luni, 12 martie 2007

Domnul şi mitocanul

Premierul Tăriceanu l-a călcat pe picioare pe Băsescu amânând data alegerilor europene printr-o hotărâre de guvern. Semn că nu mai acceptă să încaseze cu stoicism lovituri.
Dacă proceda astfel din capul locului, procentul din sondaje al PNL avea şansa să urmeze traiectoria săgeţii din sigla partidului. Aşa…
Cu domnii tratezi domneşte, iar mitocanilor le retezi vârful nasului. Dacă nu te tentează lipirea de apelativul Moliceanu.
Alexandru PETRIA

Ceva este putred

Azi, “Ziua” a publicat iar un articol în care este acuzat de plagiat Gabriel Liiceanu. Dacă a “ciupit” din alţii, să-i fie ruşine. Pînă acum, polemica este la un nivel mocirlos, patetic pavlovian, îndeosebi la fanii directorului de la “Humanitas”. O aplecare meticuloasă asupra textelor infierate ar despărti apele. O aplecare cu sânge rece, chirurgicală.
A.P.

Să mai şi râdem...


Un banc cu Mahomed

Un musulman habotnic moare şi ajunge în rai. Este extrem de surescitat- o viaţă întreagă aşteptase să-l întâlnească pe Mahomed!... La poarta raiului dă peste un tip cu barbă. Plin de emoţie şi înfrigurare, omul nostru îl întreabă: "Mahomed?" "Nu, fiul meu, eu sunt Sf. Petru. Mahomed e mai sus" îi răspunse bărbosu', arătând către o scară care duce spre un nor superior. Habotnicul începe să urce cu greu scara. În fine, întâlneşte un alt individ cu barbă şi i se adresează plin de speranţă: "Mahomed?" "Nu, eu sunt Moise. Mahomed e mai sus." Habotnicul urcă sprinten mai departe, în ciuda urcuşului abrupt, plin de euforia revelării faptului că reprezentantul evreilor se află la un nivel inferior faţă de Profet... Ajunge la următorul nor şi-l întreabă respectuos (dar plin de subînţelesuri) pe bărbosul întâlnit în cale: "Mahomed?" "Nu, eu sunt Hristos. Mahomed e mai sus..." În ciuda efortului depus, faţa i se luminează- dându-şi seama că tocmai are dovada clară a superiorităţii islamului faţă de creştinism... Habotnicul se târăşte mai departe, cu ultimele puteri, şi ajunge la ultimul nor, adresându-i-se individului (tot cu barbă, dar mult mai impunător) din faţa sa: "Mahomed?" "Nu, fiule, eu sunt Dumnezeu! Dar tu arăţi cam extenuat, doreşti o cafea?". "Dacă se poate, vă mulţumesc din suflet." Trăgându-şi un pic sufletu', habotnicul continuă: "Sincer să fiu, trecând peste faptul că m-aşteptam să vă prezentaţi drept Allah, n-aş fi putut bănui vreodată că n-o să-l întâlnesc pe Mahomed aici...". Dumnezeu îl linişti imediat, spunându-i: "Dar Mahomed este aici, chiar la acelaşi nivel cu mine!...", după care se-ntoarse bătând scurt din palme: "Mahomed - două cafele!"

Somn uşor

O prietenie

Evoluţia omului

Fratele preşedintelui, "băiat deştept din energie"



Grupul de Investigatii Politice (GIP) publica documente care demonstreaza ca Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, minte cind afirma ca nu este un apropiat al lui Bogdan Buzaianu, patronul Energy Holding. In realitate, Mircea Basescu si Bogdan Buzaianu sint prieteni de pahar.
Grupul de Investigatii Politice publica doua fotografii care arata ca Mircea Basescu si Bogdan Buzaianu se cunosc foarte bine, aflindu-se intr-o relatie apropiata.
Intr-un interviu publicat in 9 martie 2007, Mircea Basescu incerca sa raspunda dezvaluirilor din presa referitoare la relatia sa cu „baietii destepti din energie", declarind: „l-am vazut o singura data pe Bogdan Buzaianu, dupa semnarea contractului cu Energy Holding. Am avut o discutie tehnica, fiindca a fost nevoie de o adaptare a instalatiei electrice. Nu sintem nici macar cunostinte, de prietenie nu poate fi vorba".
Fotografiile pe care le publicam astazi demonstreaza ca Mircea Basescu minte. Este imposibil ca doua persoane care nu „sint nici macar cunostinte" sa se afle in ipostaze precum cele din fotografiile pe care le publicam. Este evident ca fotografiile nu au fost facute la „discutia tehnica" la care se refera Mircea Basescu. Daca fratele presedintelui ar spune adevarul, ar insemna ca Bogdan Buzaianu ii soptea la ureche, printre pahare si sticle de bautura detalii tehnice referitoare la „adaptarea instalatiei electrice".