miercuri, 28 mai 2008

Votez cu Nicolae Moldovan. Nu stiu ce gazetar a mai facut asa ceva la noi...


96 de comentarii:

Dan spunea...

are voie un ziar sa faca asa ceva?

marius spunea...

Impartialitatea presei????

marius spunea...

are voie sa faca ce vrea ca o face pe banii lui...sau mai bine sa ziceam ca pe banii lui Moldovan???:)))

Dan spunea...

corect si de acord cu marius...dar pana la un punct. presa in principiu e formator de opinie.. e a 4-a putere in stat... si ar trebui sa fie impartiala :)
Oricum nu e ilegal. Dar va pierde din cumparatori. Asa ceva ca manager responsabil eu nu as face ;)

Dan spunea...

riscant domnule manager ... foarte riscant. Eu nu mi-as asuma o asemenea raspundere manageriala repet :) E sinuciderea vanzarilor :)

marius spunea...

Ai dreptate Dan, presa e formator de opinie si teoretic ar trebui sa fie cam impartiala daca nu impartiala de tot. Dar, traim aici pe plaiuri mioritice. Cred ca publicatiile cat de cat impartiale din tara se pot numara pe degetele de la un picior. Nici eu nus sunt de acord cu asa ceva ! Dar nu exista legi care sa le interzica sa faca propaganda!

marius spunea...

Care sinuciderea vanzarilor? Este gratuit!!!!:))) Si banuiesc ca incaseaza destui bani de la Moldovan...

anca spunea...

petria,felicitari,asemenea practici sint peste tot in occident!
inca odata bravo tie!!!!!!!!

Dan spunea...

da .. e o initiativa gazetareasca curioasa si premiera in tara cred. Dar din punct de vedere managerial ... e cea mai slaba mutare. Managerii pentru asa ceva sunt dati afara :) nu e cazul ca domnul Petria e si proprietarul :)

marius spunea...

Nu cred ca e premiera in tara. Sigur au existat in unele localitati ziare obscure care au mai facut asa ceva

anca spunea...

atunci care e problema,macar omul e sincer,si altii fac treaba asta nu la vedere,care is de condamnat atunci?

Dan spunea...

problema o are el ca manager pe termen scurt si mediu... avand in vdr ca e gratuit (vad in poza) ziarul traiesti din reclama. Reclama care o sa vina numai de la PSD. Ori e pe felie cu PSD-istii si are spate k lumea ... ori a fost inconstient ca si manager :)

marius spunea...

Nu e inconstient! Din asta traieste. Doar nu crezi ca o sa faca avere vanzand ziarul?? Intr-adevar are curajul dar asteptarile mele de la presa sunt altele!~Doresc sa arate faptele si nu pupaturile!!!!

marius spunea...

Daca chiar era cinstit putea sa scrie cu cine voteaza la consilieri locali, la CJ, la presedintia CJ.....

Dan spunea...

daca iti faci un calcul ...5 lei de la 1.000 de oameni, sunt 5.000 de lei. poti plati cheltuielile lunare de intretinere ... :) publicitatea e foarte importanta pentru un ziar ... cand vine doar dintr-o parte .. e o problema. Si-a ingustat orizonturile financiare. Sau poate sa faca miscarea.. dupa alegeri sa treaca la loc pe neutru ... facand reclama gratuita la ceilalti :)

Dan spunea...

eu ca firma nu as baga reclama la el pentru ca automat voi fi asociat cu PSD-ul, cu coruptii si asa mai departe :)

marius spunea...

Sa fim seriosi. Doar nu este Business Magazin sa dam 5 lei pe el. Face atat cat costa acum.... Pacat de domnul Petria. Inca mai am o parere buna despre el!!!

anca spunea...

poate publica miine,nu anatemizati omul,sa vedem ,daca nu publica,il stringem cu usa sa spuna:)))))))))

anca spunea...

revin,vad ca am comentat dupa voi. da voi credeti ca ,coruptii is doar la psd,daca sustinea pe unu de la pd atunci era bine,asa-i? intreb asta,deoarece vad ca sinteti"portocalii" amindoi,aia "e cinstiti" in frunte cu tatucul lor!

