luni, 29 septembrie 2008

SARAH PALIN la Miss Alaska 1984. Ei?!

Păunescu nu-i prost. E doar laş

Desigur că este strigător la cer că Adrian Păunescu a fost numit în comisia parlamentară care va ancheta activitatea Institutului Cultural Român. Desigur că o asemenea tristă figură ar trebui să aibă bandă adezivă peste gură. Dar tot desigur e că a ajuns parlamentar votat de români, nu de extratereştri. Poetul, cândva de valoare, a simţit însă că a intrat pe un teren ultra-expus, unde mişcările n-o să-l favorizeze în viitoarea campanie electorală. De aceea a declarat pentru Ziare.com: "Recenta mea numire ca membru al Comisiei care trebuie sa verifice felul in care s-au cheltuit fondurile Institutului Cultural Roman nu este potrivita pentru mine. Toata viata am fost eficace in pozitia de avocat, nu de procuror. Nu accept sa mi se ia drepturi, dar nu pot sa accept sa mi se acorde privilegii si insarcinari care nu imi trebuie si nu mi se potrivesc". Ce argumentaţie de şmecher, paravan pentru laşitate!

La Primăria Dej legea este un fel de Hopa-Mitică

Primarul Morar continuă ilegalităţile lui Ungur

La Primăria Dej legea este un fel de Hopa-Mitică

Încălcarea legilor şi nesocotirea voinţei locuitorilor Dejului a fost o practică uzuală pe vremea când era primar Ioan Ungur. Anul acesta dejenii au votat să se schimbe această stare, să se instaureze legalitatea. Aşa a ieşit primar Costan Morar, în care oamenii au investit speranţe imense. Din păcate, deşi în ce priveşte gospodărirea oraşului lucrurile merg spre bine, Morar a început să păşească pe teritoriul minat al ilegalităţilor, marionetă a unor politicieni…

O naţionalizare şi jocuri murdare

Clădirile din centrul municipiului sunt în mijlocul unui litigiu care durează de ani de zile. E vorba despre cele de vis-à-vis de Primărie, din Piaţa Bobâlna, pe care le puteţi vedea în fotografiile alăturate. Miza afacerii este substanţială. Pe de-o parte sunt urmaşii foştilor proprietari care le revendică, de cealaltă- câteva firme care au cumpărat imobilele de la stat, în urma procesului de privatizare, şi care le-au inclus în patrimoniile lor. Un şir de procese sunt în curs.
Este la mintea cocoşului că nu poţi să dispui de ceva ce nu-ţi aparţine, fără să comiţi un abuz. Este ceea ce a făcut fostul primar, Ioan Ungur, şi actualul, Costan Morar. Au decis să restituie în natură clădirile, deşi ele nu erau în patrimoniul oraşului, ci al unor firme, care le-au cumpărat de la stat. Conform legilor, Primăria nu avea ce să caute în afacere. Astfel, se poate afirma că Primăria a făcut o naţionalizare.
Logic, foştii proprietari trebuiau să se adreseze pentru despăgubiri instituţiei Statului Român care a efectuat privatizarea.
Ungur a dat în timp mai multe decizii de punere în posesie, pe care, ulterior, tot el le-a revocat, ca în desenele animate cu Tom şi Jerry. De ce a procedat aşa, doar bănuim. Sigur e că s-a bălăcit în ilegalitate până la gât.

