joi, 6 septembrie 2007

Băsescu o să fie operat de cancer tiroidian?


Mi-a ajuns la urechi zvonul că preşedintele Băsescu ar avea un cancer la glanda tiroidă. Ştie cineva ceva în plus? Să fie o balivernă? Sper să nu fie adevărat.

Uitaţi şi comunicatul oficial al Cotroceniului:

“Preşedintele Traian Băsescu are programată o intervenţie chirurgicală de rutină la nivelul glandei tiroide, în zilele următoare. Şeful statului îşi va respecta agenda programată pentru săptămâna în curs. Preşedintele va fi operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Este o operaţie obişnuită, iar Preşedintele, în locul unui tratament îndelungat cu medicamente, a preferat să se recurgă la o intervenţie chirurgicală.
Administraţia Prezidenţială va informa regulat presa şi opinia publică pe măsură ce vor exista informaţii noi.
Purtător de cuvânt,
Valeriu Turcan
Departamentul de Comunicare Publica

06 Septembrie 2007"

Alexandru PETRIA
UPDATE
"COMUNICAT DE PRESĂ (7 septembrie 2007)

În timpul controlului anual obligatoriu efectuat de către Preşedintele României, Traian Băsescu, în cursul lunii iunie la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, a fost identificat un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept.
A fost constituită comisia medicală de specialitate, alcătuită din medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, Institutului Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon şi Spitalului Clinic Sf. Ioan.Au fost efectuate investigaţii suplimentare (analize de laborator, ecografie la nivelul glandei tiroide, scintigrafie tiroidiană, computer tomografic), fiind stabilit diagnosticul de “guşă polinodulară fără manifestări clinice de tireotoxicoză”.Investigaţiile au confirmat că nu este vorba de o situaţie gravă, care să necesite o intervenţie chirurgicală de urgenţă.În aceste condiţii, intervenţia a fost planificată pentru o dată ulterioară, timp în care Preşedintele României a urmat o pregătire pre-operatorie cu medicamente. Intervenţia va fi efectuată de către o echipă anestezico-chirurgicală constituită din medici de la instituţiile menţionate mai sus. Preşedintele Traian Băsescu se va interna în cursul acestei seri la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, pentru efectuarea unor analize medicale premergătoare intervenţiei chirurgicale. Aceasta va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, 8 septembrie a.c., iar echipa de medici specialişti estimează că intervenţia chirurgicală va dura circa o oră.
Valeriu Turcan,
Purtător de cuvânt al Preşedintelui României
Departamentul de Comunicare Publica

UPDATE 2 COMUNICAT DE PRESĂ
(08 septembrie 2007)

REF: Declaraţie de presă a purtătorului de cuvânt al preşedintelui României

Intervenţia chirugicală a preşedintelui României, Traian Băsescu, a decurs normal. Nu au fost nici un fel de complicaţii.

Intervenţia propriu zisă şi examenul histopatologic, care determină tipul de leziune, a durat în total 1 oră şi 45 de minute. Examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă.

Preşedintele se simte bine şi primeşte în continuare îngrijirile medicale corespunzătoare.

Preşedintele Traian Băsescu transmite mulţumiririle sale tuturor românilor care, în aceste zile, i-au fost alături şi care au trimis mesaje de sprijin şi solidaritate.

Preşedintele mulţumeşte echipei de medici care au efectuat intervenţia, precum şi medicilor care au participat la pregătirea operaţiei.

Preşedintele se va externa cel târziu luni, 10 septembrie a.c..

Vă vom prezenta raportul echipei de medici, care precizează diagnosticul şi oferă amănunte despre intervenţia chirurgicală. Raportul este semnat de toată echipa de medici.

Dacă apar date relevante în cursul acestei zile, le vom comunica imediat ce apar. Dacă astăzi nu vom mai anunţa nimic, înseamnă că situaţia este neschimbată şi că evoluţia este bună.

Mâine, 09 septembrie a.c., la ora 14.00 vom da publicităţii un nou comunicat privind evoluţia post operatorie din timpul nopţii şi a dimineţii de duminică.
Departamentul de Comunicare Publica
08 Septembrie 2007"


5 comentarii:

Anonim spunea...

Ii urez sănătate si viata lunga presedintelui. Să-i de Dumnezeu puterea sa depasească boala. Nu cred să fie cancer. Doamne fereste.

Diana Tuşa spunea...

Doamne fereste! Nu cred ca cineva poate sa se bucure de boala altuia. Chiar si in politica.
Ce-i drept, ultima data cand l-am vazut, la Secu - Neamt, nu arata foarte bine. Nu stiu, parca s-a imputinat, e adus de spate.
Oricum, cred ca daca era ceva grav pleca in strainatate sa se opereze. Sanatate!

Realitatea lui Petria spunea...

Doamne fereşte, să-i dea Dumnezeu sănătate! Ar fi bine să fie un simplu zvon.

Anonim spunea...

De unde povestea asta cu cancerul!!?
Pai daca nu stiti, nu vorbiti.!

Cancerul depistat si diagnosticat ca atare nu se opereaza, se trateaza este asa numita chimioterapie,!!!

Dle Basescu ,stiu ca nu citi asta, da poate va spune cineva:

tot ce patiti din partea "presarilor" este din cauza ca va trageti de bracinar cu toata lumea, nu pastrati o oarecare distanta impusa si care este necesara, altfel oamenii vi se vor sui in cap.
Sanatate!

Realitatea lui Petria spunea...

Pentru Dani

Dacă spui că nu citeşte, de ce îi dai sfaturi? Sau vorbeşti singur?
Sănătate.