Jason Kruger spunea...

nu sunt portocaliu :) yo mi-s liberal ... dar momentan tag-ul de corupt e la PSD in gradina ;) (perceptia poporului)

Realitatea lui Petria spunea...

Stimati domni, doamne, domnisoare si domnite, a fost optiunea mea. Americanii o fac frecvent. Este o chestiune si de deschidere a ochilor cititorilor care au incredere in mine si in ziar. Este si o chestiune de cojones, desigur.
In fond, ne-am declarat sprijinul pentru un om deosebit, nu pentru un partid politic. Ca am adus vorba, la liste o sa votez cu liberalii, iar la presedintia C.J. cu un om care este la PRM, desi nu dau doi bani pe acest partid, dar el este deosebit, cu caracter- Constantin Pamfiloiu.

anca spunea...

no,amu e satisfacuta curiozitatea lui marius,iaca na,aci is cei pe care-i voteaza alexandru!

Jason Kruger spunea...

:) felicitari ..dar sa nu uitati sa scrieti chestiile astea si in ziar :)

Realitatea lui Petria spunea...

Cei care vorbesc de bani de la partide pentru ziar... Sa fim seriosi. Banii vin de la firme cu care am relatii directe, nu prin intermediari politici. Daca stateam dupa politruci, trebuia sa inchid sandramaua de demult.
Nu fac deloc reclama PSD-ului, ci doar lui Nicolae Moldovan. PSD sa-si faca reclama singur...
Cred ca am procedat cinstit si dupa reactii, gazeta a aparut in urma cu cateva ore!, gestul meu a fost apreciat.

Realitatea lui Petria spunea...

Dane, le-am spus pe un post de radio şi am argumentat, cred, convingator. Dupa deziluziile din ultimii ani, ma cam doare in paispe de partide, mizez cat pot pe oameni. Si de ce sa nu sprijin niste tipi cinstiti in această troacă a politicii? Pe faţa, nu pe sub masa.

Jason Kruger spunea...

e corect ce spuneti. Insa e o problema. Cinstit din punctul dvs de vedere :) asta pe de-o parte. Si eu sprijin cum pot la noi pe Cihandu. Eu il consider cinstit.Altii nu! :) dar eu nu depind financiar de atitudinea si opiniile mele. E de admirat faptul gazetaresc totusi :) si tineti-o tot asa ca dam inainte si invatam si noi sa fim europeni. Explicam Ancai urmatorul lucru. Afara , ziarele / revistele, care sunt de dreapta, stanga sau simpatizeaza cu un partid politic, costa bani si prin urmare au ca target si clienti cei care sunt de stanga/dreapta/sau simpatizanti ai partidului. Acolo e usor :)

Jason Kruger spunea...

dreptatea, cinstea, realitatea, normalitatea ...e relativa si difera de la individ la individ. (bai frate ce dens sunt ;) ) ... si reprezint doar un punct de vedere. Asta trebuie sa intelegea romanii. Cel mai important este faptul ca dreptatea judecatorului nu trebuie sa fie acceasi cu dreptatea mea chiar daca eu am dreptate! (culmea). Si cinstea e la fel. Cel care e in sistemul politic (in cazul de fata) sau adiminstrativ vede cinstea altfel fata de un altul care nu e si nu stie mecanismele.

Jason Kruger spunea...

erata: am mai mancat din litere asa ca le scriu mai jos :) le puneti pe unde vedeti ca lipsesc:

"a","intelegea = inteleaga", "aceasi"
" ma scuzati, din viteza :) "

Jason Kruger spunea...

si inca o precizare: azi mi-or spart masina, e la service si ma plictisesc :) asa ca o sa tot stau pe bloguri pana e gata si pot sa-mi desfasor activitatea

Realitatea lui Petria spunea...

Dane, eu sunt liberal in gandire, dar nu pot sa afirm ca mor de dragul PNL. Il votez doar fiindca n-o sa votez aripile fostului FSN. De altfel, nu am nici o intelegere cu nici un partid. In timp, i-am deranjat pe toti. Nu pot sa ma abtin cand prind cate o lichea.
Culmea, dupa anuntarea optiunii mele la radio, s-au zburlit unii de la PSD fiinca am spus ca voi vota liberalii pentru consilieri locali.

