luni, 4 ianuarie 2010

Inconfundabila Olimpia

Olimpia Răcăşan nu sărea o zi fără să-şi admire dosul în oglindă. Şi de mai multe ori, nu doar când îşi trăgea colanţii peste chiloţi dimineaţa. Ori seara, la dezbrăcare, prilej cu care îşi frământa fesele cu palmele. Energic, mult, circular- de la dreapta spre stânga. Şi-a botezat Pic şi Poc rotunjimile dorsale, pe care le evidenţia adesea şi cu pantaloni mulaţi violeţi sau roşii. Era mândră de ele, de volumul lor, ca două canistre de benzină- aerodinamice, totuşi- tari şi inflamabile, după opinia niţel suprarealistă a lui Ciprian, soţul care a părăsit-o. El a fost extaziat de fesele Olimpiei, le mai numea altare ale onaniştilor. Iar când era nervos obişnuia să spună că, de fapt, sunt singurele valori sigure ale ei. Prin onanişti se referea la trecătorii care întorceau capetele când se plimba pe stradă femeia, precum moriştile de tablă, cu un cocoş deasupra, pentru vânt, şi unii chiar se împiedicau, subjugaţi de evidenţa voluptuoasă a rotunjimilor.
Ciprian şi Olimpia au stat împreună cinci ani. Cu rele, cu episoade de dragoste, fără copii. După vizite repetate la doctori, care mai de care mai renumiţi, Olimpia a început să-şi descarce nervii pe soţ, şi-l lua şi pe Dumnezeu ca duşman în tiradele sale. Că n-a avut noroc. Că de ce ea, că, dacă ea este aptă, de ce i-a dat Dumnezeu un aşa bărbat?
- Tu ai umblat după mine, nu eu după moaca ta, a repezit-o odată Ciprian.
- Cine s-a gândit că, şi dacă-ţi pui reactoare atomice în spermatozoizi, nu eşti în stare să faci copii.
Faţa lui Ciprian s-a lungit, un muşchi, ca o cârtită pe un teren viran, parcă dădea să-i spargă pielea întunecată a obrazului stâng, şi-a început să se gândească la licurici şi libelule până a băut o gură zdravănă de coniac. Şi-a împachetat câteva haine, a anunţat-o pe Olimpia că o să trimită pe cineva zilele următoare ca să le ia pe cele rămase, cât şi că-i lasă tot din casă în afară de Bilă, dogul german, şi s-a dus.
După doi ani, încă nu erau divorţaţi. Dar Ciprian s-a mutat din Deania în Bucureşti, unde şi-a deschis un atelier foto. N-a revăzut-o pe Olimpia. Ceea ce regreta uneori, când era beat spre foarte beat, e drept că rar, erau fesele ei, iar imaginea acestora îi rămânea ca o pilitură pe retină până începeau să-l doară ochii şi adormea cu palmele pe faţă.
Când, după un timp, un prieten l-a anunţat că Olimpia stă cu un şofer tatuat pe ambele mâini, s-a mărginit să spună că-i treaba ei şi că nu-l interesează. Şi nu prea minţea, tocmai o aştepta pe Luciana, o informaticiană fâşneaţă, ca să meargă la cumpărături.
Dimineaţa s-a trezit parcă ridicat de-o mână gigantică de pe cearceaful de satin mototolit. Simţea că emană energie, ca o baterie Duracell. Luciana încă dormea. Era transpirată pe frunte. Când îşi încheia cureaua ceasului, Ciprian a comparat mental fundul ei cu al Olimpiei. Prima a ieşit în dezavantaj. Dar Luciana avea altele de top. A împrăştiat aceste gânduri cu prima ţigară şi ieşind în curte ca să-i dea de mâncare lui Bilă, care îşi rotea coada asemenea un mixer pus pe lent. Îi plăcea de Luciana, era ca ieşirea luminoasă dintr-un coşmar. Şi era prima zi de Crăciun pe care n-o s-o petreacă singur de la despărţirea de Olimpia.
Când a intrat pe net, nu se gândea la ceva anume. A deschis un site de ştiri. A găsit postat un film din Deania, unde în ajun fusese jefuită o bancă. Camerele de supraveghere au surprins doi oameni îmbrăcaţi în Moş Crăciun, cu pistoale în mâini. Se vedea pe ecran o caseriţă care plângea isterizată, paznicul era legat pe un scaun. Unul dintre Moşi avea nişte pantaloni mulaţi, extem de mulaţi. Ciprian nu-şi putea muta ochii de pe acele fese. Erau inconfundabile. După câteva secunde, când celălalt Moş şi-a vânturat mânecile hainei roşii prin aer, a observat pe braţele brusc dezgolite tatuaje. Bilă lătra afară după o mâţă sură.
- Ce faci scumpule?, s-au lovit mai apoi cuvinte de el, şi-a realizat că s-a trezit şi Luciana, după ce ea i-a trecut o mână uşoară prin păr.
- Nimic. Am de sunat undeva.
În momentul în care vorbea la mobil cu un poliţist, Ciprian a gesticulat ca şi cum ar fi alungat ţânţari înnebunitori. Luciana îl privea stupefiată, feliind un cozonac.
Alexandru Petria

7 comentarii:

Marcel Hoara spunea...

