joi, 15 ianuarie 2009

Nu pot sa nu fiu de acord cu Tariceanu

E calda, de pe blogul lui Tariceanu:

“Conferinţa de presă de acum câteva ore a premierului Emil Boc este o nouă confirmare a faptului că România nu este guvernată.
Ceea ce s-a întâmplat astăzi, este actul 3 din piesa de teatru: „Bomba fumigenă”. Actul 1 a fost demisia lui Gabriel Oprea, actul 2 - dezbaterea privind modificarea Constituţiei, actul 3 - războiul declarat pensionarilor. Emil Boc ne-a spus astăzi că va lupta împotriva „nesimţiţilor” cu pensii mari. Pentru politicienii din PD-L şi PSD, nu contează că actorilor, medicilor sau profesorilor cu experienţă le este interzis un drept fundamental: dreptul la muncă. Românii trebuie să vadă că politicienii de la putere luptă pentru binele naţiunii şi împotriva duşmanului de clasă. Sună cunoscut? Pentru Emil Boc, duşmanul de clasă este pensionarul „nesimţit” (termen folosit de premier). Din cauza lui economia merge prost şi din cauza lui nu sunt bani.
De ce această piesă de teatru? De ce politicienii de la putere vin cu astfel de diversiuni, în loc să guverneze?.
Răspunsul este unul simplu: guvernul PSD- PD-L nu poate, nu ştie cum şi nu are soluţii.
Politicienii de la PSD şi PD-L văd că promisiunile pe care le-au făcut în campanie nu au nici o acoperire economică. Îşi dau seama că România are nevoie de un plan economic cu măsuri pentru a păstra locurile de muncă ale românilor. Un plan pe care nu îl au şi pe care nu ştiu să îl alcătuiască. De aceea, tot amână să anunţe bugetul. De aceea, când muncitorii de la uzinele Dacia cer soluţii guvernului şi preşedintelui, Traian Băsescu organizează o dezbatere privind modificarea Constituţiei. Şi de aceea, în loc să recunoască că a greşit, Emil Boc continuă să susţină că pensionarii nu au dreptul de a munci.
Este folosit orice subiect care poate să întreţină iluzia că ceva se întâmplă în rândul politicienilor de la putere şi care poate distrage atenţia de la problemele economice presante.”

6 comentarii:

Anonim spunea...

Impostorul a dublat deficitul bugetar , depasind 5 %, in ultimele doua luni din 2008, cu pomeni electorale din bani publici. Halal guvernare 20 %.

Realitatea lui Petria spunea...

Crezi ca papagalii astia o sa fie mai performanti?

Anonim spunea...

Nu in formula asta. Astept upgradarea. Soon. Pluteste in aer.

Realitatea lui Petria spunea...

Pluteste. Insa ce-o sa pluteasca apoi?

Viorica spunea...

O sa plutim noi. Spre ceruri.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cand ma gandesc cum si-a batut Tariceanu joc de banii tarii, nu pot decat sa-l bag in aia ma-sii!