Jason Kruger spunea...

stii ca asta cu FSN-ul eu nu sunt de acord... acestea erau optiunile politice atunci. Nu aveai mare lucru de ales. Admir foarte mult pe Petre Roman pentru ca s-a opus lui Ion Iliescu si au facut PD-ul. Era o alta viziune asupra democratiei si au avut coloana vertebrala. Insa "lichelele" astea ca Basescu, Stolojan, Fluturashu, avocatu' Stoica ... astia sunt oportunistii. Astia nu merita nici sa te uiti la ei. Ca orice patron de firma / ziar ... optiunea e evident liberala :)

Si la mine la timis sunt liberali :) si Ciuhandu (om ce a facut treaba si e cinstit din punctul meu de vedere) si mai mult ... spre bucuria si "erectia" mea ... si nemtiiii :)

Realitatea lui Petria spunea...

Dan, păi...

Anonim spunea...

”Pentru mai multa claritate”

”Meseria de gazetar nu e din cele mai usoare. Lumea e invatata sa te incadreze al cui esti - sau, vorba lui Caragiale - cu cine votezi. Ca nu esti al nimanui, decat al lui Dumnezeu si al constiintei tale, asta nu poate intelege nimeni”.

Nae Ionescu/ Ziarul Curentul, 16 nov. 1929

Acesta e motto-ul de pe blogul meu de jurnalist! Si cred ca i se potriveste manusa acum, si lui Alexandru Petria. Ceea ce a facut se practica cu succes in afara, este corect si se traduce asa:
-sustinem un gospodar si nu va mintim pe voi, cititorii, cu fel de fel de texte de reclama ascunsa.
- cei care nu-l simpatizeaza si nu-l voteaza pe Moldovan asta sunt avizati din start si nu cumpara ziarul!
- in afara anuntului cu Moldovan, exista un indemn clar pentru prezenta la vot.

marius spunea...

Citisem pe blogul lui Ioska de preferintele lui Petria, stiam cu cine voteaza si pe cine sustine. Ceea ce am zis eu e ca era frumos daca pe prima pagina puneai si celelalte optiuni de vot. Nici nu m-am gandit ca sustii PSD-ul ci doar pe omul Moldovan. adevarul este ca dupa fostul primar ceea ce a facut el e imens. Poate si eu l-as fi sustinut tot pe el. Puetai scrie: la Cj eu votez cu liberalii, Presedinte il votez pe pamfiloiu. Asta era singura mea problema. Bafta in continuare.

anca spunea...

ca bine zici simona,ieczact asta spuneam si eu,da 'sint unii p-aci care nu vor sa inteleaga:)

marius spunea...

Ai dat lovitura cu articolul asta pe blog. :)))) interes mare.

Jason Kruger spunea...

atentie (domnul Gadea) domna Anca.. ca jurnalist nu te poti juca cum vrei tu cu cititorii.

Realitatea lui Petria spunea...

Marius, în interiorul ziarului am scris ca votez cu Pamfiloiu. Am dat în ziar preferintele strict pentru persoane.

marius spunea...

Anca, vad ca esti de acord cu ce a facut Petria. Sa fie ca sustii acelasi om??? Daca il sustinea pe candidatul PDL ai fi avut alta parere. Mie portocalii ca partid nu imi placa si nici oamenii pe care ii are in Beclean. In consecinta, sa raspund la unele intrebari anterioare nu sunt PDL-ist de nici o culoare!!!

marius spunea...

atunci SCUZE! Din pacate la Cluj ziarul nu este!

Realitatea lui Petria spunea...

Multumesc Anca si Simona pentru cuvintele voastre.

Realitatea lui Petria spunea...

Nu este la Cluj.

marius spunea...

Oricum, ca suntm de acord noi cu ceea ce ai facut, este alegerea ta, si trebuie sa recunosc ca ai avut curaj. Nu multi au curajul sa spuna in fata cu cine voteaza, dar-mite sa mai si publice undeva. La fiecare spunem ce vrea sa auda...Ce sa mai zic, intr-adevar curaj; nu stiu daca nebunesc dar...

marius spunea...

