vineri, 12 decembrie 2008

TRU, Patapievici& Comp sau cum e sa ai gura plina

Un tip cu care aş merge până în pânzele albe scrie:
"Una e să te angajezi intelectual, alta e să te angajezi undeva, pur şi simplu... Aşa că o ultimă rugăminte pentru TRU, Patapievici& Comp.: dacă vă simţiţi obligaţi să înghiţiţi o broască râioasă, faceţi-o critic, nu-mi spuneţi că e de fapt un soi de savarină cu look raţional." Restul
http://cotidianul.ro/intelectuali_directiva_noua_patriciu_si_criza-67374.html. Felicitări, Costi Rogozanu!

5 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

In sfarsit, s-a mai maturizat si Rogozanu asta, ca ne speriase cu niste atitudini infantile o vreme.

Realitatea lui Petria spunea...

Are sânge în instalaţie.

Anonim spunea...

Suspect Rogozanu asta ;)

Realitatea lui Petria spunea...

Şi Cărtărescu are in Evenimentul un text interesant.

Anonim spunea...

PATAPIEVICI MANCAT DE SOBOLANI LA NEW YORK.

SOBOLANII DANSEAZA LA NEW YORK IN JURUL POMULUI DE CRACIUN
 ( Cadoul lui Basescu trimes lumii civilizate )


