vineri, 4 iulie 2008

Raliul Patriarhiei

Văzut-am că Preafericitul Daniel a devenit un mogulaş de presă. Că biserica şi-a înfiinţat şi-o agenţie de turism. Patriarhul are vocaţia comunicării şi afacerilor, fiind mai destupat la minte.
De aceea am o sugestie pentru promovarea dreptei credinţe. Şi pentru numărarea arginţilor. Cu motoarele sfinţite smerit, cum se face la unele mănăstiri, jeepurile înalţilor ierarhi ar putea fi folosite într-un raliu al Patriarhiei. Ruta n-ar avea cum să nu includă nordul Moldovei.

Profi de cacat, bac de cacat

Învăţământul românesc pute mai ceva ca o latrină. Şi ultima dovadă a insanităţii este modul cum s-au desfăsurat examenele de bac. S-a dat mită mascată, s-a copiat pe rupte, ba chiar au fost acceptate contestaţii la oralul de română(!).
În ograda mea, la Beclean, s-au descoperit 80 de lucrări identice. Sunt curios ce-o să păţească nemernicii de profi care s-au dedulcit ca supraveghetori. Luni o să vorbesc despre subiect în emisiunea la care sunt invitat săptămânal la radio S.O.S.

Autoapararea, euthanasierea tiganilor…

Alandra http://alandra.wordpress.com/2008/07/03/rasism-sau-autoaparare/#comments
a postat un text care m-a pus pe gânduri despre chestiunea ţiganilor:

"Rasism sau autoapărare ?
Cu ani în urmă, o ţigancă m-a “agăţat” la terasa unei cofetării unde stăteam la o cafea cu sora mea. Ţiganca s-a aşezat la masa noastră, şi a insistat să ne ghicească în palmă. Am cedat insistenţelor ei, cu toate că nu credeam nici atunci, şi nici acum nu cred în chestii din astea.
Mi-a cerut ţiganca o bancnotă de 25 Lei, spunând că mi-o va înapoia după ce termină de ghicit. “Ăsta este ritualul” zice ea. Îi dau banii, îmi ghiceşte şi îmi cere bani pentru “serviciile prestate”. Îi dau 10 Lei urmând ca ea să-mi înapoieze cei 25 Lei.
Ţiganca a facut ghemotoc bancnota de 25, a scuipat pe ea, ca să mă exprim elegant , şi îmi zice : ” Ia banii frumoaso!”
Vă imaginaţi că nu am mai luat banii…mi s-a facut o scârbă…
A fost prima şi ultima oară când am fost păcălită de o ţigancă, dar nu am uitat acea întâmplare.
Astăzi, intru în magazin să cumpăr mezeluri. Intră după mine un ţigan cu nevasta-sa. Nu se aşează la rând ca tot omul; drept în faţa mea, fără jenă. Mă feresc, din instinct (vă jur că mă feresc de ţigani pe stradă), dar nu rezist şi îi întreb de ce nu se aşează la rând. Nimeni din jur nu spune nimic, vânzătoarea îl serveşte fără să crâcnească. Cei doi ţigani ies din magazin, nu înainte de a se uita fioros la mine. Singura teamă pe care am avut-o a fost să nu mă scuipe.
Îmi spune vânzătoarea : ” Pe ăştia îi servesc imediat, ca să plece mai repede de aici . Tot timpul fac aşa. Nu vă puneţi cu ei că sunt periculoşi.” N-am mai zis nimic. Am plecat îngândurată…
Întâmplări banale. Prima, m-a marcat; la acea vreme eram foarte tânără. Am auzit însă poveşti groaznice de-a lungul timpului, în care personajele negative erau de fiecare dată ţigani.
Mă întreb dacă am eu cumva porniri rasiste. Categoric nu, îmi zic în sinea mea. Am prieteni arabi, turci, evrei, japonezi. Admir sportivii de culoare : atleţi, jucatori de baschet etc.
Atunci unde să fie problema mea cu ţiganii ?"

Şi eu am trecut prin faza cu bancnota, dar şi prin altele despre care mi-e jenă să povestesc. Dar care n-a păţit-o?

Despre ţigani, iată şi un text stupefinant
http://www.gardianul.ro/2008/07/04/dezvaluiri-c11/bulibasa_din_pitesti_vrea_eutanasierea_rromilor_cu_tbc_care_fug_de_tratament-s116680.html

Ţiganii sunt amprentaţi în Italia şi guvernul Tăriceanu tace http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-3427691-comunitatea-catolica-amprentarea-romilor-din-italia-aduce-aminte-regimul-vichy.htm

În loc de punct la temă http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/06/tiganii-sunt-tigani-punct.html