sâmbătă, 13 septembrie 2008

România n-are labii?

Eu cred că are. Doar o regulează zilnic destui. În frunte cu politicienii. Fără prezervativ.
Cele patru propoziţii anterioare le-am scris stârnit de scandalul ce se profilează din cauza expoziţiei tânărului artist plastic timişorean Benedek Levente(foto). Care începe să fie linşat mediatic. Ceea ce consider că este inacceptabil, o imixtiune în actul de creaţie. Că tonul este mai vehement că Levente e ungur, e şi mai grav. Începutul aberaţiei îl găsiţi aici http://www.gardianul.ro/BenedeK-Levente-a-decorat-harta-Romaniei-cu-labii-s120497.html

PS- În afacerea ICR New York am fost printre primii, alături de Andrei Bădin şi alţii, care au condamnat expoziţia. Dar şi atunci eu m-am limitat să susţin că lucrările nu trebuiau expuse într-un spaţiu ce reprezenta România, ci, eventual, într-o galerie ca oricare alta. E tocmai ceea ce se întâmplă acum.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Ei bine, da. Ceea ce-mi spune mie fotografia aia este adevărul pur. Acum, aştept să apară lapidatorii.
În rest, de acord cu tine. Spaţiul este singura problemă.

Realitatea lui Petria spunea...

Eu nu aştept.

Anonim spunea...

benedek ăsta e un realist! părerea mea! inclusiv figura cu cizma italică de deasupra, aia care ia la şuturi peştele românesc (are harta româniei talentul să semene cu un calcan, din anumite unghiuri...).
unde se pot vedea mai multe dintre lucrările lui? dacă le-ar fi semnat mihai stănescu înainte de '89, să vezi ce-l mai lăuda lumea, în timp ce acum...

Realitatea lui Petria spunea...

Sebastian, uite blogul lui http://benedeklevente.blogspot.com/

Anonim spunea...

Nu ma mira nimic. Arta comentata de specialisti in drept!

Anonim spunea...

sa inteleg ca daca cineva ar face o expozitie cu un exponat in care apari tu cu un falus in gura si altul in anus,nu ai avea nimic de comentat.

Anonim spunea...

uite un alt artist care a realizat la randul lui niste exponate
http://antifa.ro/blog/2008/09/12/timur-vrea-sa-fie-artiszt/
enjoy!

beclenarul spunea...

apropo de regulatul romaniei.mi-am adus aminte de un banc: 3 tari care seamana cu organul sexual feminin: Anglia, pt ca e mereu uda, Coreea, pt ca e despartita in 2, si romania, pt ca is baga toti P**A in ea.
dar eu nu cred ca asta se poate numi arta. e doar o bataie de joc atata tot. si sunt destui de genul asta

Anonim spunea...

Si e intamplator ca "artistul" e ungur.