joi, 27 decembrie 2007

Monarrhul lui “mânca-ţ-aş pula ta”

Dumnezeu să-l odihnească, bulibaşa Tortică a dat colţul. Şi jalea ţigănimii s-a lăbărţat pe ecranele televizoarelor, ocupând indecent spaţiul jurnalelor.
Stănescu, Cioabă, Iulian, şi poate mai sunt, dar nu sunt curios să-i ştiu, papiţoi “mânca-ţ-aş pula ta”, autointitulaţi regi sau împăraţi, au avut un rol imens în compromiterea ideii de reinstaurare a monarhiei în România. Încurajaţi subteran de Iliescu.
Dacă de la cei enumeraţi(minus mortul, desigur) nu te aştepţi să ştie neapărat să adune 125 cu 147, parcă altceva doreşti de la colegii din presă. Inclusiv de la TVR 1. Mai multă luciditate. Şi cultură. Şi profesionalism. Singurul Rege al României este Mihai.
Alexandru PETRIA

7 comentarii:

Anonim spunea...

magistrala plesneala. esti un om de caracter.

Anonim spunea...

Orice se vinde bine trebuie promovat: iata deviza televiziunilor si ziarelor romanesti. De ce ar face exceptie TVR, unde Andreea Marin si Raduleasca isi puneau mai ieri poalele-n cap? Ai dreptate, diabolicul Iliescu s-a priceput de minune sa faca din monarhie o tiganie generalizata, cu regi, monarhi, imparati, bulibasi, subminand ideea de regalitate autentica. Recunoaste ca i-a iesit bolsevicului, daca stam sa ne gandim ca romanii s-ar uita ore in sir la nunti, botezuri, inmormantari de tigani si s-ar plictisi teribil la un documentar despre familia regala a Romaniei. Scaevola te saluta.

Delavad spunea...

Măi, Petre!
Ai auzit colindul ăla, de lângă Dej, cu "Bine joacă Petrea-n rai"??? Tu nu degrabă o să ajungi acolo! De nu mă cauti pe messenger, la avadoru@yahoo.com! No, Dumnezeu te'n'bucure!
Todor

Anonim spunea...

Pt. Scaevola

Ne-a tras clapa si aici Iliescu...

Pt. Delavad:
Nu ma pricep la mess... Scrie ici.

Delavad spunea...

Bine, om bun, mai vorbim!

Anonim spunea...

Ai dreptate....
Si eu m-am revoltat. Nu sunt monarhista, nu am aceasta cultura, indiferent cat de mult as citi. (Uneori, insa, cred ca bine ziceau aia la Universitate- "Monarhia salveaza Romania!")
Dar mi se pare strigator la cer sa il denumesti pe ala rege, sa-i prezinti funeraliile la tv ca si cum ar fi salvatorul natiunii...Ne revoltam cand Europa ne face tigani pe toti, dar noi continuam sa promovam astfel de lucruri...
Si zic asta eu, un om care crede ca si printre tigani sunt oameni super ok.

Anonim spunea...

E si ei oameni, bre! Si probabil ca n-avea TVR-ul stiri... Lasa ca platim abonamentele si anul asta!