luni, 5 noiembrie 2007

Petitie pentru construirea Muzeului Comunismului in Bucuresti

Destinatar: Presedintele Romaniei, Traian Basescu. Guvernul Romaniei. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu. Primarul general al capitalei, Adriean Videanu.

In decembrie 2006 presedintele Traian Basescu a facut o declaratie publica in care condamna comunismul si afirma ca sustine infiintarea unui muzeu al crimelor comunismului la Bucuresti. Din pacate, declaratia de atunci nu a avut nicio consecinta.
Asa cum la Budapesta exista Casa Terorii, la Berlin exista Muzeul Crimelor Comunismului, iar Praga are si ea Muzeul Comunismului. Dintre toate capitalele fostelor tari comuniste, Bucurestiul si Moscova sunt singurele care nu au un muzeu ce aminteste de regimul care le-a dominat. Este rusinos pentru o capitala de tara europeana care a trait multi ani sub comunism sa nu aiba un astfel de muzeu. Un muzeu care sa-i invete pe cei foarte tineri despre ororile acestui regim, sa-i ajute pe cei care au trait acele vremuri sa nu uite si sa ii condamne public pe toti cei care au infaptuit crime in acea perioada. Este rusinos pentru un presedinte de tara democratica europeana sa nu-si sprijine afirmatiile cu fapte. Intr-o astfel de tara, poporul trebuie sa aiba puterea de decizie, iar initiatorii acestei petitii au convingerea ca putem schimba ceva.
(Semnati
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_construirea_muzeului_comunismului_in_bucuresti-p35110038.html )

2 comentarii:

Bob spunea...

Multumim :)

Realitatea lui Petria spunea...

N-ai pentru ce. Cu plăcere.