"ca suntem sau nu noi de acord cu ceea ce ai facut..."asa trebuia sa sune inceputul. Graba! Scuze!

Realitatea lui Petria spunea...

Marius, eu am publicat si caricaturile celebre cu profetul Mohamed. Inca o publicatie la fel de "mare" ca a mea, din Moldova, doar lea-a reprodus. Restul presei s-a dat după cucuruz.

Realitatea lui Petria spunea...

...le-a...

anca spunea...

hmm,marius,sa le luam pe rind!
sint de acord cu demersul lui petria,am explicat mai sus de ce,asa ca nu ma repet!
nu am cum sa sustin acest candidat,deoarece sint din oradea,in schimb voi vota candidatul pnl la primarie,desi eu nu sint liberala,da' votez omul,nu partidul.e vorba de ilie bolojan(petria precis stie cine ii)
acum o intrebare pentru tine: esti din cluj?

marius spunea...

Chiar ma gandeam acum 15 minute ca ai fost singurul "nebun"care a dat caricaturile. A fost o adevarata tevatura atunci. Ceilalti, asa cum ai spus, doar au subliniat faptul ca o publicatie locala a publicat caricaturile... Atunci, totusi, cred ca ti-a trebuit o "nebunie" mai mare..:)))

marius spunea...

Da, sunt din Cluj, dar cunosc realitatea din Beclean destul de bine. La cateva saptamani vizitez la sfarsitul saptamanii Becleanul.

marius spunea...

Da, sunt din Cluj, dar cunosc realitatea din Beclean destul de bine. La cateva saptamani vizitez la sfarsitul saptamanii Becleanul.

Realitatea lui Petria spunea...

Marius, cu caricaturile, am încercat să mă respect ca şi gazetar. M-a deranjat lipsa de curaj a presei mioritice.

Jason Kruger spunea...

Marius .. deontologia nu are ce cauta intr-o economie de piata :) e pe baza de patronat si incasari.
Petria financiar e bine? prevezi in viitor probleme ? Daca nu ... atunci e super! Asta era singura problema. Restul e apa de ploaie si teorie. Din pacate in Romania teoria ne mananca. Nu apuca sa facem ceva ca ne oprim la teorie ca nu se iese socoteala. :)))
Daca Sandel Petria (:D) e multumit de viitoarele incasari e super. Felicitari pentru curaj si pentru planul financiar :) (sper sa nu fie cincinal)

anca spunea...

alexandre,ne-ai dat de lucru azi:)
marius,(nu esti marius nicoara,nu?hihi )acum spune si tu cu cine votezi,vezi noi am recunoscut,faci un test de sinceritate? desi ,eu am banuielile mele:)))))))
apropo de cluj,si eu ma trag de pe acolo!

Realitatea lui Petria spunea...

Anca, sigur e Marius Nicoară. Îl simt.

anca spunea...

hihihi,sa vedem ce zice impricinatul:)

Anonim spunea...

foarte tare! in SUA presa este cu adevarat o putere si tot isi etaleaza preferintele inaintea alegerilor. Tocmai d-aia e putere! Ca nu merge cu mismasuri.

Jason Kruger spunea...

eu ... esti emo ? citeste mai sus conditiile financiare in care un ziar isi alege partidul sa aripa politica .. respectiv cititorii

Realitatea lui Petria spunea...

Teodora, poate o sa faca la fel si alti ziaristi.

ioska spunea...

FELICITARI PRIETENE OSAMA-BEN-PETRIA.

marius spunea...

Credeti ca daca as fi Nicoara as pierde vremea pe bloguri?? As face in acest timp ceva afaceri :))))
Scoala am facut-o la Beclean, parintii imi sunt acolo, dar odata cu facultatea m-am stabilit la Cluj..deci sunt pe aici de vreo 12 ani.
Cu cine votez??? Credeti-ma ca nu stiu inca exact. La Primarie oscilez intre un prieten care nu prea are sanse si un alt domn penrtu care am o mare stima (chiar daca a facut si gafe la vremea lui). Presedinte la CJ probabil pe Tise (sau Nicoara???)- greu de spus. La partide...ei aici chiar nu e usor. Credeti-ma ca sunt sincer si inca nu stiu, dar pana duminica va voi spune si voua. Daca as fi la Beclean mi-ar fi mai usor- Primarie probabil Moldovan, CL probabil PC sau PRm pt. ca am ceva preieteni pe acolo si la Presedintia CJ Pamfiloiu pt. ca e din Beclean si e un om deosebit (mai ales pt.mine)

marius spunea...