Ce spun legile şi Constituţia

Într-o adresă înregistrată sub numărul 16188/ 2VII 2008, la Consiliul local al municipiului Dej, de către reprezentanţii societăţilor Carpatex SRL, Onix Bijuteria SRL şi Alpa SA, care sunt în pericol să-şi piardă spaţiile, se spune:
“I. Dispoziţiile de restituire în natură avînd nr. 2674, 2675, 2676, 2677, 2678 şi 2679 emise de Primarul Municipiului Dej la data de 21.08.2006, sunt lovite de nulitate absolută pentru motive care vor fi expuse mai jos, astfel în mod corect şi legal, s-a dispus revocarea acestora prin dispoziţia nr. 3380 din 3.11. 2006.
II. Dispoziţiile de restituire în natură, având nr. 2674, 2675, 2676, 2678 şi 2679 emise de Primarul Municipiului Dej la data de 21.08.2006, sunt lovite de nulitate absolută fiind emise cu încălcarea următoarelor prevederi legale:
- art. 29 alin. 1 din Legea nr. 10/2001 “(1) Pentru imobilele evidenţiate în patrimoniul unor societăţi comerciale privatizate, altele decât cele prevăzute în art. 21 alin. (1) şi (2), persoanele îndreptăţite au dreptul la despăgubiri în condiţiile legii speciale privind regimul de stabilire şi plată a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, corespunzătoare valorii de plată a imobilelor solicitate”, cu precizarea că fiind evidenţiate în patrimoniul reclamantelor (societăţi comerciale privatizate), persoanele care au solicitat notificări, în măsura în care erau îndreptăţite aveau dreptul la despăgubiri şi nu la restituirea în natură;
- art. 21 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 10/2001, cu menţiunea că imobilele nu intră în categoria celor reglementate la acest articol.
- art. 29 alin. 3 din Legea nr. 10/2001 “ În situaţia imobilelor prevăzute la alin. (1) şi (2), măsurile reparatorii în echivalent se propun de către instituţia publică care efectuează sau, după caz, a efectuat privatizarea, dispoziţiile art. 26 alin (1) fiind aplicabile în mod corespunzător”, prevederi care evidenţiază că dreptul de a emite dispoziţie pentru acordarea măsurilor reparatorii în echivalent revine A.V.A.S. şi nu Primarului Municipiului Dej.
- art. 44 alin. 2 şi 3 din Constituţia României “(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.”
- art. 480 din Codul civil- “Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura şi dispune de un lucru în mod exclusiv şi abolut, însă în limitele determinate de lege.” şi art. 481 din acelaşi cod- “Nimeni nu poate fi silit a ceda proprietatea sa, afară numai pentru cauza de utilitate publică şi primind o dreaptă şi prealabilă despăgubire.”
Imobilele menţionate în dispoziţiile de restituire nu au fost în patrimoniul Municipiului Dej, astfel că este exclus dreptul primarului Municipiului Dej de a emite dispoziţii cu privire la imobile pe care nu le deţine în patrimoniu.
Sistetizând cele expuse mai sus, relevăm că imobilele proprietatea societăţilor S.C. ALPA S.A., S.C. CARPATEX S.R.L. şi S.C. ONIX BIJUTERIA S.R.L. nu puteau face obiectul dispoziţiilor de restituire în natură, iar competenţa pentru emiterea unor dispoziţii revenea organelor de conducere a acestor societăţi, iar pentru măsuri reparatorii în echivalent sub formă de despăgubiri, competenţa revine A.V.A.S. Bucureşti.

Alba-neagra lui Morar

Primarul Costan Morar a restabilit legalitatea prin Dispoziţia 1318/ 8.07.2008, revocând dispoziţiile lui Ungur, deoarece, transcriem cum e scris, “cotele de proprietate cu privire la imobil nu sunt în proprietatea municipiului Dej şi nu au fost nici la data emiterii dispoziţiilor iar acestor cote sunt înregistrate în patrimoniul unei societăţi comerciale privatizate.” Însă prin Dispoziţia 1737/12 IX 08, la doar două luni, Morar s-a răzgândit şi şi-a revocat propria decizie, rămânând valabile cele ale lui Ungur, ilegale. A pus pe tapet şi-o argumentaţie şmechereacă, de ameţit naivii, afirmând în document că “Instituţia Primarului Municipiului Dej nu trebuie implicată într-un litigiu de drept privat între persoane fizice şi juridice care se află pe rolul instanţelor de judecată(…) Instituţia Primarului nu trebuia implicată încă de la început în litigii de drept privat a căror soluţionare este de competenţa instanţelor judecătoreşti”. Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul!
Amănunte despre subiect găsiţi şi în paginile 6-7.
Urmarea în numărul viitor.
(Text publicat în Realitatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla)


Ce jocuri face primarul Dejului?

Pe blogul Realitatea lui Petria am publicat două texte, în 11 şi 15 septembrie, despre primarul Dejului, Costan Morar. Vă las să trageţi concluziile singuri.(A.P.)

