vineri, 30 mai 2008

Si fututi, si cu banii luati

O stire care a cam trecut nebagata in seama din cauza tam-tam-ului electoral:

Marius Oprea, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR), si-a exprimat, marti, speranta ca pensiile fostilor securisti vor fi reduse pana la nivelul minim pe economie, asa cum o prevede un proiect de lege aflat la consultari la Ministerul Muncii.

Titlul postarii, cred, spune tot despre realitatea ce-o traim- platim pensii enorme fostilor tortionari. Sunt sanse ca situatia sa fie schimbata? Care este calea?

18 comentarii:

Dan spunea...

eu sunt mai copil asa la vreo 28 de ani ... dar nu sunt de acord cu chestia asta. Asa erau timpurile atunci ... astea erau meseriile. E ceva de genul ... cand monopolul Microsoft o sa pice .. toti astia care folosesc platforme Microsoft in viitor vor fi marginalizati. Nu cred ca e corect. Astea erau cele mai bune meserii. Eu in locul lor nu m-as mai ocupa de trecut ca nu ma ajuta cu nimic. M-as ocupa de prezent! As rezolva prezentul ... as da de exemplu in Parlament teste. Test de limba romana, test de matematica (TVA), test de economie, juridic, IT. As baga in puscarie prezentul sa pot sa am un viitor bun. Trecutul nu prea mai intereseaza pe nimeni. Trebuie sa mancam, trebuie sa dormim si sa muncim. Inca nu e timpul sa citim istorie. Cand vom aveam salariu de 2.000 euro/luna/cap de locuitor abia atunci ne permitem sa ne uitam si in trecut.

marius spunea...

Problema este ca in general toti coloneii si fosti colonei de militie (politie), armata si alte institutii militarizate au niste pensii de te doare capul.

anca spunea...

ehe,pina si una ce o dactilografiat pe acolo,are o pensie,nu cred ca banuiti,cit 5 pensii "normale"!
nu cred ca va umbla cineva la ele,stati linistiti:)

Realitatea lui Petria spunea...

Dane, tie iti convine sa platesti din impozitele pe care le dai pensiile enorme ale acestor imputiti? Mie nu. Dupa argumentatia ta, si lucratul la Gestapo era tot o slujba... Nu cred ca esti deloc copil, esti inteligent, dar si oamenii inteligenti mai slobod tâmpenii câteodată.

Jason Kruger spunea...

cand nu ai alternativa (cum era atunci) ii inteleg pe anumiti. Gestapo o facut rau mult oamenilor. Din impozitele mele nu sunt de acord sa ii platesc nici pe puscariasi.Nici pe astia ce stau pe acasa. Dar n-am de ales...

Problema mea e cu trecutul.Prea mult ne uitam in urma si prea putin in prezent si viitor.

anca spunea...

vad ca va framinta problema pensiilor,da' de judecatorii care se pensioneaza acum,ce parere aveti?
dane,trecutul trebuie cunoscut,cu bune si rele,cine nu cunoaste trecutul risca sa-l repete!

Jason Kruger spunea...

corect, trebuie cunoscut ... sa vina Liliceanu ala :)) sa scrie 3 carti ... in 5 luni se rezolva. Noi tot de 20 de ani batem pasul pe loc cu trecutul. Ieri am fost in teritoriu... si o zis un taran:"da-i draqu, eu ce mananc maine?"

cred ca e concludent.

anca spunea...

nu cred ca vorbim aceleasi lucruri,aci nu e vorba nici de liiceanu si gasca de pupinbasesci!
avem un trecut,ni-l asumam,il cunoastem,mergem mai departe,si avem grija sa nu il repetam!

Realitatea lui Petria spunea...

Dane, totdeauna putem alege.

Realitatea lui Petria spunea...

Subscriu Anca.

Jason Kruger spunea...

anca de acord cu tine :) dar cand? cand mergem mai departe? ca de 20 de ani tot de securisti ne luam . In afara de Isarescu si liberali care au miscat binisor ... restul tot catre trecut ne intorc!

Jason Kruger spunea...

acum ma "razvratesc". Pentru rahaturile astea cu scormonitul in trecut si alte mizerii si jurnalistii sunt raspunzatori. Pierdem luni din viata sa vedem ce-o mai facut X ce-o mai facut Y, ce face amanta lui Boc, ce face securistul W .. si tot asa. Noi toti trebuie sa ne trezim, sa punem punct si sa ne apucam de munca. La fel au facut nemtii, la fel cehii, slovacii, ungurii. Numai noi murim de grija altuia. Asa e poporul roman.

Si sa va explic o treaba relativa simpla. Jurnalistii cu astfel de subiecte se vor trezi in curand. De ce? foarte simplu. Dinozaurii mor, iar puterea de cumparare si targetul vine automat la noi (daca nu e deja). Iar noi nu dam 2 bani pe chestiile astea. Nu o sa se mai vanda ... deci nu o sa se mai scrie :) E simplu!

Selectie naturala ca si pana acum. Pacat ca ne trebuie 40 de ani.

anca spunea...

se pare ca brucan a gresit termenul de 20 de ani!
e un proces lung,data fiind fratia ce exista intre cei vechi si astia de acum!

Jason Kruger spunea...

si mai o treaba si plec :D o sa moara securistii toti ... si presa tot de securisti o sa vorbeasca :) o sa vedeti :D

Realitatea lui Petria spunea...

Dane, dupa mine, sa dea coltul cat mai repede securistii, dupa cateva gloante incasate... Fireste, inainte sa fie judecati.

marius spunea...

Dan are dreptate pe de o parte: ne uitam prea mult la trecut si nu vedem ca facem aceleasi greseli. Aceleasi pensii imense le dam si celor care se pensioneaza acum la 40 de ani care lucreaza prin armata, militie si alte institutii din astea. Nu e corect ca lucreaza 20 de ani si dupa aceea au pensii imense si mai intra si prin politica sa ne spuna noua minciuni. Cunosc cazuri, si nu doar unul.

marius spunea...

Alexandre, sunt securisti care si-au facut doar meseria lor de angajati
problema este cu cei care au facut exces de zel si mai ales cei care erau ciripitorii neangajati cu carte de munca la ei. astia sunt marea problema dupa parerea mea.

Realitatea lui Petria spunea...

Marius, da-i in sfânta pulă cu meseria lor...