Anca, banuiesc ca banuielile tale se refereau la BOc si la PDL. Cu exceptia lui Tise (probabil) nu voi vota cu ei in totalitate

anca spunea...

marius, mda,te-ai fofilat ,o iesit cit de cit un raspuns:)
lasa ca ne spui duminica ,sau aci sau la ioska:)

marius spunea...

nu m-am fofilat, din pacate asta este realitatea. este primul an cand inainte cu 4 zile sunt indecis.

anca spunea...

da' trompetica boc,ce are? hahaha,cind ma gindesc ca asta cistiga...

Realitatea lui Petria spunea...

Ce exerciţii de sinceritate!

ioska spunea...

nu iti plac astea?

Realitatea lui Petria spunea...

Boculeţ câştigă la Cluj.

Realitatea lui Petria spunea...

Ba da, Ioska.

marius spunea...

Boc o sa castige, se zice ca inca din primul tur.Nu prea are adversari.

Jason Kruger spunea...

la cat e de mic boc nu cred ca se vede pe buletinul de vot :) o sa fie ala mai scurt!!! sa nu uitati la vot :) votati BOC Cel Mic in toate :)

Realitatea lui Petria spunea...

Boculeţ are un reactor electoral în cur la Cluj.

Jason Kruger spunea...

macar o facut treaba la Cluj? Arata fain orasul? Sau e votat din inertia SpermeZeus?

Realitatea lui Petria spunea...

Clujenii cu care am discutat sunt mulţumiţi. Mai ales că Boc a venit după stagnarea numită Funar.

anca spunea...

ehe,ai intilnit clujeni fericiti!
ca si mult o stat prin cluj,jucaria asta!
era tot timpul la bucuresti,mergea sa-i invirta "tatucul" cheita!

Jason Kruger spunea...

pai daca clujanu' e multzamit :) e bine atunci... Cluj votati BOC ca incepe si el cu bordurili imediat :)))

marius spunea...

E rekativa chestia cu multumirea. Avantajul lui e ca a venit dupa Funar, care in primul mandat a facut orasul super dar dupa aceea, intr-adevar, a stagnat. Au fost conflictele cu PSd-ul si multe altele printra care si piticii lui de pe creier. Oricare era orasul arata cel putin la fel. Acum centrul e un kich ieftin, spatii verzi ioc, blocuri peste tot.
A avut avantajul ca in primul an a primit de la ai lui de la Guvern mai mult decat a primit Funar in 12 ani. Avantajul ursului....

Realitatea lui Petria spunea...

Sigur că a primit bani de la guvern.

marius spunea...

Bineinteles ca nu e o crima. A stiut sa fie in barca potrivita la momentul potrivit.

marius spunea...

Nu zic ca e urat Clujul; nu e doar pe gustul meu probabil. Oi fi eu mai pretentios...:)))

marius spunea...

Mi-a parvenit un zvon ca Moldovan e cam stresat. Zbiara, ameninta pe cei care nu sunt pe listele PSD-ului, ca i-au intors spatele si faze din astea. e adevarat?

Realitatea lui Petria spunea...

Marius, Moldovan iese cu 73-75%. Aseara PD-L a organizat un concert unde au circa 200 de adulti, restul pustime pana la 400-500 de oameni. Concertul a costat aproape 20.000 de euro. Asta-i stres?

marius spunea...

Nu era vorba ca nu iese. Eu zic ca o sa iasa din primul tur. Problema mea era daca a facut Fazele alea. Nu trebuie sa fie stresat ca nu iese. e normal sa se acumuleze oboseala si nervii sunt intinsi la maxim. Era un zvon pe care l-am auzit si nu din surse PDL-iste. Cineva care ar fi fost de fata.

