duminică, 2 martie 2008

Boc gandeste cu capul lui Funar?

Am găsit o postare interesantă: "În timpul administraţiei fostului primar, adică Funar, la intrarea în Cluj dinspre Oradea a fost amplasată o tăbliţă roşu, galben şi albastru, cu textul “Bine aţi venit în municipiul nostru !”. Acest textul este repetat în alte şase limbi diferite, adică el apare în chineză (?), engleză, franceză, germană, spaniolă şi rusă. Lipsa variantei în limba maghiară n-a surprins pe nimeni când primăria era condusă de un membru al partidului PRM. Însă de aproape patru ani primarul respectiv a fost urmat în fotoliul de primar, de Boc, membru al Partidului Democrat (actualmente PD-L), şi care de altfel era la vremea respectivă cadru didactic la universitatea multiculturală “Babeş-Bolyai”.
Eu de tot atâta timp aştept la o schimbare şi în privinţa tăbliţelor amplasate la marginile Clujului. Pentru că mi se pare cam absurd că în oraşe ca Mediaş sau Sibiu, unde atât ponderea maghiarilor, cât şi cel a saşilor este mult sub 20% din populaţie, indicatoarele de localitate sunt trilingve, adică apare pe indicator denumirea română, germană şi maghiară a oraşului, în schimb la Cluj, unde procentul maghiarilor este cu puţin (1,14%) sub 20%, să nu apară Kolozsvár sub Cluj-Napoca, sau Köszöntjük városunkban, sub Bine aţi venit." Continuarea
http://limbacailor.wordpress.com/2008/02/26/welcome-to-cluj/

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mersi pentru citare!
Iti raman dator!

Anonim spunea...

Să nu vă mire dacă pe lângă această aparentă scăpare (dacă nu cumva neglijenţă) vom asista şi la excese naţionaliste ale primarului-preşedinte-de-partid atunci când bunul mers al campaniei electorale le va cere.
Să sperăm totuşi că este doar o scăpare. La urma urmelor, din avionul spre şi dinspre Bucureşti, care îl transportă pe primar la şi de la locul de muncă, nu se vede ce este scris pe panourile de la intrarea în oraş.