( "New York Times: primaria obligata sa preia o cladire a statului roman infectata de sobolani"
La prima vedere o asemenea afirmatie pare hazardata sau cel mult o licienta jurnalistica.  Dar spre surprinderea mea si dupa cum veti vedea si a dumneavostra titlul acestui articol are acoperire factuala.  Documentul prezentat cititorilor este unic si nu cred are precedent in istoria diplomatiei politice sau culturale. Iata despre ce este vorba . In centrul cartierului diplomatic al metropolei americane in perimetrul careia se gasete  ONU se ridica  cladirea oficiala a statului roman. Exact sub steagul tricolor si al stemei nationale, adica la intrarea de pe 3 Avenue, diplomatii sau turiistii din inteaga lume se trezesc in fata unei spectacol  absolut inedit.  Sobolani se misca printre gramezi de gunoaie neridicate cu anii in plinul zilei, reprezentand un pericol major de infectie. In timpul noptii pentru cei care nu acorda atentie mirosului patrunzator, pericolul, de a fi muscati si sansa de ajunge la spital este evident. Aceste fapte nu sunt produsul imaginatiei
mele de cineast .Ele sunt descrise de inspectorii unui departament specializat.care sa prezentat pe data de 4 Decembrie (adica in scurt timp dupa ziua nationala si alegeri) la cladirea"infectiei nationale" .Raportul de trei pagini care mi-a fost faxat sta la dispozitia mediei si a oricatei persoane interesate. Folosind o terminologie specifica raportul constata : "o activa activitate a sobolanilor" "semnale si miros specific" ,"gauri i jurul unui copac asezat in fata  sediului" "sase sobolani vizualizati" "sobolani pe 3 Avenue"
Inainte de a da explica cum murdaria ,jegosenia si lipsa de civilizatie elementara ne fac de rasul lumii, trebue sa fac o observatie preliminara. In New York proprietarii ciadirilor au obligatia de a asigura curatenia in fata cladirii lor, in timp ce "sanitation" sau gunoierii ridica pungile de gunoi ,de obicei in timpul noptii. Trebue remarcat de la inceput ca in persoanele responsabile cu curatenia si ordinea  diplomatilor nostrii , nu cunosc aceste lege elementara. Chiar in cursul zilei de astazi am fost pus la punct , de un aparator al liberei circulatii a sobolanilor, care mi-a explicat ca curatenia este obligatia primariei. Aceaste confuzii tipice ale unor indivizi care nu au nici o ideie pe ce lume traiesc si care vin aici numai la furat si cumparaturi, va avea dupa veti vedea in continuarea,  consecinte fatale.
Pagina doua a documentului, descrie consecintele refuzului de integrare in lumea civilizata. Pe scurt incep sa curga amenzi in ritm amenitator incepand cu 2000$. Daca crescatorii nostrii de sobolani nu reusesc sau nu vreau sa scape de ei, Health Deparment se ocupa de ei si face curatenie .Pentru fiecare zi de curatenie plata este de 1000$ pe zi. Este greu sa aproximez cat va costa operatia de curatire de sobolani care au infectat o cladire de 16 etaje, de sus pana jos.Ii las pe altii sa o faca. Faza ultima reprezinta  preluarea de catre stat, a proprietatii.  Voi demonstra cu argumente greu de combatut ca reprezentantii dezmatului si a mizeriei vor avea sfarsitul meritat  Vina pentru pierderea proprietatii de catre statul roman nu este a mea. De vina sunt doar sobolanii. Asigur pe toti ca inchidera acestui simbol al securitatii causiste nu va fi considerata ca o pierdere si va fi primita cu mare bucurie de toti romanii de pe aceste meleaguri. 
Daca mizeria din jurul cladirii ar putea fi rezolvata, situatia  cea din interor este fara iesire. Scursura mahalalelor care reprezinta astazi Romania si-a imaginat ca un bloc de 16 etaje poate fi administrat si curatat fara oameni de seviciu.Trocul manelist vajaind in capul unor indivizi de la marginea societatii, cere ca nevestele celor din administratie sa faca  ceva curatenie in birouri,iar garzile speciale care sunt inarmate ca sa apere cladirea, sa faca curatenie in afara cladirii.Deci garzile trebue sa tina pe langa pistol  si un faras si o matura.Cu alte cuvinte nu este de mirare, ca de ani de zile nimeni si niciodata, nu a dat cu matura pe 3 Avenue.( O circumstanta atenuanta a fost dificultatea de a angaja femei de serviciu intr-o cladire controlata de securitate. O persoana din exterior paote fi spion iar o persoana timisa de acasa are de obicei un grad prea mare, ca sa se ocupe de curatenie.)
Infectia majora incepe in uriasul hotel ilegal unde locuiesc diplomatii acoperiti , sau mai putin acoperiti, activist culturali in civili,oomenii serviciilor si familile  respective. Toti acesti indivizi suspecti gatesc si tin alimente in camera.Acest fapt a dus la un atac masiv de sobolani si de alti purtatori de boli infectioase. Faptul ca acest loc devine un pericol public este cunoscut de intregul Heaith Deparment. Tinand seama de gravitatea situatiei ma atept la actiuni rapide si decisive.
Trebue sa mentionez ca camerele zecilor de familisti nu au bucatarii sau facilitati elementare de higiena.Tinand seama ca toate instalatile de gaze ,electice ,etc sunt improvizatii pericolul de incendiu este major. Din aceasta cauza Fire Department pregateste o descindere majora la sediul de mult intrat in atentia autoritatilor americane. Dupa cum vedeti nu este scapare sau loc de intors.Manelismul romanesc sa prabusit.
Plangerea mea initiala care a daslantuit acest dans al sobolanilor a fost adresat ICR-ului si al galeriei condusa de directoarea Corina Suteu.Am vrut si cred ca am reusit sa arat tuturoror cat valoreaza si cine sunt reprezentantii puterii .Niste lumpeni, niste scursuri.care reprezinta tot ce a putut sa creieze mai abject societatea romaneasca. Curatenia incepe aici in centrul lumii la New York.O parte din sobolani vor fi exterminati,ceilalti vor fi trimesi acasa.
Robert Horvath cineast New York
P.S Atentie la viitorea conferinta de presa Patapievici.El va dovedi ca atacul asupra ICR are un caracter politic indreptat impotriva presedintelui Basescu .Sobolanii fiind adusi de mine intr-un sac si imprastiati sub pomul de craciun ridicat la galerie.