11 septembrie

Naţionalizări la Dej. Primarul municipiului a restabilit legea

Proprietatea asupra unei clădiri din centrul municipiului Dej (Piaţa Bobâlna nr.18) este în centrul unui scandal. Fostul primar al urbei, Ioan Ungur, a dat nişte dispoziţii de retrocedare către unii care au susţinut că sunt moştenitori ai ex-proprietarilor dinainte de venirea la putere a comuniştilor, pe care ulterior le-a retras şi, ca în filme, iar a emis altele, deşi în unele a susţinut că dispoziţiile anterioare nu au respectat legile. De ce a procedat aşa, vă las pe dumneavoastră să trageţi concluzia.

Alin Tişe, fostul prefect al judeţului Cluj, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean, i-a semnalat lui Ungur că nu a procedat corect. Clădirirea, în care este sediul regiei de apă şi de termoficare, restaurantul “Dacia”, un sediu de bancă şi mai multe magazine, este cuprinsă în patrimoniul mai multor societăţi comerciale, care au cumpărat spaţiile de la statul român.
Actualul primar, Costan Morar şi viceprimarul Claudiu Chira au insuflat un aer nou în Primărie, în spiritul legilor. Astfel, prin Dispoziţia 1318/8.07.2008, Morar a revocat dispoziţiile primarului anterior deoarece imobilele “nu sunt în proprietatea municipiului Dej şi nu au fost nici la data emiterii dispoziţiilor(lui Ungur-n.m)”. Explicitez, ca să se înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat: fostul primar a atribuit ceva ce nu-i aparţinea, făcând în fapt o naţionalizare-culmea!- în România care se pretinde un stat democratic, membru în U.E., fiindcă firmele au cumpărat de la stat imobilul din centrul Dejului. Mai neaoş spus, l-a durut pe Ungur fix în pix de legi, de valorile economiei de piaţă şi de faptul că regiile Primăriei îşi pierd sediile.
Despre acest caz o să public o anchetă detailată în lunarul “Realitatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla”. Am scris textul ca o “avampremieră” a anchetei care o să dezvăluie mari ilegalităţi. Primarul Morar merită felicitat că a restabilit legea. Nota 10.
Alexandru Petria

15 septembrie 2008

Întoarcere cu 180 de grade surprinzătoare la Dej. Primarul Morar o ia pe urmele lui Ungur? S-a dat cam repejor drumul la şmecherii…

Joi am scris pe internet, pe acest blog, ca o “avampremieră” a unei anchete ce-o să fie publicată în lunarul “Realitatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla”, despre scandalul asupra proprietăţii unei clădiri din centrul municipiului Dej (Piaţa Bobâlna nr.18) în care este sediul regiei de apă şi de termoficare, restaurantul “Dacia”, un sediu de bancă şi mai multe magazine. Imobilul este cuprins în patrimoniul mai multor societăţi comerciale, care au cumpărat spaţiile de la statul român .
În textul anterior l-am felicitat pe primarul Costan Morar fiindcă a dat o dispoziţie prin care anula unele dispoziţii anterioare ilegale ale lui Ioan Ungur, ex-primarul Dejului. I-am dat şi nota 10. Ungur, prin dispoziţiile sale a făcut, spus pe şleau, o nouă naţionalizare, atribuind spaţiile firmelor către unele persoane care revendică faptul că sunt urmaşii proprietarilor de dinainte de naţionalizare, deşi nu avea nici un drept, spaţiile nefiind ale statului. Abuzul a fost strigător la cer. I s-a sculat şi lui ideea să dea ce nu-i aparţinea. Cam aşa se pare că a procedat şi Morar, chiar în ziua când l-am lăudat că a instaurat legalitatea, emiţând o dispoziţie care o revocă pe cea anterioară. Culmea, miercuri am discutat cu primarul, de faţă fiind şi viceprimarul, despre problemă, ba l-am felicitat verbal! S-ar zice că Morar a reinstaurat ilegalitatea de pe vremea lui Ungur, acţionând stupefiant ca o marionetă.
Sesizat de cititori, vineri l-am contactat telefonic pe Morar ca să aflu de ce s-a răzgândit şi de ce, până la urmă, se face de râs. A dat-o în bâlbâială şi ne-am înţeles ferm să ne întâlnim azi la ora 13 ca să-mi arate şi mie documentul. La 12,30 l-am sunat şi primarul mi-a zis că revine în Primărie la 12, 50. L-am aşteptat până la 13,15, dar n-a venit, apoi l-am sunat pe mobil de patru ori. Însă, bărbăteşte, pesemne, n-a binevoit să răspundă deoarece îmi ştie numărul.
Dacă aşa procedează Morar la doar câteva luni de când este primar, oare ce-o să facă peste 3 ani? Dejenii au vrut să scape de-un escroc versat, mă refer la Ungur, însă se vede că au dat peste un… Completaţi dumneavoastră cu ce credeţi de cuviinţă! Eu sunt prea scârbit.
Alexandru Petria



