nu, nu îl mai citesc. ciudat, însă, mi-l amintesc mai frecvent decât aş fi crezut că o voi face. îmi apar în minte, nechemate de nimic, anumite versuri de-ale lui care mi-au plăcut, deşi, nu sunt împătimit în ale poeziei. cel mai mult, însă, mi-a rămas în minte o descriere a modului în care locuia (Călinescu? Cezar Petrescu?)- mare dezastru la el acasă, cu mizerie, dezordine, furie a locuirii. nu ştiu de ce, de asta îmi amintesc cel mai des. câteodată îmi spun că aş citi Ioan Vestimie - o bucată de proză de-a lui din care n-am citit decât un paragraf, odată, tare demult.
@ lilick : fost, văzut, citit! eu zic că ar trebui să se publice - păi asta, pudibonderia lectorilor, să fie problema când citesc ceea ce citesc zi de zi? când se uită la toate inepţiile de pe sticlă? ah, intangibilitatea lui Eminescu ar fi o problemă - deşi, nu cred că textele, hm, licenţioase, ar avea cum să scadă valoarea Glossei, să zicem.
Cu intarziere : io da. Fara sa ma oblige cineva. Pur si simplu pentru mine. Sper sa apara si cele "obscene", cum erau numite cu indignare prin anumite gazete.
Alexandru PETRIA: născut la 27 II 1968, în oraşul Dej, judeţul Cluj. Debut publicistic şi poetic în “Tribuna” în 1983. Studii întrerupte de psiho-sociologie. Cărţi publicate: “Neguţătorul de arome”(1991, poeme), “33 de poeme”(1992) şi “La ce bun poeţii…”(colectiv, interviuri). În pregătire, volumul de versuri “Masochistul”. Colaborări sporadice la toate revistele revistele literare importante. După 1989: şeful Comisiei pentru abuzuri şi drepturile omului în CPUN-ul municipiului Dej; întemeietor, împreună cu Radu Săplăcan şi Zorin Diaconescu, al săptămânalului dejean “Gazeta someşeană”- primul număr a fost scos în 23 decembrie 1989; candidat din partea Mişcării Ecologiste din România la Camera Deputaţilor- 1992; redactor investigaţii, între 1992- 1994, la revista bucureşteană “Zig-Zag” pe vremea directoratului lui Alex Ştefănescu- între 1992- 1996 am locuit la Bucureşti; 1994-1995- reporter investigaţii la ziarul “Cotidianul”; 1995-1996- redactor şef al săptămânalului bucureştean pentru comercianţi “Hermes” şi redactor la săptămânalul “Partener” publicat de trustul “România Azi”. După reîntoarcerea în Ardeal am fost redactorul şef al săptămânalului “Monitorul de Someş”, apoi, în 2000, am fondat propria mea publicaţie, lunarul “Realitatatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla”, al cărei director sunt şi în prezent.
12 comentarii:
cred ca Udrea il citeste acum :) Vezi la mine ce a citit Udrea :)
Nu. L-am citit in scoala. In facultate i-am citit articolele. Mi-au placut mai mult decat poeziile.
nu, nu îl mai citesc. ciudat, însă, mi-l amintesc mai frecvent decât aş fi crezut că o voi face. îmi apar în minte, nechemate de nimic, anumite versuri de-ale lui care mi-au plăcut, deşi, nu sunt împătimit în ale poeziei.
cel mai mult, însă, mi-a rămas în minte o descriere a modului în care locuia (Călinescu? Cezar Petrescu?)- mare dezastru la el acasă, cu mizerie, dezordine, furie a locuirii. nu ştiu de ce, de asta îmi amintesc cel mai des.
câteodată îmi spun că aş citi Ioan Vestimie - o bucată de proză de-a lui din care n-am citit decât un paragraf, odată, tare demult.
Ei, poate mai citesti din ..."Eminescu interzis copiilor"
:))))
ioska,ioska!!!:)
nu il mai citesc! tu?
n-am încercat alea cu interzis copiilor, dar cred că ar fi chiar mişto!
le-a publicat careva?
@sebastian
Exista!
Citeste pe aici cate ceva:
http://stiri.rol.ro/content/view/29794/4/
@ lilick : fost, văzut, citit! eu zic că ar trebui să se publice - păi asta, pudibonderia lectorilor, să fie problema când citesc ceea ce citesc zi de zi? când se uită la toate inepţiile de pe sticlă?
ah, intangibilitatea lui Eminescu ar fi o problemă - deşi, nu cred că textele, hm, licenţioase, ar avea cum să scadă valoarea Glossei, să zicem.
Pe aceeaşi undă, Sebastian.
Lilick, le-a citit pe alea decoltate, de fapt pe unele le-am dat pe blog demult.
Cu intarziere : io da. Fara sa ma oblige cineva. Pur si simplu pentru mine. Sper sa apara si cele "obscene", cum erau numite cu indignare prin anumite gazete.
Nu este anormal, din câte ştiu eu. Poate că se amenajează cursul.
Cum ar fi:
Construirea si consolidarea malurilor paraielor Santioana si Jeica, cu risc la inundatii 2007-2008
Construire de diguri pe malul longitudinal a raului Sieu 2007-2008
Regularizare curs de apa raul Sieu la confluenta cu Valea Jeica cu risc la inundatii 2007-2013
Regularizare curs de apa raul Sieu la confluenta cu Valea Magurii si umplutura de pamant in loc. Domnesti 2007-2013
Regularizare curs de apa raul Sieu pe lungimea de 500m(Fata Negruseri) si umplutura de pamant in loc. Domnesti 2007-2013
Am introdus greşit comentariul, era pentru cealaltă postare. Datele sunt luate de pe http://www.cjbn.ro/
Trimiteți un comentariu