vineri, 4 ianuarie 2008
Evaziunea fiscală a popii cu crucea
Aţi primit chitanţă de la preotul care a venit cu crucea în casele voastre? Faceţi calcule şi aproximaţi cam câţi bani bagă în buzunar preotul din parohia dumneavoastră dacă nu dă chitanţe. Merge de-o maşină? Mdaaa...
Etichete:
crucea,
evaziune fiscala,
popi,
preoti
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
ce chitanta, sa fim seriosi. popa poate sa-si cumpere lejer masina cu ce face cu crucea intr-un an. la nivel de tara este un fenomen. smerenie cu inalcarea legilor, este modul lor de viata.oamenii sunt vinovati ca accepta situatia. sunt curios cati o sa raspunda intrebarii dvs, petria. se codesc. atotdeauna sa scoata altii castanele din foc. este considerata o tema despre care nu se cuvine sa se vorbeasca. este o greseala. trebuie. preotii trebuie sa fie exemple de moralitate. nu de smecherie si chiverniseala, de imbogatire folosindu-se de numele lui Dumnezeu.
Este un subiect care merta sa intre in atentia inspectorilor fiscului.
la mine n-a venit....
sunt prea multi preoti, cred, si nu se hotarasc asupra parohiei.
dar cand venea nu-mi dadea chitanta. Dar nici nu m-am gandit sa-i cer :(
Dar ce, ti-a cerut el bani? Sau i-ai dat tu ca asa se face si acum te plangi ca nu ai primit chitanta?
Pt. lars
Este o chestiune de principiu. Pentru orice serviciu de taie chitanţă într-o ţară normală. Nimeni nu este mai presus de lege- aşa scrie în Constituţie.
Banii aia dati la popa seamana mai mult a bacsis si pentru asa ceva nu prea se taie chitante nici in tarile mai "normale".
Serviciul il platesti la gramada cu impozitele. Banii aia sunt strict bacsis pentru popa. Daca vrei sa donezi bani bisericii te duci, le spui ca vrei asta si iti dau chitanta.
Hai sa nu fim mai catolici decat Papa... ca ajungem sa trimitem copiii cu sorcova cu chitantierul dupa ei. :)
Dar de ce accepta bacsis? Si este bacsis o masina, cam cat face?
Mai, nu mai puteti toti de atata corectitudine cand e vorba de altii, dar ia ziceti, cati dintre voi luati bani la negru pentru ca sunteti trecuti in cartea de munca cu mai putin si pe restul nu platiti impozite? Cati dintre voi n-at dat in viata voastra o atentie acolo, cat de mica, cuiva, ca sa vi se rezolve o problema mai repede sau mai bine sau mai special decat altui amarastean care nu a avut de unde sa dea sau a dat mai putin? Mai bine i-ati asculta pe "popii" aia cand va spun sa va uitati intai la barna din ochii vostri... imi face greata societatea asta romaneasca de doi bani in care toti hotii mor de grija a ceea ce fura altii!!
Iese de vreo săptămână la restaurant! Într-o parohie bună aceasta, dar astea-s pe cale de dispariţie căci, făcându-se facultăţi teologice aproape în fiecare eparhie, numărul enorm de absolvenţi a dus şi la fărâmiţarea parohiilor.
Despre relaţia preot-Administraţia financiară chiar că ar merita discutat, însă în cunoştinţă de cauză.
Cât am lucrat la parohie, aveam bucuria ca, lunar, să fac un drum la Protopopiatul Lugoj pentru una-alta şi la Trezoreria Buziaş pentru achitarea impozitului. Declaraţia de venit se depunea la Timişoara... Başca biruri despre care mirenii ştiu vag, sau deloc, că există. Plus o metodă de calcul al salariului din parohie, că trebuia să-i dai şpagă contabilului, căci noi, poeţi de felul nostru, nu pricepeam nimic...
Sfătuiesc, în concluzie, pe tinerii atraşi de Teologie, să o studieze în particular, ca autodidacţi, şi să se apuce de haiducie!
Interesant, Ioan Usca!
Trimiteți un comentariu