Cum am devenit fascist

După cum o ştiu cei obişnuiţi cu acest blog, sunt directorul lunarului “Realitatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla”.
Recent, am hotărât ca pentru închegarea unei legături mai strânse cu cititorii, diferenţa dintre apariţiile publicaţiei fiind mare, să folosesc oportunitatea oferită de internet şi să printez anumite articole de pe acest blog, care se vor regăsi în lunar în numărul următor. Astfel, am scos pe tipar digital asta #http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/09/naionalizri-la-dej-primarul.html şi asta http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/09/ntoarcere-cu-180-de-grade-surprinztoare.html, fiecare în 1000 de exemplare, care au fost împărţite pe stradă în oraşul Dej. În centrul municipiului împărţea azi fluturaşii(vezi foto) chiar redactoarea-şefă, pe considerentul că este încă o cale de-a afla ce gândesc locuitorii oraşului de pe Someş.
Desigur că ultimul fluturaş a indispus pe mulţi care sunt cu musca pe căciulă. Cînd acţiunea era pe terminate, a apărut un poliţist, care a întrebat-o dacă are autorizaţie de la Primărie să împartă aşa ceva şi a invitat-o politicos la sediul Poliţiei Dej să lămurească problema. Alertat, am apărut şi eu şi toţi trei am mers la Poliţie. După legitimări, predarea telefonului mobil la intrare, am fost conduşi într-o cameră unde erau trei poliţişti. Cel cu care am venit n-a intrat în încăperea unde, pe când iniţial vroiau declaraţii de la noi, ne-au spus cam după 10 minute că suntem liberi. Poliţistul care ne-a zis că putem pleca a ieşit afară între timp, s-a consultat probabil cu cineva cum să procedeze, şi apoi, împăciuitor, ne-a declarat că a fost primit un apel la 112 că se împart în oraş manifeste fasciste. Noi eram fioroşii fascişti!
În jurul orei 11, l-am informat telefonic pe comandantul
Poliţiei Municipiului Dej, comisarul-şef Aurel Mureşan despre incident. Şi i-am cerut să verifice, dacă s-a sunat la 112, unde apelurile se înregistrează, cine este autorul sesizării false care a fost o încercare de intimidare. După o discuţie ulterioară cu Mureşan, pe la ora 15, am dedus că parcă nu a mai fost vorba de 112, ba comandantul de poliţie dejean mi-a zis că n-am respectat nu ştiu ce normă a -atenţie!- Consiliului Naţional al Audiovizualului împărţind fluturaşii format A4. Dacă-mi explică vreunul ce are CNA-ul cu materialele distribuite în mîinile trecătorilor de o gazetă, îi rămân profund îndatorat fiindcă mă scoate dintr-o neagră ignoranţă… Dau şi o bere.
Dacă am fost minţiţi de poliţişti cu apelul la 112, este extrem de grav. Puteau să susţină eventual că au primit un telefon anonim, pe care s-au grăbit să-l verifice împinşi de-o firească sârguinţă.
Alexandru Petria
16 septembrie

#- E vorba de textele publicare alăturat.

