joi, 7 august 2008

Nu am treaba cu ciumatii. Iar despre “afacerea” Institutul Cultural Roman NY

La început a scris Andrei Bădin. După, Alandra, Lilick, Raluca, eu; înşirarea este la întâmplare. Când scandalul expozitiei de la New York a luat amploare, fiind preluat şi de presă, s-au oprit asupra subiectului mulţi alţii.
Cine nu-mi cunoaşte cu exactitate poziţia, are ocazia să găsească textele pe acest blog.
Nici un moment nu am urmărit politizarea polemicii, pe logica dai în mizerabilităţile expozanţilor, implicit în Patapievici, şi i se învineţesc ochii lui Băsescu. Deşi ultimul mi-e urât ca un căcat.
După cum unii o ştiu, am vederi liberale, dar nu sunt înregimentat politic. Îmi place să cred că de aceea am cap ca să gândesc, nu să primesc indicaţii şi să mă înflăcăreze spiritul de turmă. Care îmi repugnă.
Rândurile de faţă au avut ca declic năpustirea asupra temei a unor politicieni ca Iliescu, Văcăroiu, Vadim şi a unui legionaroid ca Victor Roncea, alături de care n-aş face nici un pas. Şi, printr-o logică perversă, printr-o inversare temporară, s-a găsit câte un cretin care să ne aşeze- pe declanşatorii pe bloguri a scandalului- în aceeaşi tabără cu persoanele enumerate. Ţin să precizez apăsat că n-am nici o treabă cu ei. Cum nu vreau să am cu ciumaţii.

13 comentarii:

Unknown spunea...

misto scris

Lilick Auftakt spunea...

Exact Alex! Bravo!

Si eu voiam sa mai scriu despre asta! Desi am mai scris o data! Dar sa fie absolut clar! :)

Anonim spunea...

Vazand "explicatiile" HRP mai devreme mi s-a confirmat blogul de dimineata: pierdere de vreme sa scriu despre bagabonţi . Cainii latra, ei papa banul public si cand fac una mai groasa sar se apere-n grup. Omul a zis ca el "exporta cultura" . F bine, sa-i fie la cap...

anca spunea...

da' ce fac astia de la cotidianu e normal,nu?citeste fituica eoliana,atita nesimtire pe atit de putini cm de hirtie!!nici asta nu mi se pare corect!!

Anonim spunea...

Culmea ar fi ca... acest Roncea sa nu mai zica nici pis, dupa ce a aflat de la conferinta de presa ca IRLO provine dintr-un mediu "profund religios", cel al baptistilor din Ro.

S-a bagat si VR singur in seama si acum cred ca deja regreta. Dar ce-o fi patit? Nu-l mai iubeste pe Base? Care l-a numit pe Pata la ICR, care a numit la rindu-i pe acolo numai semnatari de liste de sustinere in favoarea "partii sanatoase" a demagogiei si populismului...

Eu as propune, avind in vedere coloratura actuala a ICR, sa se schimbe numele in ICP... adica prezidential, sau popular, sau portocaliu... :)

Anonim spunea...

Si ceva nostim despre cum a intrat Neagoe in atentia lui Patapievici, printr-un protest impotriva politizarii ICR:

http://www.ziua.ro/display.php?data=2005-02-02&id=168544

:)

anca spunea...

normal ca politicienii sus numiti au profitat de moment,da' au lucrat cu materialul clientului!!!doar ne era sa ia pozitie tatucul lor!!!

Realitatea lui Petria spunea...

Eu am incercat sa-mi justific actiunile. Nu consider ca este normal sa fiu bagat intr-o oala care nu-mi convine.

Anonim spunea...

Eu cred intotdeauna in ceea ce fac. Oricum totul se invarte in jurul politicului.
Pe mine nu m-a interesat deloc acest aspect in "afacerea zacuska".
V-ati fi asteptat ca politicienii sa taca ? Mult prea prielnic momentul, si pentru unii si pentru altii, ca sa-l rateze.

Anonim spunea...

Nici eu nu pricep ce cauta baptistul Roncea in toata ciorba asta. Parca era fan Base, sau ma inseala memoria? Iar cind esti "fan" iubesti tot ce numeste, spune, face obiectul adoratiei oarbe...

Asta incearca sa pupe "prin efractie" doar ca sa compromita. La urma urmei este doar un prostanac, care nu reuseste sa se vire suficient de temeinic pe sub pielea celui pe care-l crede mai puternic. Cit despre Iliescu, Vaca sau Vadim, nu pot spune decit ca nu ma prea intereseaza opiniile lor.

Am avut naivitatea sa cred ca HRPatapievici @ Cie isi vor pune un pic de cenusa in cap pentru gafele subalternilor si vor indica un tap ispasitor. M-am inselat, sint niste indivizi care se ghideaza dupa sloganul "Din greseala in greseala, spre victoria finala!"

Nimic nou sub soare, din pacate. Iar miza lor probabil ca este mult mai mare decit s-a crezut initial.

Anonim spunea...

doamne, iar eu am văzut azi într-un ziar de metrou un articol cu drăgălaşa de artistă care, spunea titlul, a zăpăcit niuiorcu', sau aşa ceva. băi... teatrul absurd nu putea să fie scos la iveală decât de un român.
sunt curios de o chestie: pe ăştia, pe politicieni adică, îi mai crede careva cu circu' ăsta pe care-l fac?
hai mai bine să strângem semnături pentru votul blank, că altfel, nu mai scăpăm de hahalerele astea!

Anonim spunea...

Bravo, Sandule, pentru pozitia ta! Si eu am renuntat sa scriu despre subiect, atunci cand m-am intors din concediu si am vazut ca se politizase totul! Vesnic, la noi, un subiect ce trebuie dezbatut este impins spre politic de catre cei ce comit pocinogul!

Realitatea lui Petria spunea...

Multumesc tuturor pentru interventii.