Ironizaţi în mod gratuit şi cu multă acreală

Anonim spunea...

TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS.

 ( ZIARISTUL ROBERT HORVATH -DEVA UN PERICOL PENTRU CLICA BASESCU.)
Dupa creiarea scandalului ICR New York prin chemarea politiei americane la expozitia antisemita, anticrestina si pornografica organizata de Patapievici, dupa desconspiratea lui Tismaneanu ca agent al securitatii prin documente noi. dupa preluarea scandalului mafiei armamentului si atentionarea ambasadei USA si a institutilor specializate despre contrabandei de arme romanesti serviciile au intrat in alerta maxima. Sa incercat si reusit aproape complect izolarea unei voci a adevarului. Ziarele principale care se proclama campioane ale libertatii sterg automat toate comentarile iar pe blogul politic doar cateva voci curajoase si demne accepta randurile sale. Cotidianul, Curentul,Gardianul, Romania Libera, Evenimentul Zilei anunta oficial ca pe blogul lor comentariile ziaristuluisunt sunt nevenite. Dupa anuntarea unei manifestatii organizate impreuna cu Uniunea Internationale a Jurnalistilor la care vor participa sute de jurnalisti americani si reprezentanti ai presei internationale in aparare presei romanesti amenintate cu dusparitia in cenzura a devenit totala atingand si teritoriul American. Iata un raspuns tipic al asa numitei presei infiltrate de noua si eterna securitate.:
Ne pare rau, dar dvs. nu mai puteti posta comentarii pe acest site.
Daca dvs. considerati aceasta ca fiind o eroare, va rugam sa luati legatura cu administratorul acestui site.

Copyright © 2005 New York Magazin. Toate drepturile rezervate.

Imediat dupa anuntarea faptului ca autoritatiile faranceze ca urmare a scrisorii adresate Pesedintelui Frantei Sarkozy, au inceput ancheta in legatura cu crima comisa de Basescu in portul Rouen ( incendierea a 22 de vapoare pe timpul cand era capitan de nava) majoritatea blogului politic romanesc au anuntat ca randurile ziarisrtului sunt neavenite. Blogurile care se bat in piept ca ROXANA IORDACHE, MARIUS MINA, ANDREI BADIN refuza de ierI aceasta voce a adevarului.
Pe langa toate acestea apar diferite voci "independente" care scriu articole memorabile prin inbecilitatea lor. Se remarca in acest sens T. Morar si T.Ungureanu. Servicile plaseaza articole informatIve si in provincie. Iata un exemplu al " inteligentei" sau lipsei complecte de inteligenta ale serviciiloe secrete. Iata un fragment tipic de manipulare ,dezinformare si diversiune securista :
Spionul "Deva" pregăteşte o revoltă anticomunistă la New York , Artistul" 007
'Este acuzat că a fost spion român "plantat" în SUA care, după încetarea "Războiului rece", s-a trezit fără misiuni şi obiectul muncii. El se prezintă ca artist din diasporă cu pseudonimul "Deva". Spune că numele a fost inspirat de oraşul din România în care s-a născut.'
http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/
PENTRU CEI CARE MAI SPERA IN CADEREA LUI BASESCU VA ROG SA CITITI UN ARTICOL CARE VA CUTREMURA PALATUL COTROCENI DIN TEMELII. -TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS. Acest articol va aparea pe Robert Horvath -Deva Blog si in presa internationala in cateva zile.
Pentru a urmari adevarul ascuns si cenzurat in Romania deschideti:http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/ 


Anonim spunea...

CIA DESPRE  "AGENTULUI VOLODEA" TISMANEANU

Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul "nu ne vindem tara" trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful
Agerpres)  Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca  "tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa". Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu "ofiterul politic". Reprezentantul
C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este "bug ".adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.
Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la  birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt "Ni s-a spus sa inchdem ochii.". Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus " Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU" La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune " un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti." Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este
chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?
ATENTIUNE : VOI POSTA ACEST DOCUMENT PE BLOGUL MEU IN DECURSUL SAPTAMANII VIITOARE http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
Robert Horvath -DEVA CINEAST USA

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonim spunea...

M-a amuzat nespus de mult. Deşi la început am fost tentat să judec scriitorul pornind de la descrierea, mult prea pronunţată pentru gustul meu, a anatomiei feminine, am constatat, citind în continuare, că motivul este unul fascinant.

Felicitări, domnule Petria.

Mulţumesc frumos!

Realitatea lui Petria spunea...

Si ei iti multumesc, Andrei.

Sabin G. spunea...

Mi-a plăcut povestirea! Interesantă gândire și logică au bărbații ;)
Cred că o să mai revin pe acest site și în viitor!
O zi frumoasă!