sâmbătă, 13 octombrie 2007

Scandal in comunitatea penticostala. Acuzatii de adulter si coruptie

Va prezentam situatii aduse la cunostinta noastra ; Ierarhii Bisericii cautionati si colaborationisti cu infractorii si cu vechile structuri ale fostului Regim Comunist din Romania si Diaspora.
"Domnul mi-a zis: Fiul Omului, vezi ce fac in intuneric Batrinii Casei lui Izrael ? Intra si vezi uriciunile cele rele pe care le savirsesc ei aici!" Cartea Profetului Ezechel, Capit. 8:9,12
Pe linga vina si pacatul strigator la cer al colaborationismului vinovat si interesat al conducerilor succesive ale Cultului Penticostal din Romania cu regimurile atheist-comunisto-secursito-ceausiste, dezvaluri si adevaruri grave, de ultima ora, au scos la iveala promiscuitatea morala grava in care se scalda multi dintre liderii Cultului Penticostal din Romania si ai Romanian Church of God (USA).
1.) Astfel, crezind ca vor inchide cu "sapte lacate" adevarul si ca vor pastra o tacere si conspirare desavirsita, Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania din acel moment, adica: High Bishop Pavel Rivis Tipei, Bishop Romu Mocanu, Bishop Ioan N. Gurau, Bishop Marinel Mesaros si Bishop Mircea Demean au ascuns si tolerat - desi au constatat la fata locului o realitate ingrozitoare - respeciv pacatul de curvie si adulter savirsit in mod repetat de catre colegul lor, Presedintele Comunitatii Regionale Oradea Bishop, Florian Mudura, cu o angajata a Cultului - al carei nume nu-l vom da acum publicitatii, pentru a-i proteja dreptul la demnitatea de mama si pentru a nu-i distruge familia si imaginea in fata copiilor ei. Poate si mai grava decit nesanctionarea cu exluderea a presedintelui Mudura Florian, este mentinerea inadmisibila a functiei lui si a pozitiei si demnitatii pastorale, ci si detasarea lui in SUA ca sa pastoreasca Comunitatea Penticostala Romana din Detroit, Michigan, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!!??
Ce are de spus si ce masuri disciplinare va lua pina la urma Consiliul Bisericesc al Cultlui Penticostal si Conducerea Congregatiei Church of God, avind sediul in Cleveland, Tennessee, USA ?
2.) O alta infractiune penala si abatere grava, demna de excludere, a savirsit-o Vice-Presedintele Cultului Penticostal din acea vreme, Bishop Marinel Mesaros, ce era si Presedintele Comunitatii Regionale Penticostale Cluj. Astfel, acesta a pretins cu nerusinare si a primit o mita de 30.000.000 lei, (respectiv de 2.000 de doalri la cursul bancar de schimb din acel moment) -pentru instalare in functia pastorala de sector in Judetul Salaj - de la pastorul Ioan N. Rotaru din Gilgau, care l-a inregistrat pe banda magnetica, inregistrare prezentata si pusa apoi la dispozitia Presedintelui Pavel Rivis Tipei si a Comitetului Executiv, care au musamalizat in mod nepermis si complice, infractiunea grava savirsita de Presedintele Mesaros Marinel. Drept consecinta, Vice-Presedintele Cultului Penticostal Bishop Marinel Mesaros este promovat si se transfera pe un alt loc caldut si bine remunerat, in fruntea Bisericii "Romanian Curch of God din Goodlettsville-Nashville, TN.", fiind retribuit de Church of God cu "numai" 2500 dolari pe luna, desi postul respectiv fusese cistigat la concurs de catre un alt pastor roman mai tinar si mai virtuos, venit din Statul Idaho.
3.) O alta situatie critica care a colindat comunitatile penticostale Romane din Diaspora si Romania este situatia extraordinara prezentata de dl. Rusu din Melbourne, Australia in legatura cu complicitatea bordului de conducere a Cultului Penticostal, High Bishop Pavel Rivis Tipei, Bishop Romu Mocanu, Aurel (Relu) Moldovan si Sandu A Negrusel intrun mod incalificabil in apararea si disculparea "pastorului penal" Petric Ioan din Gherla, mandatar al cumnatului sau din Australia dl. Rusu, pe care l-a inselat si furat cu ingeniozitatesi cinism cu multe millione de dollari US, dedindu-se la manevre murdare si speculatii frauduloase pe bursa cu actiunile Geromed SA Medias in colaborare cu Sorin Ovidiu Vantu si firma Gelsor SA – infractiuni reflectate in actiuni de presa aparute in Evenimentul Zilei, Buna Ziua Ardeal, Gazeta de Cluj si Bistrita, Revista Presei, cat si in Actiunea penala introdusa in Justitie de Tribunalul si Curtea de Apel Cluj si in Memoriul Extraordinar depus la Partchetul General al Romaniei de catre cumnatul domnului Petric, dl. Rusu.
(…) Intrebarea se pune, cine trebuie sa i-a pozitie impotriva acestor abuzuri daca cei care sunt pusi in fruntea turmei se unesc implicit cu hotii si curvarii care fac victime in turma. Desigur ca totul ce a fost facut in ascuns v-a iesi la lumina, tot ce s-a ascuns sub covor va fi dezvelit si judecata lui Dumnezeu nu cruta pe nimeni.
In consecinta, cerem in mod imperativ convocarea de urgenta in sesiune extraordinara a Consiliului Bisericesc al Cultului Penticostal sia Bordului Church of God si rejudecarea acestor fapte abominabile si comunicarea rezolutiei disciplinare catre toate Bisericile Romanesti si catre conducerea Congregatia partenere asociate, din SUA- Church of God, Cleveland, Tennessee
Ce am mai putea adauga?. Decat, ca, din minciuna si coruptie, ca din politica, nu se poate iesi decat penal sau cu picioarele in fata.
Misiunea Crestina Lumina
(Fragmente dintr-un text primit prin e-mail)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu parere de rau o spun....dar se pare ca aceasta e realitatea.Multi nu stiu tot ceea ce se intampla in jurul lor...si ii cred pe cei din conducere*OAMENI AI LUI DUMNEZEU*,dar de fapt nimeni nu stie ce se ascunde sub MASCA pe care o poarta.Oile cunosc glasul pastorului.dar oare noi il cunoastem?Oare nu cumva glasul care il auzim e glasul prefacut al lupului?Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa cunoastem Glasul adevaratului Pastor.AMIN.

Anonim spunea...

Dureros este ca am fost invatati o pocainta ce nu este practicata de cei ce ne invatata!
Mi-e frica sa mai vorbesc de credinta mea,ca nu stiu daca cel cu cine vorbesc este credincios sau m-a ia de slab pregatit!
Este dureros cum suntem amagiti de uni ce ne umilesc pe la spate.
Cum cautamun refugiu impreuna cu cei ce cred la fel ca noi si n-e trezim ca suntem amagiti,iar durerea e ca atunci cand ne refugiem undeva,e ca speram ceva.
Daca refugiul nostru se dovedeste capcana,sperantele noastre se naruiesc.Exista oare un motiv care sa determine pe cineva sa distruga sperante?