UPDATE 17 şi 18 septembrie:
Au scris deja pe internet:
Simona Ionescu, redactor şef adjunct la "Click", aici http://blogs.click.ro/simona_ionescu/2008/09/17/politia-a-saltat-un-fascist-in-bistrita-nasaud/
Tiberiu Lovin de la "România Liberă" http://www.reportervirtual.ro/2008/09/17/blogger-saltat-de-militie.html
Călin Blaga http://mazemania.blogspot.com/2008/09/primul-blogger-roman-dus-la-politie.html
Roxana Iordache http://roxanaiordache.wordpress.com/2008/09/18/stat-militienesc-jurnalisti-si-bloggeri-arestati/#comment-15570
Ion Castil Valeda
http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2008/09/jurnalist-blogger-retinut-de-militie.html
Daniel Todoran-Rareş http://todoran.blogspot.com/2008/09/bloggerul-alexandru-petria-fost-saltat.html
BAR TIKITAKA http://my-beleaua.blogspot.com/
Alin Fărcaş http://www.alinfarcas.ro/2008/09/18/bloggerul-alexandru-petria-arestat/
Dan Terteci http://danterteci.blogspot.com/2008/09/un-bloger-retinut-de-politie.html
Cătalin Stavri http://www.ziarit.com/index.php/2008/09/blogger-vs-militieni-1035.htm
Parlamentolitic http://www.parlamentolitic.ro/september/solidaritatea-blogosferei#comments
Le mulţumesc.



Reacţii pe Internet la întâmplarea cu poliţiştii dejeni. Sunt doar o parte, redate cum au apărut


Jurnalistul Alexandru Petria, colegul nostru blogger şi director al revistei “Realitatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla”, pe care a fondat-o, ne semnalează pe blogu-i un fapt revoltător, peste care nu avem voie să trecem uşor.
Întrucât revista lui este lunară, Alexandru s-a gândit să tipărească anticipat două articole apărute pe blog, în câte 1000 de exemplare şi să le distribuie, gratuit, sub formă de fluturaşi, trecătorilor de pe stradă. Conţinutul unui articol este incomod pentru unele autorităţi locale.
Iar Poliţia din Dej, pur şi simplu a arestat-o pe doamna redactor-şef, care l-a alertat pe Alexandru Petria, care a fost şi el condus la secţie. Li s-au confiscat telefoanele şi au fost luaţi la întrebări politicos.
În scurt timp, au fost eliberaţi şi miliţianul a explicat reţinerea printr-un telefon primit la 112, conform căruia se distribuie manifeste fasciste.
După cum se vede, băieţii ăştia de la organe, chiar şi după 19 ani de la căderea formală a regimului comunist au tot vechile deprinderi în sistem, şi probabil că asta-i învaţă la şcoală, din moment ce şi noile promoţii se comportă tot ca atare. Şi tot cu gogoriţa “fascismului”.
Alexandru s-a interesat la comandantul Poliţiei Municipiului Dej, comisarul-şef Aurel Mureşan, dacă s-a primit vreun telefon cu respectivul conţinut. Variantă care a căzut şi a apărut una nouă, monumentală prin imbecilitatea ei.
Miliţianul-şef a venit cu pretextul că nu s-a respectat o dispoziţie a CNA - Consiliul Naţional al Audiovizualului care, înţelege şi un retardat din denumire , reglementează în domeniul audiovizualului şi nu al tipăriturilor.
Autorităţile trebuie să răspundă cum a fost posibilă reţinerea unor jurnalişti-bloggeri, care împărţeau gratuit fascicole din viitorul număr al revistei lor. Poate se interesează ministrul Cristian David personal, măcar pentru că dă tare bine electoral să aperi libertatea presei.
P.S. Asta trebuie să fi fost, au încurcat fascicol cu fascist.
Roxana Iordache, ziaristă

Eu zic ca politistii lui Petria nu s-au purtat normal, fiindca puteau sa citeasca acolo, in strada, pagina aia numita “manifest” si sa-si dea seama daca s-a incalcat vreo lege sau nu. In America sau in vreo tara europeana, un politist nu-si permite sa te duca la sectie daca nu are motive temeinice de incalcare a legii. Acolo se stie ca timpul contribuabilului costa, iar daca cetateanul rateaza vreo afacere sau intarzie la serviciu fara a se dovedi ca este vinovat, politaiul e bun de plata. Ei, dar mai avem noi pana vom intelege toate astea.
Simona Ionescu, redactor şef- adjunct la cotidianul “Click”

Dar lui Garcea nu i-a spus nimeni ce inseamna CNA??Cum sa incalce niste foi legea audio-vizualului?? Politisti scosi la norma care habar nu au de lege.

