marți, 6 martie 2007



Turnătoarea şi heruvimul sau despre Mona Muscă şi Ion Iliescu

Cu luni în urmă, când de sub fardul luptătoarei pentru democraţie Mona Muscă CNSAS a arătat chipul fostei informatoare a Securităţii Dana, am scris un articol vehement intitulat Sfânta târâtură. Pentru mine, Mona Muscă a fost o imensă decepţie. Odinioară o vedeam potrivită chiar pentru şefia republicii. M-am înşelat. Am creditat o târâtură cu un tupeu fantastic, despre care azi Justiţia a stabilit, fără posibilitate de contestaţie, că a făcut poliţie politică pe vremea lui Ceauşescu, turnându-şi colegii.
Este de knock-out că CNSAS a stabilit, tot azi, că Ion Iliescu n-a făcut poliţie politică. O mutare de-o duduitoare sclipire raţională. Genială. Băi băieţi, ne credeţi retardaţi? Păi, cum să colaboreze foştii prim-secretari PCR cu Securitatea, cum să se înjosească în turnătorii, când băieţii cu ochi albaştri primeau directive de la activişti? Aşa, nici Hitler n-a colaborat cu Gestapo-ul. Numai le-a ordonat celor de acolo cum să-i ridice pe săracii evrei la cer. Prin furnalele crematoriilor din lagărele de exterminare.
Bătrânul ticălos Iliescu o fi os de heruvim. Au aflat-o cei de la CNSAS, cu confirmare din trei surse, cum stă scris în manualele de jurnalism.
Alexandru PETRIA


Niciun comentariu: