulter savirsit in mod repetat de catre colegul lor, Presedintele Comunitatii Regionale Oradea Bishop, Florian Mudura, cu o angajata a Cultului - al carei nume nu-l vom da acum publicitatii, pentru a-i proteja dreptul la demnitatea de mama si pentru a nu-i distruge familia si imaginea in fata copiilor ei. Poate si mai grava decit nesanctionarea cu exluderea a presedintelui Mudura Florian, este mentinerea inadmisibila a functiei lui si a pozitiei si demnitatii pastorale, ci si detasarea lui in SUA ca sa pastoreasca Comunitatea Penticostala Romana din Detroit, Michigan, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!!??
Ce are de spus si ce masuri disciplinare va lua pina la urma Consiliul Bisericesc al Cultlui Penticostal si Conducerea Congregatiei Church of God, avind sediul in Cleveland, Tennessee, USA ?
2.) O alta infractiune penala si abatere grava, demna de excludere, a savirsit-o Vice-Presedintele Cultului Penticostal din acea vreme, Bishop Marinel Mesaros, ce era si Presedintele Comunitatii Regionale Penticostale Cluj. Astfel, acesta a pretins cu nerusinare si a primit o mita de 30.000.000 lei, (respectiv de 2.000 de doalri la cursul bancar de schimb din acel moment) -pentru instalare in functia pastorala de sector in Judetul Salaj - de la pastorul Ioan N. Rotaru din Gilgau, care l-a inregistrat pe banda magnetica, inregistrare prezentata si pusa apoi la dispozitia Presedintelui Pavel Rivis Tipei si a Comitetului Executiv, care au musamalizat in mod nepermis si complice, infractiunea grava savirsita de Presedintele Mesaros Marinel. Drept consecinta, Vice-Presedintele Cultului Penticostal Bishop Marinel Mesaros este promovat si se transfera pe un alt loc caldut si bine remunerat, in fruntea Bisericii "Romanian Curch of God din Goodlettsville-Nashville, TN.", fiind retribuit de Church of God cu "numai" 2500 dolari pe luna, desi postul respectiv fusese cistigat la concurs de catre un alt pastor roman mai tinar si mai virtuos, venit din Statul Idaho.
3.) O alta situatie critica care a colindat comunitatile penticostale Romane din Diaspora si Romania este situatia extraordinara prezentata de dl. Rusu din Melbourne, Australia in legatura cu complicitatea bordului de conducere a Cultului Penticostal, High Bishop Pavel Rivis Tipei, Bishop Romu Mocanu, Aurel (Relu) Moldovan si Sandu A Negrusel intrun mod incalificabil in apararea si disculparea "pastorului penal" Petric Ioan din Gherla, mandatar al cumnatului sau din Australia dl. Rusu, pe care l-a inselat si furat cu ingeniozitatesi cinism cu multe millione de dollari US, dedindu-se la manevre murdare si speculatii frauduloase pe bursa cu actiunile Geromed SA Medias in colaborare cu Sorin Ovidiu Vantu si firma Gelsor SA – infractiuni reflectate in actiuni de presa aparute in Evenimentul Zilei, Buna Ziua Ardeal, Gazeta de Cluj si Bistrita, Revista Presei, cat si in Actiunea penala introdusa in Justitie de Tribunalul si Curtea de Apel Cluj si in Memoriul Extraordinar depus la Partchetul General al Romaniei de catre cumnatul domnului Petric, dl. Rusu.
(…) Intrebarea se pune, cine trebuie sa i-a pozitie impotriva acestor abuzuri daca cei care sunt pusi in fruntea turmei se unesc implicit cu hotii si curvarii care fac victime in turma. Desigur ca totul ce a fost facut in ascuns v-a iesi la lumina, tot ce s-a ascuns sub covor va fi dezvelit si judecata lui Dumnezeu nu cruta pe nimeni.
In consecinta, cerem in mod imperativ convocarea de urgenta in sesiune extraordinara a Consiliului Bisericesc al Cultului Penticostal sia Bordului Church of God si rejudecarea acestor fapte abominabile si comunicarea rezolutiei disciplinare catre toate Bisericile Romanesti si catre conducerea Congregatia partenere asociate, din SUA- Church of God, Cleveland, Tennessee
Ce am mai putea adauga?. Decat, ca, din minciuna si coruptie, ca din politica, nu se poate iesi decat penal sau cu picioarele in fata.
Misiunea Crestina Lumina
(Fragmente dintr-un text primit prin e-mail)