frate, mi se face parul maciuca. Unde dracului traim? Cumva presedintele nostru este Putin?
YODA

Sa nu exageram, A.Petria n-a fost saltat de politie, ci “invitat”. In al doilea rand nu a fost “invitat” la politie in calitate de blogger, ci eventual pt faptul ca deranja anumite persoane importante din oras. In al treilea rand nu a fost el invitat acolo, ci redactorul sef care impartea fluturasii. Faptul ca domnul Petria are si calitatea de blogger este cu totul altceva.
Problema e ca Politia trebuie sa prezinte legea conform careia A. Petria si redactorul sef au fost invitati la politie, altfel avem de-aface fie cu un abuz, fie cu incompetenta
Parlamentolitic

E posibil sa fi vrut cineva de mai sus sa-i "scuture" putin pe dizidenti. Petria zicea ca existau niste articole care deranjau pe edilii locali. Caz in care nu stiu daca era vorba de un "exces de zel" al unui militian neadaptat.
machiavellian

A inceput vanatoarea de vrajitoare,in Romania care este membra UE,dar mentalitatea a ramas cantonata in regimul trecut totalitar ,iar cenzura impotriva libertatii de expresie,este evidenta in cazul jurnalistului Alexandru Petria.Drepturile omului prevazute in Constituitie si in Charta Drepturilor Omului sunt incalcate si vor fi incalcate impotriva jurnalistilor in timpul campaniei electorale,intrucat critica puterea.Un exemplu graitor de “deontolog”este Liviu Mihaiu,care fiind si angajat la trustul media a lui SOV,este numit si accepta sa fie guvernator al Deltei Dunarii.Si atunci ne punem intrebarea:PRESA SCRISA SI AUDIO-VIZUALA,mai sunt a 4 putere in stat???!!!Raspunsul este NU.
octavianpelin

Traiasca Romania lui Basescu si Recicleanu, tara tuturor posibilitatilor si a imbecilitatii absolute.
O tara de lumea a treia in care regulile si legile sunt scrise de semidocti si analfabeti numiti in functiii de Fenechiu, nu pot mai mult ddecat sa execute ordinele securistilor mascati sub diverse titulaturi.Luati-o de la externe in jos si va veti convinge.Basescu unul sadea cu acte in regula cel putin o face pe fatza, Tariceanu se face ca nu vede si ne da sfaturi d einvestitii in America(pfiuu halal baiat destept cu IQ peste genunchi), restul? Niste hahalere vorba branzarului deconectat de la realitate.
Marius Mina

te-au pacalit, asta e clar. nu a fost cna-ul, iar 112 functioneaza din bugetul STS, deci practic ai fost si lucrat, nu numai pacalit :(
Mihnea

Pai cum Petria? Fascistii by-definiton aveau toti barba, asta una. A doua : domne cand imparti manifeste, arunca-le din turn ca-n Pistruiatul. Pe urma, cand iesi pe strada ia o esarfa rosie ceva, o secera si-un ciocan sa nu te mai confunde cetatenii vigilenti.
Ah si sa nu uit : si mai da-i in mama lor de mafioti imbecili, asta e Tara lu' Papura Voda.
moshcalifar

Seful Politiei este prost sau se preface. CNA nu se ocupa de ziare, mai exact de print. "A" vine la la audiovizual. Uite asa ai ajuns televiziune :) . Felicitari!
Tiberiu Lovin, ziarist “România Liberă”

Lasa, maica, ba bine ti-a facut, sa-ti mai vie mintea la cap! Pai asa ceva e frumos sa faci, mai baiete? Asa te-a invatat pe tine acasa, sa scrii blog si d-astea? 'Rati ai naibii de fasciculisti!
PS: lasand mistoul la o parte, situatia este trista rau de tot, insa inveseleste-te: ai fost o victima a prostiei altora. Nu e vina lor ca sunt prosti! :))
doomy

Patania ta imi aduce aminte de practicile altor vremuri....
Legatura cu CNA, evident, nu exista decat in mintea unui politist.
Cat despre povestea cu 112...cred ca ti-a fost servita gandindu-se ca asa iti inchide gura, ca doar nu te vei duce sa verifici daca asa a fost sau nu...
Teodora Georgescu