Anonim spunea...

a facut multe chestii pt beclean primarul moldovan, dar unele le-a facut fara cap, de ochii lumii. si eu cred ca iese din nou primar, dar are un mod de gandire cu care nu pot fi de acord. el e tipul care gandeste: cine nu e cu mine e impotriva mea. asta e moldovan, si in chestia asta nu pot fi de acord cu el. alfel, destul de bun gospodar. si vorbeste lumea prin beclean, ca la concertele psd unii ies pt ca asa e ordinul de la moldovan, nu ca ar vrea ei. oricum e un tip foarte razbunator. parerea mea

marius spunea...

Intr-adevar bun gospodar de aceea va si iesi si pt. ca nu are concurenta anul acesta. Nu il cunosc foarte bine si de aceea nu il stiam razbunator. De aceea am intrebat si eu daca chiar zbiera si ameninta. urat daca e asa, ca si personalitate

Todoran-Rares Daniel Nicolae spunea...

@Alexandru Petria
Felicitari pentru sinceritate
Eu nu votez. Sunt dezamagit de clasa politica...

anca spunea...

alexandre,ai dat lovitura cu postarea asta,cind am vazut cite comentarii sint,am zis si eu: asa ceva nu se exista!

Realitatea lui Petria spunea...

Pt. Maresalul

Dimpotriva, cred ca este prea ingaduiror, chiar fraier. Are iesiri verbale, dar nu face rau. Daca eram in locul lui in cei 8 ani de cand este primar, "electrocutam" pe multi.

Daniel, multumesc pentru apreciere.


Anca, nu-i rău...

marius spunea...

problema este atunci ca nu isi electrocuteaza angajatii cand gresesc si atunci e grav. in ceea ce ii priveste pe ceilalti oameni..cu ei trebuie sa ai rabdare si sa incerci sa te temperezi. e pacat, ca e tanar si are toata viata inainte.

Realitatea lui Petria spunea...

Adunând plusurile şi scăzând minusurile, rezultatul nu este de lepădat. Tara asta de-a trânta ar arăta altfel dacă ar avea politicieni ca el.
Marius, cum sa nu-ţi sara tandara pe unii care vin cu povesti de doi lei, rauvoitoare? Cate mizerii trebuie sa inghita un om de la tot felul de neica nimeni? Culmea, il injura unii puscariabili intr-o tara normala, nu ca a noastra.

marius spunea...

Intr-adevar vine lume si lume la el, dar a striga la un om de bine, dupa parerea mea, de cultura, care nu e chiar nimeni, de fata cu o gramada de lume in Primarie mi se pare ceva in neregula. Mai ales sa te superi pe el ca candideaza pe listele de consilieri pentru un alt partid. Poate e nervos dar...
O fi si el mai stresat acum!

Realitatea lui Petria spunea...

Marius, la cine te referi punctual? Altfel ne invârtim în jurul cozii...
Daca este cumva vorba de licheaua de Andrei Moldovan, desi nu stiu sa fi avut cu el vreo treabă, pe ăsta-l trimiteam scurt in origini. Ca atat merita ca om.

marius spunea...

Nu, nici vorba!!! Dar, permite-mi sa nu ii zic numele ca l-as implica mai mult decat ar vrea el probabil. Si nu stiu de la el..asa ca nu imi permit. Omul respectiv il stiu de bun simt, dar nu stiu motive si amanunte.
Nu o sa mai zic nimic pe acest subiect pentru ca asa cum ai zis ne invartim in jurul cozii. :))

Realitatea lui Petria spunea...

Hai să zic că încerc să te înţeleg.

marius spunea...

Numai zici???? :)))Lasa ca ne intalnim la o bere in Beclean dupa alegeri si poate vorbim mai multe.

Dan spunea...

avem si noi la timis un soldat al preamaritului :) il cheama Dan Goldis . E de bine :) si e bine.

Se poate trai bine si in ROSU ? Nu?

Realitatea lui Petria spunea...

De acord, Marius. Daca vrei, poti sa-mi dai detalii prin e-mail.