duminică, 21 septembrie 2008

21 septembrie. Legionarii au dăunat grav Romaniei


Date despre această zi de pe Colectzi.ro:
1939: Premierul Armand Cãlinescu, mana dreapta a lui Carol al II-lea, , este impuscat de cãtre un grup de legionari condusi de avocatul Miti Dumitrescu.

1940: Prin decret regal, România este proclamatã "stat national-legionar"(generalul Ion Antonescu devine "conducatorul statului" si Horia Sima(foto) este numit "vicepresedinte al Consiliului de ministri").
Şi când te gândeşti că şi acum sunt mulţi care-i simpatizează…

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca lumea e excitata de chestia cu "O Romanie precum soarele sfant de pe cer"...
Uita ca retorica e marfa politicianului. Ma rog... Pe vremea aceea, macar aveau retorica.
Nici eu nu inteleg ce e cu pasiunea asta pentru insii de care ai vorbit.

Anonim spunea...

impricinatul de corn: pentru a ajunge la pasiune pentru o anumita politica trebuie sa cunosti istorie sau pur si simplu sa te identifici cu un program. atunci ai sa intelegi. eu nu inteleg pentru ca stiu istorie dar nimic nu mai seamana cu ce a fost, iar clasa politica este o buda de tara.

alexandru: stii care este diferenta dntre legionari si comunisti? dar dintre ei si actualii politiceni? ai pomenit de Armand Calinescu. ei bine, baietii si-au facut treaba si apoi s-au predat. comunistii au facut mult mai multe crime si nu s-au predat, ba chiar ne conduc. nu este dracul asa de negru cum a fost prezentat de istoria comunista, pe care inca multa lume o ia de buna. ma opresc sa nu fiu acuzat ca-s legionar :) . numai ca am scris istoria acestei miscari de la infiintare pana-n 2001, doumentar in care am vorbit cu ambele parti, iar rezultatul le este favorabil. sa ne oprim la 1938 insa.