Este clar că cineva a comandat aşa zisa anchetă a stimabilului cu caschetă. Şi la Ploieşti Poliţia răspunde cu seriozitate şi profesionalism comenzilor "unora". O zi bună.
Stavri

Sincer asta e o intrebare pentru militieni, la care doar un militian ar putea sa raspunda. Iar daca raspunde, trebuie sa fie sef, ca nu orice militian stie sa raspunda la intrebari pentru militieni.
Distributia pliantelor neadresate nu este supusa niciunei restrictii, cu atat mai putin controlului CNA. Chiar in conditiile in care ai incalcat o ipotetica hotarare de consiliu local, sanctiunea e amenda, nicidecum pseudoanchetarea la sediul de politie.
Mihai

Nu se poate spune că nu duci lipsă de duşmani, nu?
Oricum, cine a făcut asta, dacă a existat un asemenea telefon, dovedeşte nu numai că este dobitoc, ci şi că este departe de maturizare.
Manifeste fasciste, auzi...
Demaio

Saracul politai a auzit si el la Tv de CNA ca ii amendeaza pe astia cu televiziunile si s-a gandit si el ca o fi ceva institutie mare si tare peste tot.
Or fi primit si ei un telefon de la Primarie si s-au executat sa se puna bine cu primarul, fara sa stie ce executa. E si prostia asta o vina.
Marius

Ce am găsit pe blogul lui Tiberiu Lovin-

In cinstea lui Alexandru Petria care a fost invitat la politie sa spuna tot ce a supt de la ma’sa. “Într-un bar, intră disperat un poliţist: - Dom’le, ajutaţi-mă că mi-am încuiat cheile în maşină şi nu ştiu ce să fac! - Păi, ai lăsat un pic geamu’ deschis? - Da! - Bine, uite, ia sîrma asta, îndoaie-o la vîrf, ca un cîrlig, şi prin geamul întredeschis încearcă să le-agăţi. - Mulţumesc, dom’le, m-ai salvat! După un timp, intră un alt tip în bar ţinîndu-se cu mîinile de burtă, de rîs. - Ce rîzi, nene, ce-ai păţit? - E un poliţist afară care încearcă să-şi scoată cheile din maşină cu o sîrmă… ha, ha, haaaa… - Şi ce-i aşa amuzant, noi i-am spus cum să facă. - Da, da’ mai e un poliţist înăuntru care-l ghidează!”.
Ionescu

Vine Miliţia şi-mi ia toată marfa

Suntem Miliţia…
Îţi luăm toată marfa.
Ascunde neică articole,
Că îţi facem negre zilele!

Dac-ai ceva de zis,
Spune, da` noaptea-n vis.
Că altfel blogger, te arestăm,
Pumn comunist în demo-falcă-ţi dăm!

Închidem Gugălu`!
De comentezi… şi tu
Intri cu Gugăl, la recluziune,
Dovedeşte multă-nţelepciune…

Nu scrie de primari,
Samsari şi demnitari,
Sau dacă scrii, scrie frumos,
Dacă nu vrei să te-ntorc pe dos…

Dacă eşti “cojonist”,
Clar eşti un mic fascist!
Mâna pe tine, o punem noi…
Mai ales c-ai scris că suntem boi. (Păi… sunteţi!)

Lucrăm cu CNA,
Altă… miliţia…
Nu-i legătură, da` nu contează,
Tot mereu miliţia aberează!”

Halal democraţie!!
Ia să îmi spuneţi mie…
Când comunist “iubeşte” comunistă,
Cum numim progenitura tristă?!

Tot comunistă, clar!
Şi să n-aud vreun “Dar…”
Asta ie ţara în cari trăim,
Şi tare mie teamă c-aşa o să murim!
Alin Fărcaş

Am citit materialele scrise de Petria si sincer nu am vazut nimic care sa ma duca cu gandul la fascism. Probabil militienii alta scuza mai buna nu au gasit ca sa-si justifice interventia. Nu stii ca astia intai dau si dupa aia intreaba?
Victor

Istoria internetului românesc

Ionuţ Oprea vrea să facă o treabă meritorie http://clickio.ro/2008/09/internet/proiect-istoria-internetului-in-romania/